1 Ιουλίου, 2022
Αγροτικά Κοινωνία Παιδεία

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Απόδοση δημόσιας / δημοτικής γης προς καλλιέργεια για εκπαιδευτικούς και οικονομικούς σκοπούς

Η γεωργία αποτελεί από τα αρχαία χρόνια έναν πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και του Ελληνικού Πολιτισμού. Στη σύγχρονη εποχή, πολλές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει σε αυτόν τον πρωτογενή τομέα και έχουν επιτύχει αξιόλογα αποτελέσματα τόσο οικονομικά όσο και ποιοτικά, διαφημίζοντας τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Τα παιδιά των πόλεων έχουν εξαιρετικά σπάνια επαφή με αυτό το επάγγελμα και την κηπευτική/γεωργική απασχόληση γενικότερα. Είναι όμως γνωστό ότι η ενασχόληση αυτή προσφέρει τεράστια οφέλη τόσο γνωστικά όσο και ψυχολογικά. Γι΄αυτόν τον λόγο, πολλές πόλεις έχουν εντάξει την αστική καλλιέργεια στο δημοτικό πρόγραμμα δράσεων στοχεύοντας επίσης και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Επί πλέον, υπάρχει δυνατότητα οικογένειες που έχουν ανάγκη να ασχοληθούν με τη γεωργική δραστηριότητα για συμπλήρωση του οικογενειακού εισοδήματος.

Έχει ο δήμος σας ασχοληθεί να βρει κάποια έκταση η οποία να μπορεί να αποδοθεί στους δημότες για αστική γεωργική καλλιέργεια;
Γνωρίζουμε ότι τέτοια προσπάθεια έχει ήδη ικανοποιητικά αποτελέσματα στον δήμο Βριλησσίων.

Η Πολιτική Κίνηση Βόρειων & Ανατολικών Προαστίων των Οικολόγων Πράσινων σας καλεί να ασχοληθείτε ενεργά με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου και την προώθηση της αστικής καλλιέργειας κυρίως για τα νέα παιδιά που πάνε σχολείο. Θα τα βοηθήσει: πρώτον στην καλυτέρευση της φυσικής τους κατάστασης, θα τα μάθει τις απλές δεξιότητες της κηπουρικής και γεωργικής εργασίας και θα τους δώσει την τεράστια ικανοποίηση της παραγωγής (και κατανάλωσης) τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Σε πείσμα των καιρών, όπου επικρατεί η συνεχής ενασχόληση με τις κάθε μορφής ηλεκτρονικές συσκευές, η απλή χειρωνακτική εργασία μπορεί να ανοίξει ορίζοντες. Επιπρόσθετα μπορεί να αποτελέσει πηγή πρόσθετου εισοδήματος ή διατροφής για οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Η στροφή της οικονομίας και του παραγωγικού μας μοντέλου προς μια βιώσιμη, οικολογική και ανθεκτική κατεύθυνση είναι δική μας ευθύνη.

Η Πολιτική Κίνηση Βορείων και Ανατολικών Προαστίων
των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Για πληροφορίες: Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, alargy@gmail.com
 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.