Δελτίο Τύπου Επιμελητήριο Χαλκιδικής

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – NEWSLETTER No 08_(23.02.2022)

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

  • Έναρξη του 1ου κύκλου εκπαιδευτικών e – σεμιναρίων από το Επιμελητήριο το 2022 για τα μέλη του

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του, εναρμονισμένο πλήρως με τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), ΔΩΡΕΑΝ, θεματικά εργαστήρια (online workshops).

Τα θεματικά εργαστήρια διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου “RE-thinking MICROcredit as a tool to support SMEs and boost LOCAL economies”- REMICRO LOCAL,

Τα e- θεματικά εργαστήρια που θα υλοποιηθούν είναι :

  • «Business Skills: Εξατομικευμένες Υπηρεσίες προς Πελάτες» [ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ]

την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 18:00 – 20:00
Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Παπαχατζής, ιδρυτής της εταιρείας εκπαίδευσης & επιλογής στελεχών “Ανάδειξη”.

  • «Soft Skills:  Η αξία των ήπιων δεξιοτήτων για την ανάπτυξη της επιχείρησής μου»,

την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 18:00 – 20:00

Εισηγητής: κα Ειρήνη Κόντρα, Business & Leadership Coach, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Marketing Club

  • «Green Business:   Πράσινες Δεξιότητες για επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου»,

την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 18:00 – 20:00

Εισηγητής: κα Μαργαρίτα Φυδανάκη, Γεωπόνος, Υπεύθυνη του

Κέντρου Επιχειρηματικής Πληροφόρησης REMICRO LOCAL, ΚΕΠΑ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά σεμινάρια δωρεάν μέσω της εφαρμογής της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, zoom.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το e-mail τους, στο οποίο θα τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος για την παρακολούθησή του (link) μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος, μέχρι και ώρα 18.00 της προηγούμενης ημέρας πριν τη διοργάνωση του σχετικού σεμιναρίου  .

Για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια, παρακαλούμε να μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdImI7oWzPDJ5wo31JQCV0VzCZlMKLdhFTO4GopgpdLza9fA/viewform

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων θα δοθούν σε όσους επιθυμούν, ηλεκτρονικές βεβαιώσεις συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: press@epihal.gr, υπεύθυνος κος Μήντος Δημήτριος.

  • Τα μέτρα που ισχύουν στην επικράτεια από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου έως Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ 766Β_18.02.2022 η απόφαση  Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 10343 με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που ισχύουν από από το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα
06:00 έως και τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00. Οι αλλαγές με τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την άρση της απαγόρευσης ορθίων στον κλάδο της εστίασης και διασκέδασης, την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20% από 50 %. Παράλληλα, εξακολουθεί να ισχύει το περιοριστικό μέτρο στην εστίαση και διασκέδαση μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες για τους εσωτερικούς χώρους. Υποχρεωτική παραμένει η διπλή μάσκα ή η μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και η χρήση μάσκας σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους.

Αναλυτικά το ΦΕΚ στο παρακάτω Link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/FEK766V_18_F28364.02.2022EKTAKTAMETRAAPO19.02EOS28.02.2022.pdf

  • Ουκρανική κρίση: Οι κυρώσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας

Οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβάλλει η διεθνής κοινότητα μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας των λεγόμενων «λαϊκών δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Οι κυρώσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ στοχεύουν τη ρωσική ελίτ και τις τράπεζες.

Όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η πρώτη δόση των κυρώσεων αναμένεται να αποκόψουν τη Ρωσία από δυτικές χρηματοδοτήσεις.

