1 Οκτωβρίου, 2022
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ως πότε η εργοδοσία θα εκμεταλλεύεται τους νέους;

 

07/02/2022

 

Με αφορμή την απόλυση εργαζομένου από γνωστή εταιρεία φωτοβολταϊκών των Αθηνών και μετά από διαμαρτυρία του «Σωματείου Εργαζομένων Στην Ενέργεια, Αττικής-Βοιωτίας-Εύβοιας -Κορινθίας», καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες συνθήκες εργασιακών σχέσεων που απαξιώνουν όλους τους εργαζόμενους της χώρας και ειδικά τη νέα γενιά που δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούμε απαράδεκτες τις τακτικές από μερίδα επιχειρήσεων που βασίζονται σε κλίμα εργασιακής ανασφάλειας, με διάτρητες συμβάσεις έργου, εναλλαγή νέων και χωρίς επαρκή εμπειρία εργαζομένων μηχανικών και πρακτικάριων προκειμένου να λειτουργούν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Η καταπάτηση του ωραρίου, η μερική απασχόληση και οι απειλές για εργασία ακόμα και κατά τη διάρκεια επίσημων αργιών μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα όταν οι μισθοί πλέον δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες διαβίωσης και η ανεργία των νέων έχει σκαρφαλώσει στο 39%.

Η διευκόλυνση των απολύσεων, οι απαξιωμένες συμβάσεις εργασίας οδηγούν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Από το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.