11 Αυγούστου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Κ. Μάλαμα : Στόχος η επεξεργασία μιας συγκροτημένης πρότασης για την αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ Πολύγυρου.

Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Πολύγυρου επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο της Νομαρχιακής Επιτροπής; του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χαλκιδικής για τον τομέα της υγείας Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Στόχο της επίσκεψης αποτέλεσε η ενημέρωση από τα στελέχη της δομής για τις ανάγκες του ΚΕΦΙΑΠ, ενώ πραγματοποιήθηκε και αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων στους χώρους του Κέντρου, όπου και διαπιστώθηκε η ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις.

Όπως υπογραμμίστηκε, το ΚΕΦΙΑΠ θα πρέπει άμεσα να αποτελέσει αντικείμενο διοικητικής κι οργανωτικής αναβάθμισης, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Νομού. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη η αναβάθμιση του κτηριακού​ του συγκροτήματος, του εξοπλισμού του, καθώς κι ενίσχυση του με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό. Η πολυετής υποβάθμιση της δομής, που ξεκίνησε από τις μνημονιακές πολιτικές και κορυφώθηκε κατά την διάρκεια της θητείας της σημερινής κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε σοβαρή μείωση των δυνατοτήτων προσφοράς της δομής, η οποία όμως εξακολουθεί να είναι απολύτως απαραίτητη για την κοινωνία της Χαλκιδικής και για το αναπηρικό κίνημα.

Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό κανένα σχέδιο για διάλυση του ΚΕΦΙΑΠ, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας είναι τεράστιες και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του Κέντρου είναι πάρα πολλά. Δεσμεύτηκε, στην κατεύθυνση αυτή, να συνεχίσει να επισκέπτεται το ΚΕΦΙΑΠ, αλλά και τους φορείς του αναπηρικού κινήματος που το χρησιμοποιούν και το στηρίζουν, ώστε να αναδειχτεί η κρισιμότητα του ρόλου του και να διατυπωθεί μια συγκροτημένη πρόταση που θα διασφαλίζει την λειτουργία του και στο μέλλον.

Γραφείο Κυριακής Μάλαμα
Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ
Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης ΣΥΡΙΖΑ
 
Ασκληπιού 39, Πολύγυρος
τηλ. 2371024633
 
Αριστοτέλους 1, Ιερισσός
τηλ. 2377023759
 
Βουλής 4, Αθήνα, Τ.Κ. 10562
τηλ. 2103706157
fax. 2103706557
 
fb : @KiriakiMalama
instakiriaki_malama
twitter : @KiriakiMalama

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.