Ήδη, η Γερμανία «πάγωσε» την πιστοποίηση του αγωγού Nord Stream 2 την Τρίτη, που θεωρείται ως η πιο ισχυρή απάντηση της Ευρώπης στη Μόσχα. Και χωρίς αυτήν την πιστοποίηση, ο αγωγός Nord Stream 2 δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

Την επιβολή ενός πακέτου κυρώσεων τόσο κατά προσώπων όσο και κατά του ρωσικού κράτους αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το πέρας του έκτακτου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν κυρώσεις σε 27 Ρώσους και οντότητες, σε τράπεζες, στον τομέα της άμυνας, καθώς και να περιορίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Ως προς τα πρόσωπα αφορούν όλους όσοι εντός της Ρωσίας «πυροδοτούν» την κρίση στην Ουκρανία, όπως π.χ. τα μέλη της Δούμας που υπερψήφισαν τις προτάσεις Πούτιν, ιθύνοντες και άτομα που τις προπαγανδίζουν καθώς και παράγοντες και επιχειρήσεις που ωφελούνται οικονομικά από την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης. Ως προς το ρωσικό κράτος οι κυρώσεις αφορούν πρωτίστως τις δυνατότητές του να δανείζεται από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και γενικότερα να αντλεί κεφαλαία από τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Όλα τα μέλη της Ρωσικής Δούμας, της Κάτω Βουλής του κοινοβουλίου, θα πληγούν από κυρώσεις της ΕΕ, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Ένα πρώτο πακέτo κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι η Βρετανία θα επιβάλει κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες και σε τρία άτομα με μεγάλη περιουσία.

  • Γύρω στο Πάσχα, θα έχουμε τις πρώτες νέες προσκλήσεις προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ

Γύρω στο Πάσχα, θα έχουμε τις πρώτες νέες προσκλήσεις προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027), με πρώτο, το πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑνΕΚ) και στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες ετοιμάζονται πυρετωδώς. Σύμφωνα με δηλώσεις από στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι υπηρεσίες ήδη δουλεύουν για τις εγκρίσεις του νέου ΕΣΠΑ, για να μην χαθεί καθόλου χρόνος και να μην υπάρξει “κενό χρηματοδότησης” μεταξύ των δύο προγραμματικών περιόδων, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί, μέχρι αρχές Μαρτίου, ο νόμος για το νέο ΕΣΠΑ και αναμένονται και οι παρατηρήσεις για το σύνολο των προγραμμάτων από τις Βρυξέλλες.

  • Υπεγράφη η σύσταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Τη σύσταση, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας με σκοπό την στήριξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τη υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων έρευνας και καινοτομίας, υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας και σε συνεργασία με τις Τράπεζες θα χορηγούνται επενδυτικά δάνεια έως και 400.000 ευρώ για επενδύσεις σε ενσώματα ή άυλα πάγια περιουσιακά στοιχεία απαραίτητα για την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση μέρους του δανείου και ως κεφάλαιο κίνησης το οποίο σχετίζεται με την υλοποίηση του επενδυτικού τους πλάνου.

Δικαιούχοι θα είναι μόνο επιχειρήσεις που θα αναλάβουν να ολοκληρώσουν ένα καινοτόμο επενδυτικό πλάνο, με συγκεκριμένα κριτήρια καινοτομίας, όπως αυτά θα περιγράφονται στην προκήρυξη, αλλά και κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), σημαντικά για την περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη τους, ενώ επιλέξιμοι είναι όλοι οι κλάδοι δραστηριοτήτων. Πρόκειται για το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο που αφορά αποκλειστικά καινοτόμες επιχειρήσεις και έρχεται να καλύψει το κενό χρηματοδότησης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ενόψει και της έναρξης του νέου ΕΣΠΑ μέσω του οποίου τα υβριδικά χρηματοοικονομικά εργαλεία θα εισαχθούν ως βασική μορφή χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Για τη σύσταση του Ταμείου προβλέπεται χρηματοδοτική συνεισφορά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την ΕΑΤ ύψους 64.490.000 ευρώ  για την κάλυψη του κεφαλαίου εγγυοδοσίας και των επιχορηγήσεων που θα παρέχει το Ταμείο. Τα συνολικά κεφάλαια που αναμένεται να μοχλευθούν, είναι άνω των 120 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τη διαχείριση και λειτουργία του Ταμείου θα έχει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

  • ΕΛΣΤΑΤ : Σε 109.961 ανήλθαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων το 2021

