2 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Κοινωνία Υγεία

Αγγειοπλαστική σε ασθενή με καρκίνο και κορωνοϊό!

Μία ακόμη δύσκολη επέμβαση που για πρώτη φορά γίνεται στη Βορειοδυτική Ελλάδα έφεραν με επιτυχία σε πέρας γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο, χάρη στους επιστήμονές του, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρωτοπορία όσον αφορά στις υπηρεσίες που προσφέρει στους ασθενείς του.

Η επέμβαση έγινε από προσωπικό του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης και αφορούσε σε καρκινοπαθή ασθενή ο

οποίος νοσεί παράλληλα με κορωνοϊό και διέτρεχε υψηλό κίνδυνο σήψης. Οι γιατροί διενήργησαν διαδερμική διηπατική χολαγγειογραφία και παροχέτευση χοληφόρων με αγγειοπλαστική και τοποθέτηση ενδοπρόθεσης (στεντ), για την αντιμετώπιση κακοήθους αποφρακτικού ικτέρου. Την απαιτητική αυτή επεμβατική πράξη πραγματοποίησαν ο επίκουρος Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας Ιωάννης Παρασκευόπουλος και ο Επεμβατικός Ακτινολόγος Επιμελητής Β΄ ΕΣΥ Βασίλειος Πατσιογιάννης, με την αρωγή της Διευθύντριας του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης, Καθηγήτριας Μαρίας Ι. Αργυροπούλου.

Δυναμικός τομέας
Με χθεσινή της ανακοίνωση η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. συγχαίρει τους ιατρούς, τους τεχνολόγους και τους νοσηλευτές της μονάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης, για την επιτυχημένη επέμβαση.
Όπως επισημαίνει, η Επεμβατική Ακτινολογία είναι ένας δυναμικός τομέας της Ακτινολογίας, στην οποία εξειδικευμένοι Ακτινολόγοι χρησιμοποιούν τις απεικονιστικές μεθόδους για να εντοπίσουν με ακρίβεια την όποια βλάβη ή δυσλειτουργία σε όργανα του ανθρώπινου σώματος και να σχεδιάσουν τον τρόπο παρέμβασής τους για την θεραπεία ή την επίλυση του όποιου προβλήματος χωρίς την ανάγκη χειρουργικής τομής.
Σημειώνεται πως οι κίνδυνοι από τις επεμβάσεις αυτού του είδους είναι πολύ λιγότεροι από τους αντίστοιχους κινδύνους μιας ανοικτής χειρουργικής επέμβασης, ενώ η αποθεραπεία του ασθενούς είναι ταχύτερη, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η επαναφορά του στην φυσιολογική δραστηριότητα είναι ταχύτατη.

Κέντρο Θρομβεκτομής
Καταλήγοντας, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι., διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με το προσωπικό του Νοσοκομείου εργάζεται συστηματικά προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω τομέα και την υιοθέτηση καινοτόμων επιστημονικών μεθόδων, με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας σε όλους τους πολίτες, που θα κορυφωθούν με την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Μηχανικής Θρομβεκτομής σε Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (Stroke Center).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.