2 Δεκεμβρίου, 2022
Δελτίο Τύπου

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Συνάντηση της Συμπροέδρου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ

03/02/2022

Συνάντηση πραγματοποίησε η Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, κα Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ. Γιάννη Μπρατάκο την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της κας Ανδρικοπούλου Σακοράφα έγινε αναφορά στην ανάγκη επιτάχυνσης της  διευθέτησης των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της αγοράς. Επίσης, συζητήθηκε η ενεργειακή κρίση και η προσαρμογή των εμπορικών και βιομηχανικών μονάδων στην κλιματική αλλαγή, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα σύνδεσης της επιχειρηματικότητας με τη βιώσιμη οικονομία και την παροχή κινήτρων ώστε το επιχειρείν να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.  Η κα Ανδρικοπούλου Σακοράφα έκανε αναφορά στις πολιτικές των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ που σχετίζονται με την οικονομία κι οι οποίες κινούνται στους ακόλουθους άξονες: α) παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη πράσινων θέσεων εργασίας, β) αξιοποίηση δευτερογενών υλικών στην παραγωγή, γ) ψηφιοποίηση σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας.

Όπως ανάφερε η κα Ανδρικοπούλου Σακοράφα: «Το ζητούμενο για όλους είναι η υγιής επιχειρηματικότητα. Είναι καθοριστικό για το μέλλον της χώρας να ενισχύσουμε την οικονομία με βιώσιμο τρόπο αναπτύσσοντας παράλληλα πράσινες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Οι φορείς γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες τους. Γι’ αυτό ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους, ώστε να διαμορφώσουμε πολιτικές που θα συνδέουν το επιχειρείν με τις ανάγκες των παραγωγικών τάξεων».

O Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γ. Μπρατάκος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη, στον χώρο της ενέργειας, «Το παγκόσμιο ενεργειακό περιβάλλον αλλάζει ριζικά. Η απανθρακοποίηση αναδεικνύεται σε κυρίαρχη προτεραιότητα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση, η οποία, πρόσφατα μόλις, αναγνωρίστηκε ως ένα μείζον πρόβλημα, που απαιτεί την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης. Στην απαίτηση αυτή καλούνται να προσαρμοστούν οι ενεργειακές αγορές, οι οικονομίες, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές. Αντιμετωπίζοντας, ταυτόχρονα, τις συγκυριακές αναταράξεις, όπως είναι η ενεργειακή κρίση, που πλήττει μέσω της αύξησης των τιμών τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Και δημιουργεί εμπόδια στο δρόμο της ανάκαμψης των οικονομιών».

Από το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.