Σε 109.961 ανήλθαν πέρυσι οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων (ενάρξεις λειτουργίας επιχειρήσεων) για το σύνολο των τομέων της οικονομίας, παρουσιάζοντας αύξηση 35,3% σε σχέση με το 2020 που είχαν ανέλθει σε 81.290, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Για τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Στατιστικού Μητρώου Επιχειρήσεων έτους αναφοράς 2018, η μεγαλύτερη αύξηση στο πλήθος των εγγραφών καταγράφηκε στον τομέα “Ενημέρωση και επικοινωνία” (40,4%) και στον τομέα “Μεταφορά και Αποθήκευση” (40,3%), ενώ μείωση καταγράφηκε στον τομέα “Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού” (5,1%). Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη δημογραφία επιχειρήσεων, οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων για το σύνολο των τομέων της οικονομίας ανήλθαν σε 15 πέρυσι, έναντι 19 το 2020.

  • ΤτΕ: Ποιοι τουρίστες άφησαν το περισσότερο χρήμα στην Ελλάδα το 2021

Αυξημένη κατά 99,4% ήταν η η ταξιδιωτική κίνηση στη χώρα μας στο σύνολο του 2021. Έτσι το διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου η Ελλάδα υποδέχτηκε 14,7 εκατ. τουρίστες έναντι 7,4 εκατ. το 2020.  Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις έφτασαν στο 59% των προ πανδημίας επιπέδων, με τους Γερμανούς, τους Βρετανούς και τους Γάλλους να στηρίζουν πέρυσι τον ελληνικό τουρισμό. Οι εισπράξεις από τη από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 172,0%, από τη Γερμανία κατά 108,9% και από τη Βρετανία κατά 97,9% Οι Γερμανοί επαλήθευσαν το ρόλο τους ως η πιο μεγάλη τουριστική αγορά για την Ελλάδα, αφήνοντας 2,4 δισ. ευρώ, με τους Βρετανούς να ακολουθούν με 1,5 δισ. ευρώ. Πίσω τους οι Γάλλοι με ταξιδιωτικές εισπάξεις αξίας 999,4 εκατ. ευρώ

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε στο 12μηνο κατά 99,4%. Την Ελλάδα επισκέφθηκαν 14,7 εκατ. τουρίστες έναντι 7,4 εκατ. το 2020. 

Από τους 14,7 εκατ. τουρίστες που έφτασαν στην Ελλάδα το 2021:

  • οι 10,1 εκατ. ταξιδιώτες προήλθαν από τις χώρες της ΕΕ-27, καταγράφοντας αύξηση κατά 107,0% σε σύγκριση με το 2020. Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 113,5% και αυτή από τις χώρες της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 91,6%.

  • οι 4,6 εκατ. ταξιδιώτες προήλθαν από χώρες εκτός της ΕΕ-27  καταγράφοντας αύξηση κατά 84,4%

Αναφορικά με τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 48,9% και διαμορφώθηκε σε 1, 2 εκατ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 271,6% σε 396.000 ταξιδιώτες. Τέλος, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 365,3% και διαμορφώθηκε σε 119.500 ταξιδιώτες.

Συνολικά στο διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου, τα τουριστικά έσοδα εκτινάχθηκαν κατά 146,7% σε σχέση με το 2020, φτάνοντας τα 10,6 δισ. ευρώ, και αντιπροσωπεύοντας το 58,6% των αντίστοιχων επιπέδων του 2019.

  • Οι εισπράξεις ταξιδιωτών των χωρών της ΕΕ-27 αυξήθηκαν κατά 141,2% και διαμορφώθηκαν στα 6,8 δισ. ευρώ (οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 5,6 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 133,7%, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 181,1% και διαμορφώθηκαν στα 1,3 δισ. ευρώ).

  • Οι εισπράξεις ταξιδιωτών των χωρών εκτός της ΕΕ-27 αυξήθηκαν  κατά 147,7% και διαμορφώθηκαν στα 3,6 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 108,9% έναντι του 2020 και διαμορφώθηκαν στα 2,4 δισ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γαλλία κατά 172,0% στα 999,4 εκατ. ευρώ.

Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, αύξηση κατά 97,9% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,5 δισ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν, επίσης, κατά 605,3% και διαμορφώθηκαν στα 607,0 εκατ. ευρώ και αυτές από τη Ρωσία κατά 705,2% στα 115,2 εκατ. ευρώ.

