1 Οκτωβρίου, 2022
Άρθρα Πολιτική & Οικονομία

Με 10 μονάδες προηγείται η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

• Με δέκα μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ και παρουσιάστηκε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. Υψηλό ποσοστό της τάξεως του 8,5% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι και όσοι απάντησαν «άλλο» με ποσοστό 6,5%.
Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, 38% συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 34% ο κανένας και 23% ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην παράσταση νίκης το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγγίζει το 45%.
Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, το 62% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της χαλάρωσης και μόλις οι μισοί (31%) αναφέρουν ότι πρέπει να γίνουν πιο ήπια. Αναλυτικά, στην ερώτηση αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, το 39% απάντησε «μάλλον όχι», το 23% «σίγουρα όχι», το 18% είπε «μάλλον ναι», το 13% «σίγουρα ναι» και το 7% «ΔΓ/ΔΑ».
Στην ερώτηση πόσο ικανοποιητικά αντιμετώπισε η πολιτεία την πρόσφατη κακοκαιρία, το 72% του δείγματος απάντησε από λίγο έως καθόλου. Αναλυτικά, το 59% ανέφερε «ελάχιστα έως καθόλου», το 13% «λίγο», το 16% μέτρια, ενώ το 5% είπε «δε γνωρίζω-δεν απαντώ». Αντίθετα, μόλις το 7% έμεινε ικανοποιημένο από τη διαχείριση της «Ελπίδας» (2% «πολύ» και 5% «αρκετά»).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.