2 Δεκεμβρίου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Κ. Μάλαμα : Σοβαρά εκπαιδευτικά κενά στο Γυμνάσιο του Αγίου Νικολάου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Κοινοβουλευτική πρώτης προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα εκπαιδευτικά κενά που παρουσιάζονται στο Γυμνάσιο του Αγίου Νικολάου, πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, παρόλο που το σχολείο έχει προβεί στις σχετικές υπηρεσιακές ενημερώσεις προς το Υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις για τους μαθητές, οι οποίοι στερούνται της διδασκαλίας απολύτως βασικών μαθημάτων εδώ και πέντε μήνες. Μέχρι στιγμής, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν περιέλαβε στον προγραμματισμό των προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στο Γυμνάσιο του Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα την πολύ σοβαρή διαταραχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εξαιτίας των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών κενών. Στο πλαίσιο των παραπάνω, η Κυριακή Μάλαμα καλεί το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει άμεσα για την κάλυψη των κενών, για να μην χαθεί οριστικά η φετινή χρονιά, σε βασικά μαθήματα για τους μαθητές του σχολείου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2022

Προς την κυρία Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Θέμα : Παραμένουν τα κενά εκπαιδευτικών στα μαθηματικά και τη φυσική πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. 

Πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς κι η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου του Αγίου Νικολάους Χαλκιδικής παραμένει με πολύ σοβαρά εκπαιδευτικά κενά στα μαθηματικά και την φυσική. Παρόλο που το σχολείο έχει προβεί στις σχετικές υπηρεσιακές ενημερώσεις προς το Υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις για τους μαθητές, οι οποίοι στερούνται της διδασκαλίας απολύτως βασικών μαθημάτων εδώ και πέντε μήνες. Μέχρι στιγμής, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν περιέλαβε στον προγραμματισμό των προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στο Γυμνάσιο του Αγίου Νικολάους, με αποτέλεσμα την πολύ σοβαρή διαταραχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εξαιτίας των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών κενών.

Επειδή είναι απαράδεκτο να μην διδάσκονται βασικά μαθήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός : 

Προτίθεται να καλύψει άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά που παρουσιάζονται στο Γυμνάσιο του Αγίου Νικολάους Χαλκιδικής;

Η ερωτούσα βουλευτής 

Κυριακή Μάλαμα 

Γραφείο Κυριακής Μάλαμα
Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ
Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης ΣΥΡΙΖΑ
 
Ασκληπιού 39, Πολύγυρος
τηλ. 2371024633
 
Αριστοτέλους 1, Ιερισσός
τηλ. 2377023759
 
Βουλής 4, Αθήνα, Τ.Κ. 10562
τηλ. 2103706157
fax. 2103706557
 
fb : @KiriakiMalama
instakiriaki_malama
twitter : @KiriakiMalama

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.