  • Παράταση αιτήσεων στο «Εξοικονομώ 2021» μέχρι 15 Μαρτίου

Ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο τέλος των ανακοινώσεών του για τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, αναφέρθηκε στην παράταση αιτήσεων στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ 2021»: «…Παράλληλα αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει και το νέο «Εξοικονομώ», στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του οποίου έχουν υποβάλλει αιτήσεις πάνω από 80.000 νοικοκυριά. Για τη διευκόλυνση της υποβολής των αιτήσεων, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικράτησαν τον πρώτο μήνα έναρξης του προγράμματος, παρατείνουμε την λειτουργία της πλατφόρμας μέχρι στις 15 Μαρτίου

  • Παράταση υποβολής δικαιολογητικών υπαγωγής αυθαιρέτων

Με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα κατατεθεί άμεσα δίνεται παράταση στην ανάρτηση δικαιολογητικών υπαγωγών που αφορούν στην τακτοποίηση αυθαιρέτων. Η παράταση αφορά τόσο στην ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για περιπτώσεις υπαγωγών στον ν. 4178/2013, οι οποίες δεν μεταφέρονται στον ν. 4495/2017 και τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4014/2011 που έχουν μεταφερθεί στον ν. 4178/2013, όσο και στις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4495/2017.

Ειδικότερα:

-Για περιπτώσεις υπαγωγών σε προγενέστερους νόμους (ν. 4178/2013, 4014/2011) που δεν μεταφέρονται στον ν. 4495/2017 ανεξαρτήτως ημερομηνίας πληρωμής παραβόλου : Καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης δικαιολογητικών 31.12.2022

-Για περιπτώσεις υπαγωγών στον ν. 4495/2017 με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου έως και την 31η.12.2020 : Καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης δικαιολογητικών 31.12.2022

-Για περιπτώσεις υπαγωγών στον ν. 4495/2017 με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου από την 1η.1.2021 και εφεξής : Ανάρτηση δικαιολογητικών εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την πληρωμή του παραβόλου.

Σε κάθε περίπτωση, όταν υπάρχει υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, ο μηχανικός θα οφείλει να προβεί αμελλητί στην ολοκλήρωση της ανάρτησης των απαραίτητων δικαιολογητικών υπαγωγής ανεξαρτήτως των ανωτέρω προθεσμιών.

  • ΥΠΑ: Παρατείνονται έως την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού

Παρατείνονται έως την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022, οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα προς περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19. Οι notams (οδηγίες) πτήσεων εξωτερικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προβλέπουν τα ακόλουθα: Υποχρεωτική συμπλήρωση PLF για όλους τους επιβάτες: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr οποιαδήποτε ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης προς Ελλάδα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

  • Υπεγράφη από τον Γ. Γεωργαντά η ΚΥΑ για τις ενισχύσεις σε λεβάντα, ξηρά σύκα, επιτραπέζια ελιά και καπνό

Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά η ΚΥΑ για την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων  στους παραγωγούς λεβάντας, Ξηρών Σύκων, επιτραπέζιας Ελιάς και καπνού, λόγω της σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους κατά το έτος 2020 εξ αιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού (COVID-19). Το ύψος της ενίσχυσης έχει προσδιοριστεί :

  1. Για τους παραγωγούς Λεβάντας 57 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

  2. Για τους παραγωγούς Σύκων προς αποξήρανση 67  ευρώ να στρέμμα καλλιέργειας.

  3. Για τους παραγωγούς επιτραπέζιας Ελιάς 40 ευρώ ανά στρέμμα. Εξαιρούνται οι παραγωγοί ελιάς Καλαμών και οι παραγωγοί ελιάς με Κωδικό Συστήματος ΟΠΕΚΕΠΕ «Λοιπές κωδικός 2008190».

  4. Για τους παραγωγούς καπνού 90 ευρώ ανά στρέμμα.

Η χρηματοδότηση θα καταβληθεί στους δικαιούχους το αργότερο μέχρι την 30/06/2022. Περισσότερες λεπτομέρειες για επιπλέον όρους επιλεξιμότητας και είσπραξης των ενισχύσεων , στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Link : http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/12498-dt180222c

  • Πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών μελών της ΕE για απόκτηση εθνικού / διεθνούς σήματος

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO), με τη συνεργασία των Εθνικών Γραφείων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, εφαρμόζει από 10-01-2022, για 2η συνεχή χρονιά, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών μελών της Ε.Ε..

