1 Ιουλίου, 2022
Θεσσαλονίκη Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στην εντατική με ήπια νευρολογικά προβλήματα το τραυματισμένο τσακαλάκι (ΦΩΤΟ)

Στην εντατική με ήπια νευρολογικά προβλήματα νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα το μικρό τσακάλι που εντοπίστηκε σε βιβλιοπωλείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Μετά τη διάγνωση της κτηνιάτρου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αρσενικό τσακάλι -χωρίς να αποκλείεται άλλο είδος ακόμη-, ενώ το ζώο εμφανίζει σοβαρά σημάδια ασιτίας. Η πληγή του στο πόδι δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο σήμερα η βιολόγος αναμένεται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση του τραύματος.

«Στέκεται όρθιο και είναι ζωηρό»

Ο Γιώργος Γιανλλάρης, εθελοντής στην ομάδα «Δράση για την Άγρια Ζωή» επισημαίνει στο ThessToday.gr ότι τις τελευταίες ώρες το τσακαλάκι παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης στην υγεία του, στέκεται όρθιο και είναι ζωηρό, ενώ εξηγεί ότι τα άγρια ζώα χρειάζονται χρόνο στην περίθαλψη. «Μετά από δύο ημέρες θα μπορούμε να έχουμε ακόμη πιο ξεκάθαρα στοιχεία για την κατάστασή του, η οποία, πάντως, παραμένει σταθερή».

Υπενθυμίζεται ότι το μικρό τσακαλάκι εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε βιβλιοπωλείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί ακόμη κάτω από ποιες συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.