11 Αυγούστου, 2022
Top News Άρθρα Κοινωνία

Περίπτωση Χαλκιδικιώτη στην εφορία: Οι οφειλές των…μερικών λεπτών του ευρώ

Η περίπτωση φορολογούμενου που του ζητήθηκε να πληρώσει υπόλοιπο χρέους τελών κυκλοφορίας οικονομικού έτους 2014 ύψους 0,02 λεπτών και μάλιστα προσαυξημένο κατά 0,01 λεπτό!

Μπορεί όταν ακούει κάποιους για χρέη στην εφορία να σκέφτεται κατά κανόνα οφειλές πολλών ευρώ, όμως για κάποιους οφειλέτες η αλήθεια είναι διαφορετική γιατί αν και φαίνεται πως χρωστούν στην Εφορία, στην πραγματικότητα χρωστούν λιγότερο από 1 ευρώ.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει φορολογούμενος στην Χαλκιδική που του ζητήθηκε να πληρώσει υπόλοιπο χρέους τελών κυκλοφορίας οικονομικού έτους 2014 ύψους 0,02 λεπτών και μάλιστα προσαυξημένο κατά 0,01 λεπτό! Το αρχικό βεβαιωθέν ποσό των 110 ευρώ είχε πληρωθεί κανονικά, όμως εν έτει 2022 ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είδε να του πιστώνεται χρέος της τάξης των 0,02 λεπτών, χρέος που φυσικά δεν κατέστη δυνατό να πληρωθεί στην ώρα, αφού δεν είχε γνωστοποιηθεί εγκαίρως στον φορολογούμενο, και έλαβε προσαύξηση 1 λεπτού.

Οι οριακές οφειλές των έως 1 ευρώ φαίνεται να προκύπτουν κυρίως από στρογγυλοποιήσεις σε διάφορες πληρωμές ή από ανεπαίσθητες αποκλίσεις λίγων σεντ, ή τεχνικά ζητήματα κατά τη διαδικασία πληρωμής, οι οποίες όμως τυπικά καταγράφονται στο σύστημα. Και δεν είναι απίθανο αρκετοί από τους φορολογούμενος με τέτοιες οφειλές να μην γνωρίζουν καν ότι είναι οφειλέτες. Αυτό συνέβη στην περίπτωση του φορολογούμενου στην Κομοτηνή.

Σε κάθε περίπτωση το χρέος των 3 λεπτών πληρώθηκε προς το Ελληνικό Δημόσιο, που ζητάει μέχρι και τα λεπτά από τους φορολογούμενους την ίδια ώρα που δεν αποδίδει τέτοιου είδους ποσά όταν πρόκειται για επιστροφές φόρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.