Ειδικότερα, θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 75% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου και σήματος της Ε.Ε. ή κοινοτικού σχεδίου, καθώς και το 50% των τελών αίτησης διεθνούς σήματος για χώρες εκτός της Ε.Ε.,  μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση. Επιπλέον, χρηματοδοτείται το 50% των τελών εθνικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας, μέχρι του ποσού των 750 ευρώ ανά επιχείρηση.

Η ως άνω πρωτοβουλία είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα δύο χρόνια και σκοπό έχει να θέσει τη διανοητική ιδιοκτησία στην υπηρεσία κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), ώστε αυτές να εφοδιασθούν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα άυλα περιουσιακά τους δικαιώματα επί  σημάτων, σχεδίων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με στόχο να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και παράλληλα να ωφελήσουν την οικονομία και την κοινωνία μας.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του ΕUIPO: https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/grants-sme-fund-2022, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr) ή να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή (αρμόδια κα Ρεβέκκα Πετροπουλέα , e-mail: rebpetrop@gge.gr).

  • energycost.gr: Το εργαλείο της ΡΑΕ για σύγκριση τιμολογίων παρόχων για ηλεκτρικό ρεύμα – φυσικό αέριο

Διαδικτυακή εφαρμογή σύγκρισης τιμών ηλεκτρικού ρεύματος για τα τιμολόγια Μικρών Πελατών Χαμηλής Τάσης ηλεκτρικής ενέργειας έχει αναπτύξει η  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το energycost.gr. Πρόκειται για ένα εργαλείο μέσω του οποίου παρουσιάζονται σε συγκρίσιμη μορφή το σύνολο των τιμολογίων που προσφέρουν στην αγορά οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, η διαδικτυακή εφαρμογή συγκρίνει και τα οικιακά και εμπορικά τιμολόγια Τελικών Πελατών φυσικού αερίου. Το energycost.gr εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στους καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν τον προμηθευτή ηλεκτρικού που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ της κατανάλωσής τους.

  • Εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για τη 2η φάση του 2021 του Μεταφορικού Ισοδύναμου επιχειρήσεων

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε την
έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη 2
η Φάση 2021 του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.)
επιχειρήσεων» τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022. Καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης ορίζεται η
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. 608/26-3-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ τεύχος Β’, αρ.
φύλλου 1222/30-3-2021). Σημειώνεται ότι υποβάλλονται μόνο τα παραστατικά της συγκεκριμένης περιόδου επιλεξιμότητας δαπανών για χρηματοδότηση (από 1-7-2021 έως και 31-12-2021) και δεν δύναται να υποβληθούν παραστατικά της 1ης Φάσης
Χρηματοδότησης στην περίοδο της παρούσας Φάσης (2ης). Για περισσότερες πληροφορίες: site:
www.efepae.gr , e-mail:
info@efepae.gr

  • Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα        

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα υπηρεσία Open Car σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

  • Χορηγία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Ελλάδος 2022

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αίτηση που κατέθεσε στις 6-12-2021, η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης  ” ΘΕΡΜΑΛΙΑ”  με έδρα την Χανιώτη , σε συνεργασία – στήριξη,  με την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας ( ΚΕΔΗΚ ), το Επιμελητήριο Χαλκιδικής , με τον Α.Σ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και  την εταιρία Διοργάνωσης Αθλητικών εκδηλώσεων Racesystem, προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π) για την ανάληψη και διοργάνωση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ , ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ , ΝΕΑΝΙΔΩΝ 15-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 εγκρίθηκε και η Τεχνική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας εισηγήθηκε την τέλεση των αγώνων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Θα συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα, επίσημες ομάδες ποδηλασίας εφήβων, νεανίδων, νέων γυναικών, νέων ανδρών.

