2 Ιουλίου, 2022
Top News Θεσσαλονίκη Κοινωνία

H ώρα της αναγνώρισης των δολοφόνων του Άλκη – Οι φίλοι του απέναντι στους 12 κατηγορούμενους

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους 12 κατηγορουμένους θα βρεθούν για πρώτη φορά-μετά το περιστατικό-σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις φίλοι του αδικοχαμένου Άλκη, οι οποίοι θα κληθούν να αναγνωρίσουν τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Η αναγνώριση των δραστών θα πραγματοποιηθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα συμμετάσχουν οι δύο φίλοι του Άλκη που τραυματίστηκαν και οι άλλοι δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν από τη φονική ενέδρα. Οι τέσσερις μάρτυρες αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά την ανάκριση προκειμένου να προσδιοριστεί ο βαθμός συμμετοχής των 12 κατηγορουμένων στη δολοφονία αλλά και στον τραυματισμό τους.

Η διαδικασία αποφασίστηκε, προκειμένου, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA, να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στο έγκλημα. Οι απαντήσεις θεωρούνται άκρως σημαντικές, καθώς θα φανεί ποιοι είναι εκείνοι, οι οποίοι τα κρατούσαν.

Παράλληλα, διατάχθηκε και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους, στο πλαίσιο της εξακρίβωσης του αδικήματος της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ακόμα, σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια, η οικογένεια του Άλκη θα ζητήσει να ελεγχθούν και οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών τους.

«Έκλεισε» ο κύκλος των απολογιών

Για το τι συνέβη τη μοιραία βραδιά του φονικού απολογήθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλκή Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου στη περιοχή της Χαριλάου.

Κομβικής σημασίας θεωρείται η απολογία του 25χρονου «Αθηναίου», ο οποίος ομολόγησε ότι κρατούσε μαχαίρι, τύπου «καραμπίτ», στην επίθεση, και ήταν επιβάτης του τρίτου αυτοκινήτου, ενώ παραδέχθηκε επιπλέον ότι το χρησιμοποίησε καταφέροντας «δύο τσιμπιές» -όπως είπε- σε άτομο που όμως δεν ήταν ο Άλκης.

Τον 25χρονο είχε κατονομάσει συγκατηγορούμενός του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο φοιτητή, υποδεικνύοντας και το σημείο όπου πέταξε το μαχαίρι, σε ερημική περιοχή.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που πέρασαν την Παρασκευή την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας αρνήθηκαν όλοι την εμπλοκή τους στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Άλκη, (ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα στα κάτω άκρα και τα κατάγματα που υπέστη στο κεφάλι).

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου φέρεται να απολογήθηκε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν», φέρεται να ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου φαίνεται να υποστήριξε ότι βγήκε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε απ’ αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ακόμη επιβάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ηλικίας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίποτα από το επεισόδιο και δεν κατέβηκε καν στο δρόμο. «Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη», φέρεται να υποστήριξε.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κλήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα και τον ρόλο του οδηγού του τρίτου οχήματος, αλλά -όπως και οι προηγούμενοι που απολογήθηκαν- φαίνεται να μην έδωσαν αξιόπιστες απαντήσεις ή δήλωσαν άγνοια.

Τι ισχυρίστηκε ο 22χρονος-οδηγός του τρίτου οχήματος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 22χρονος κατηγορούμενος («Ντίνος»), τελευταίος εκ των δραστών. Στο όχημά του βρέθηκε ένας σουγιάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φέρεται να κατέβηκαν οι πιο «σκληροί» χούλιγκανς.

Ο ίδιος παρέμεινε στην αρχική του στάση, καθώς φέρεται κατά την διάρκεια της πολύωρης απολογίας του να ανέφερε πως έμεινε στο όχημα και δεν βγήκε καθόλου έξω από αυτό.

«Γνωρίζω μόνο τον 25χρονο (σ.σ. τον «Αθηναίο»), οι άλλοι δύο μπήκαν στο αυτοκίνητο χωρίς να τους γνωρίζω. Δεν ήξερα αν είχαν κάτι στα χέρια τους» φέρεται να ισχυρίστηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.