4 Φεβρουαρίου, 2023
Top News Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

ΚΙΝΑΛ: Ομάδα κρούσης με 40άρηδες

 

Νέα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά επέλεξε ο κ. Ν. Ανδρουλάκης

Ο κ. Δημήτρης Μάντζος και η κ. Αναστασία Σιμητροπούλου.
21.01.2022 • 08:51
UPD: 12:46

Στην κατεύθυνση της «αλλαγής γενιάς», όπως συχνά λέγεται στη Χαρ. Τρικούπη, κινήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης ως προς την επιλογή προσώπων στις κομματικές θέσεις-κλειδιά, σχηματίζοντας χθες το μεγαλύτερο κομμάτι του νέου εσωτερικού «παζλ». Επιλέγοντας μια ομάδα κρούσης 40άρηδων, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προέταξε εκ νέου το αφήγημα της ανανέωσης, που αποτέλεσε άλλωστε και τον βασικό πυλώνα της υποψηφιότητάς του.

Στον τομέα της επικοινωνίας, κατεγράφη μια επιβεβαίωση και μια έκπληξη. Εκπρόσωπος Τύπου, , αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μάντζος, μέχρι πρότινος διευθυντής της Κ.Ο. Το προφίλ του 40χρονου δικηγόρου, όπως εκτιμούσαν κομματικοί παρατηρητές, συμβαδίζει με την «προγραμματική αντιπολίτευση» που επιχειρεί να χαράξει το ΚΙΝΑΛ, ενώ συνιστά και μια «κίνηση συνέχειας», αφού πρόκειται για στέλεχος που είχε αναδείξει η Φώφη Γεννηματά.

Η έκπληξη έγκειται στην επιλογή της 39χρονης, επίσης νομικού, Αναστασίας Σιμητροπούλου ως αναπληρώτριας. Στέλεχος προερχόμενο από την Αυτοδιοίκηση (αντιδήμαρχος Αλίμου) και εκτός «στενού» κομματικού πλαισίου, αποτελεί καθαρά προσωπική επιλογή του κ. Ανδρουλάκη, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι πρόσφατα λέγεται ότι βρισκόταν εκτός των… ραντάρ ακόμη και στενών συνεργατών του.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή του 43χρονου βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα ως υπευθύνου στον τομέα της αυτοοργάνωσης, δηλαδή ως επικεφαλής στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της βάσης, με προσδοκώμενο «κορμό» τους 270.000 ψηφοφόρους των εσωκομματικών εκλογών.

Για την εν λόγω θέση είχαν ακουστεί εύλογα τα ονόματα των δύο πιο κοντινών στον κ. Ανδρουλάκη στελεχών, των Ανδρέα Σπυρόπουλου και Στέφανου Ξεκαλάκη, ωστόσο και εδώ επελέγη ένα πρόσωπο εκτός του «σκληρού» πυρήνα της Χαρ. Τρικούπη, κάτι που περιγραφόταν και σαν κίνηση συμβολισμού.

Οι δύο τελευταίοι πάντως, ως άριστοι γνώστες της «πασοκικής ανθρωπογεωγραφίας» θα έχουν κεντρικό ρόλο στο πρότζεκτ, ενώ δεν αποκλείεται η μη επιλογή τους να σχετίζεται και με μελλοντικά βήματα, όπως η θέση του γραμματέα της παράταξης ή η κάθοδος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να φανεί και η δομή που θα διαμορφωθεί ευρύτερα στον τομέα της αυτοοργάνωσης, καθώς πρόκειται για νέο εσωκομματικό πεδίο.

Οσον αφορά τον κ. Πάνα, εκ των βουλευτών που εξαρχής στήριξαν ανοιχτά τον Ν. Ανδρουλάκη, επισφραγίστηκε πως πρόκειται για στέλεχος στο οποίο ποντάρει η νέα ηγεσία, μιας και πρόσφατα είχε «αναβαθμιστεί» και κοινοβουλευτικά, αναλαμβάνοντας τομεάρχης Ανάπτυξης.

Ως προς τις υπόλοιπες κομβικές θέσεις, αντικαταστάτης του κ. Μάντζου στη διεύθυνση της Κ.Ο. θα είναι ο 35χρονος δικηγόρος Θανάσης Γλαβίνας, από τα ανερχόμενα στελέχη στη Θεσσαλονίκη, ενώ τη διεύθυνση του προεδρικού γραφείου αναλαμβάνει η 43χρονη Ελένη Αναστασίου, επίσης νομικός με θητεία στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ προ εξαετίας.

Υπεύθυνη ανθρώπινων πόρων θα είναι η Μάρα Κουκουδάκη, 40 ετών, μέλος της Κ.Ε. και υποψήφια βουλευτής το 2015 στον Πειραιά. Πρόκειται για εν πολλοίς αναμενόμενες επιλογές στελεχών της «νέας γενιάς» που εντάσσονται στο ευρύτερο περιβάλλον του κ. Ανδρουλάκη.

Τέλος, το μόνο πεδίο στο οποίο επελέγη η… εμπειρία ήταν η επιτροπή των ψηφοδελτίων, πόστο διόλου αμελητέο με τη χώρα στον προθάλαμο της προεκλογικής περιόδου. Επικεφαλής ορίστηκε ο 70χρονος πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος είχε διατελέσει και υφυπουργός Γεωργίας στη δεύτερη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.