Οι αγώνες γίνονται στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει η Τοπική κοινωνία συμμετέχοντας σε εκθέσεις και διοργανώνοντας events για την προώθηση του Ποδηλατικού Τουρισμού, γι’ αυτό στα πλαίσια της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, κεντρικός άξονας της προσπάθειας είναι τα μεγάλα εναλλακτικά γεγονότα που σχεδιάζουν να διοργανώσουν οι φορείς της περιοχής.

 Έχει γίνει ήδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα Χαρτογράφηση Ποδηλατικών – Πεζοπορικών  Διαδρομών ( https://www.ammonzeus.gr/el/trekking-cycling-in-peninsula-of-kassandra ) και θα γίνει μια προσπάθεια προσεχώς με σχετική σηματοδότηση και δημοσιοποίηση ώστε να διευκολύνει και προσελκύσει το αντίστοιχο ποδηλατικό κοινό.

Την Παρασκευή 15 Απρίλιου 2022, θα γίνουν οι αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης όλων των κατηγοριών με εκκίνηση στις 15:00 το μεσημέρι από την Καλλιθέα. Οι εκκινήσεις θα δίνονται ανά λεπτό και  οι αθλητές-τριες θα διαγωνιστούν κόντρα στο χρόνο.

Το Σάββατο και Κυριακή 16 -17 Απριλίου 2022, θα διεξαχθούν αγώνες Δρόμου Αντοχής με εκκίνηση στις 10.00 το πρωί από την Καλλιθέα ,καλύπτοντας 100 περίπου χλμ. σε κυκλική διαδρομή όλης της Χερσονήσου της Κασσάνδρας.

Ταυτόχρονα με τους αγώνες θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις για όλους τους κατοίκους της περιοχής, για την διασκέδαση και ευεξία τους.

Προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές απαιτήσεις του εγχειρήματος, ζητούμε την οικονομική σας ενίσχυση σε αυτό το εγχείρημα μας (χορηγίες).

Θεωρούμε ότι τέτοιες Πανελλήνιες εκδηλώσεις προβάλλουν τον τόπο μας , αποτελούν ένα σημείο αναφοράς για την επερχόμενη τουριστική περίοδο και σίγουρα μια επιτυχημένη εκδήλωση θα μας ανοίξει έναν νέον ορίζοντα σε ότι αφορά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την επιμήκυνση της σεζόν…

Θεωρούμε, ότι συμφωνούμε για τα οφέλη που θα αποκομίσουμε ως Χαλκιδική , ως Κασσάνδρα καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας θα μας δώσει την δυνατότητα για την καλύτερη προβολή του Νομού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Θα χαρούμε να συμμετέχετε σε αυτήν την εκδήλωση του τόπου  μας .

 Έχουμε διάφορες  κατηγορίες χορηγιών αναλόγως τι ποσό θα μπορεί κάθε επιχειρηματίας – χορηγός  να διαθέσει. …

Σας ευχαριστούμε εκ των πρότερων για τον χρόνο σας και θα χαρούμε να έχουμε την απάντηση σας όσον τον δυνατόν πιο άμεσα…

Υπεύθυνος για διευκρινήσεις – πληροφορίες κ. Θωμασούλης Γεώργιος 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : +30 6978099854  Email: omospondiathermalia@gmail.com

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ , ΠΟΤΩΝ , ΚΑΠΝΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, βάσει της υπ΄αριθμ. 1η/24-1-2022 (θέμα 20ο) ( ΑΔΑ : ΨΓ8346907Υ-ΘΣΕ) Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Χαλκιδικής

Προκηρύσσει

Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό κάτω των ορίων, για την Προμήθεια «Τροφίμων , Ποτών, Καπνού και Συναφών προϊόντων» (CPV:15000000-8 ), για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, Συνολικού Προϋπολογισμού 200.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., με κριτήριο κατακύρωσης:

Α) για τις ομάδες 1,2,3,4 &5 το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό(%) υπολογιζόμενο στην νόμιμα διαμορφούμενη κάθε φορά μέση τιμή λιανικής πώλησης του είδους ( την ημέρα παράδοσής του και που αντιστοιχεί στην ποιότητα και σε κάθε άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμά του) από τις Υπηρεσίες Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

Β)για τις ομάδες 6,7 & 8 , η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει χαμηλότερης τιμής

Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί την 10-3-2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης WWW.promitheus.gov.gr του συστήματος ύστερα από προθεσμία τουλάχιστον είκοσι δύο (22) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της διακήρυξης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Ο Συστημικός Αριθμός του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού της Διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ είναι :154777

Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα : 8-2-2022 ημέρα Πέμπτη στις 15:00 μ.μ.

Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: 3-3-2022 ημέρα Πέμπτη στις 16:00 μ.μ.

Ο διαγωνισμός εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4412/2016 ( Α΄147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις /κοινοπραξίες αυτών ή συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο του υπό ανάθεση έργου.

Οι προσφέροντες οφείλουν με ποινή αποκλεισμού, να καταθέσουν Εγγύηση Συμμετοχής στο διαγωνισμό, της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το 2% της προϋπολογιζόμενης δαπάνης για το είδος για το οποίο κατατίθεται η προσφορά, χωρίς Φ.Π.Α.

Ο χρόνος ισχύος των προσφορών ανέρχεται σε εκατόν ογδόντα (180) ημέρες (άρθρο 97, παρ. 4 του Ν. 4412/2016), προθεσμία που αρχίζει από την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας προσφορών.

Πληροφορίες από το γραφείο Προμηθειών του Γ.Ν. Χαλκιδικής, αρμόδιος υπάλληλος : Παναγιωτίδου Δέσποινα Tηλ.23713-50207, E-mail:gnxpanagdespoina@1157.syzefxis.gov.gr

To πλήρες κείμενο της Διακήρυξης διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.hospitalchalkidiki.gr ).

  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του

Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.

Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link :

https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/entoli_zitisis_meGDPO2020_F3552.pdf .

  • Οι διευθύνσεις e-mail του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής αλλάζουν!

Βρείτε παρακάτω όλα τα νέα e-mail που μπορείτε να χρησιμοποιείτε από εδώ και στο εξής.

Στόχος μας είναι η καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των μελών. Για το λόγο αυτό, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής διαχωρίστηκαν ανά υπηρεσία, ενώ έχει προστεθεί σε αυτά και η νέα κατάληξη –epihal.gr.

  • Συναλλαγές για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές, Πιστοποιητικά Καταγωγής: mitroo@epihal.gr

  • Συναλλαγές για ΟΕ – ΕΕ – ΥΜΣ : gemi1@epihal.gr
  • Συναλλαγές για ΑΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ : gemi2@epihal.gr
  • Συναλλαγές για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές: asfalistes@epihal.gr

  • Δημόσιες σχέσεις & Γραφείο Προέδρου: pr@epihal.gr

  • Ενημέρωση & πληροφόρηση από τον Ειδικό Σύμβουλο: simvoulos@epihal.gr

  • Συναλλαγές που αφορούν τις προμήθειες του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: logistirio@epihal.gr

  • Διοικητικός Προϊστάμενος: manager@epihal.gr

  • Οποιαδήποτε άλλο ζήτημα ή συναλλαγή: info@epihal.gr

Η αλλαγή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποτελεί μέρος από μια σειρά ενεργειών, που στόχο έχουν την ανανέωση της εταιρικής εικόνας και την αναβάθμιση της επικοινωνίας με το Επιμελητήριο.

  • Η επίσημη σελίδα του Επιμελητηρίου στα social media

Σας ενημερώνουμε ότι από εδώ και πέρα το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα βρίσκεται κοντά σας στο Facebook μόνο μέσα από την επίσημη σελίδα του. Για να παρακολουθείτε πιο άμεσα τα νέα και τις ενημερώσεις μας, μπορείτε να κάνετε like. 👍

https://www.facebook.com/halkidikichamber

🆕 Επίσης, θα μας βρείτε πλέον και στις σελίδες μας σε Instagram & LinkedIn.

https://www.instagram.com/halkidikichamber/

https://www.linkedin.com/company/chamberofhalkidiki/

  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι, η εξυπηρέτηση κοινού στο Επιμελητήριο γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά ΚΥΑ , απαραίτητα με:

Ι. Πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή

ΙΙ. Πιστοποιητικού νόσησης, ή

ΙΙΙ.  Αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test).

Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας. 

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και, κατόπιν συνεννόησης, να αποστείλουν με e-mail τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.