6 Δεκεμβρίου, 2023
Άρθρα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανατιμήσεις παντού! Έρημη η αγορά!

Για την 25η Μαρτίου

Η μοίρα του έθνους μας, η θέλησή του για ελευθερία απαίτησε, πάνω από όλα, αγώνες, θυσίες και συγκρούσεις. Αυτός είναι ο δρόμος για την ελευθερία και ποτέ δεν ήταν εύκολος. Όταν όμως ο λαός μας είναι ενωμένος μπορεί να καταφέρει τα πάντα✌️. Χρόνια Πολλά Ελλάδα!🇬🇷
Ανδρικοπούλου-Σακοράφα, Πολιτόπουλος, Σπασίδης και Πασχάλης στη Βαρβάκειο Αγορά μαζί με τους φορείς
Ο πρωτογενής τομέας -και κυρίως ο κτηνοτροφικός κλάδος- έχει πληγεί σημαντικά, λόγω ανεπάρκειας σε ζωοτροφές και ραγδαίας αύξησης των τιμών.
Η μεγάλη αύξηση στα λιπάσματα, η οποία δεν αντισταθμίζεται με τη μείωση του ΦΠΑ, έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό γεωργών στη μείωση της παραγωγής τους και αντίστοιχα σε μεγαλύτερες αυξήσεις στα οπωροκηπευτικά που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπαν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ με τον Ανδρέα Νιώτη, εκπρόσωπο των εμπόρων της Βαρβακείου.
Αν μπορούσαν τα δέντρα να ψηφίσουν…
Με το νέο πόνημα-έκτρωμα της Κυβέρνησης περιορίζεται δραματικά η προστασία δασών και δίνονται κίνητρα σε καταπατητές, καταργείται το τεκμήριο κυριότητας του δημοσίου σε περιπτώσεις δασωμένων αγρών και θεσμοθετούνται απαράδεκτες περιβαλλοντικά και επιστημονικά  πολεοδομικές ρυθμίσεις στους  παραδοσιακούς οικισμούς ακόμη και σε πυρήνες Εθνικών Πάρκων. Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή που στείλαμε σε όλα τα κόμματα για το θέμα.
Ο Σαϊντού πρέπει να μείνει

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε ότι όταν μια χώρα σέβεται τον εαυτό της και το λαό της, θα πρέπει πριν και πάνω από όλα να δίνει ίσες ευκαιρίες σε αυτούς που μοχθούν για να γίνουν κομμάτι της. Αυτό το ανάλγητο κράτος είναι που θα πρέπει να αλλάξουμε. Κι αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια. Διαβάστε ΕΔΩ.

Είμαστε όλοι ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ!
Την Πέμπτη 17/3 συνελήφθη στη Μυτιλήνη ο βραβευμένος 76χρονος Νορβηγός φωτογράφος, Knut Bry, κατηγορούμενος για «κατασκοπεία» επειδή φωτογράφιζε πλοία του Λιμενικού και του Ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Διαβάστε ΕΔΩ.
Για τον ρατσισμό

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ παίρνουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στον ρατσισμό. Λέμε όχι στις διακρίσεις και αγωνιζόμαστε για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο σεβασμού και διαλλακτικότητας. Διαβάστε ΕΔΩ.

83% των πνευμόνων, 73% του εγκεφάλου και της καρδιάς, 79% των μυών και των νεφρών, 64% του δέρματος και 31% των οστών μας είναι νερό💧!
Η ρύπανση του νερού από τις δραστηριότητές μας, η δραματική αλλαγή στις χρήσεις γης, το μπάζωμα ρεμάτων και ποταμών και η άλογη εκμετάλλευση με μόνο γνώμονα το κέρδος, επηρεάζουν δραματικά την ποιότητα και ποσότητά του. Διαβάστε ΕΔΩ.
Ο Μιχάλης Μπάκας, Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα μιλά στο NEWS247 

… Σε μια περίοδο που στην Ουκρανία ο πόλεμος έχει σπρώξει εκατομμύρια ανθρώπων στην προσφυγιά, ο Knut Bry μίλησε για αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλους τους πρόσφυγες, ανεξαρτήτως χρώματος ή εθνικότητας. Διαβάστε ΕΔΩ.

Ο Φώτης Μπίμπασης στο DOCUMENTO.GR: Προσχολική Εκπαίδευση και Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών
Από τη μία υποτίθεται τα νέα προγράμματα σπουδών εστιάζουν στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα («τι δηλαδή θα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες ανά γνωστικό αντικείμενο και βαθμίδα εκπαίδευσης»), από την άλλη είναι τόσο φορτωμένα εννοιολογικά, που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα. Διαβάστε ΕΔΩ.

Με τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στη Βουλή διεκδικούμε πολλά περισσότερα! Μάθε, Δράσε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.