8 Ιουνίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Απίστευτη τροπολογία μείωσης μισθού σε γονείς που κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού

20/01/2022

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορούμαστε το νέο κατόρθωμα της Κυβέρνησης: Θεσμοθετείται με τροπολογία η μείωση μισθού κατά 50% σε γονείς που κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού, προκειμένου να μείνουν μαζί με τα παιδιά τους σε περίπτωση νόσησης από κορονοϊό!

Η προτεινόμενη ρύθμιση θα ισχύσει έως τις 15 Απριλίου 2022, με δυνατότητα παράτασης, αν το αποφασίσει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επίσης, καταργείται το άρθρο 15 του ν. 4722/2020 περί της αναπλήρωσης του χρόνου απουσίας του εργαζόμενου από την εργασία του.

Όπως δηλώνει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, «Πραγματικά αναρωτιέται κανείς ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας. Επειδή οι καιροί που διανύουμε είναι σκοτεινοί, θα ήθελα να απευθύνω ξεκάθαρο ερώτημα στον Υπουργό Εργασίας: Μήπως απώτερος στόχος της Κυβέρνησης είναι η μόνιμη εφαρμογή της τροπολογίας; Δεν καταλαβαίνει η ηγεσία του Υπουργείου πως οι πολίτες πλήττονται πλέον από την αύξηση του πληθωρισμού και την συνεπαγόμενη ακρίβεια; Είναι δυνατόν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να υπερασπίζεται την τροπολογία, χαρακτηρίζοντάς την δίκαια;
Έχουμε κουραστεί να απογοητευόμαστε από τις δίχως τέλος ανάλγητες κυβερνητικές τακτικές που έχουν βάλει και συνεχίζουν να βάζουν στο στόχαστρο, τους πολίτες της χώρας».

Από το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.