19 Ιανουαρίου, 2022
Top News Χαλκιδική

Χωρίς πολιτική χροιά οι διαδικασίες εκλογής στους Δήμους της Χαλκιδικής 

 

 

ΙΔΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 

 

Αλλαγές σε αντιδημάρχους σε Νέα Προποντίδα, Σιθωνία και Κασσάνδρα

 

Ολοκληρώθηκε το παζλ των διαδικασιών αναφορικά με την εκλογή νέων προεδρείων καθώς και επιτροπών οικονομικών και ποιότητα ζωής στους Δήμους της Χαλκιδικής καθώς και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στις κάλπες προσήλθαν την Κυριακή οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι περιφερειακοί σύμβουλοι προκειμένου να εκλέξουν τα νέα συλλογικά όργανα δήμων και περιφερειών των οποίων η θητεία λήγει.

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι δημαιρεσίες διεξάχθηκαν δια ζώσης και με μυστική ψηφοφορία σε κάλπη και για τον λόγο αυτό δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν διαδικτυακά με ηλεκτρονική ψήφο, όπως γίνεται λόγω πανδημίας τα δύο τελευταία χρόνια.

Στις δημαιρεσίες:

– τα 332 δημοτικά συμβούλια της χώρας εξέλεξαν νέα προεδρεία του Σώματος καθώς και νέα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής και της οικονομικής επιτροπής, ενώ
– τα 13 περιφερειακά συμβούλια εξέλεξαν επίσης νέα προεδρεία καθώς και νέα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής.
Ειδικότερα στον Δήμο Νέας Προποντίδας είχαμε την επανεκλογή της Προέδρου Δέσποινας Ραμανδάνη:

Σε ειδική συνεδρίαση, όπως προβλέπεται, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το υπόλοιπο της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Χωρίς αλλαγές η σύνθεση του Προεδρείου, καθώς στη θέση της Προέδρου Δ.Σ. επανεξελέγη η κα Δέσποινα Ραμανδάνη, Αντιπροέδρου, ο κ. Παύλος Ξηροστυλίδης και Γραμματέως, η κα. Θεοδώρα Μαυρομιχάλη.

Για τις επιτροπές ισχύουν τα εξής:
Εκλεγμένα μέλη Οικονομικής Επιτροπής
Τακτικά
1. Χατζηαλέξης Δημήτριος
2. Εμμανουηλίδου Αθανασία
3. Μηκέ Χριστίνα
4. Τσούφης Δημήτριος
5. Ιορδανίδου Πελαγία
6. Γιακαγιάς Ιωάννης
Αναπληρωματικά
1. Τσιρούδας Φώτιος
2. Τσικαρίδης Παναγιώτης
3. Σαρόγλου Χαράλαμπος
4. Πασσαλής Κωνσταντίνος
5. Καμπάνης Κωνσταντίνος
6. Μωϋσίδης Μωϋσής

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται και από τον Δήμαρχο, Εμμανουήλ Καρρά, ως Πρόεδρο της Επιτροπής και δύο (2) Αντιδημάρχους που θα οριστούν με απόφαση Δημάρχου.

Εκλεγμένα μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Τακτικά μέλη
1. Εμμανουηλίδου Αθανασία
2. Κοκκινίδης Κωνσταντίνος
3. Σαρόγλου Παναγιώτης
4. Ασβεστάς Κωνσταντινίδης Αλέξανδρος
5. Ξηροστυλίδης Παύλος
6. Πασσαλής Κωνσταντίνος
Αναπληρωματικά μέλη
1. Μπομπότας Γεώργιος
2. Τσιρούδας Φώτιος
3. Τσικαρίδης Παναγιώτης
4. Μωϋσίδης Μωϋσής
5. Ιορδανίδου Πελαγία
6. Γιακαγιάς Ιωάννης

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται και από τον Δήμαρχο, Εμμανουήλ Καρρά, ως Πρόεδρο της Επιτροπής και δύο (2) Αντιδημάρχους που θα οριστούν με απόφαση Δημάρχου.

 

 

Δήμος Πολυγύρου: Η Μαρία Σαράντη Επανεξελέγη Πρόεδρος ΔΣ

 

Η Εκλογή μελών προεδρείου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και στο Δήμο Πολυγύρου σε ειδική συνεδρίαση.

Η Μαρία Σαράντη επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου με 24 ψήφους και 1 λευκό.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Γεώργιος Γκλάβας με 24 ψήφους και 1 λευκό και γραμματέας η Μαρία Μπεχλιβανάκη με 24 ψήφους και 1 λευκό.

 

Νέες Συνθέσεις Του Προεδρείου Και Των Επιτροπών Του Δήμου Αριστοτέλη

 

Οι νέες συνθέσεις του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αριστοτέλη, αναδείχθηκαν κατά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν χθες, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους των συμβούλων τριών παρατάξεων εξαιρουμένης της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, επανεξελέγη η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ομοφωνία» κ. Μαρία Ενεχηλίδου.
Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ομόφωνα με τη συναίνεση και των συμβούλων της παράταξης «Ομοφωνία», ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ισχυρός Αριστοτέλης» κ. Κωνσταντίνος Γκοντίνος.
Γενικός Γραμματέας αναδείχθηκε επίσης ομόφωνα ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» κ. Γιώργος Λαμπράκης.

Στην Οικονομική Επιτροπή εως τακτικά μέλη ορίστηκαν από τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο οι αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Αυγερινός και κ. Αλέξιος Αντωνίου, ενώ εξελέγησαν από την παράταξη «Ομοφωνία» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Μουσλής, κ. Νικόλαος Κεφαλάς, και από την παράταξη «Ισχυρός Αριστοτέλης» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αριστείδης Τζίτζος και κ. Αικατερίνη Μήτρου. Αναπληρωματικά μέλη, αναδείχθηκαν εκ μέρους της παράταξης «Ομοφωνία» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ευγενία Γιαννούση και κ. Αθανάσιος Τσιάλας και εκ μέρους της παράταξης «Ισχυρός Αριστοτέλης» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δήμητρα Μανωλούδα και κ. Γιώργος Κωτάκης.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ως τακτικά μέλη ορίστηκαν από τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευριπίδης Ατζιαμής και κ. Γεώργιος Θαλασσινός, ενώ εξελέγησαν από την παράταξη «Ομοφωνία» οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Κούκος και κ. Αθανάσιος Τσιάλας, και από την παράταξη «Ισχυρός Αριστοτέλης» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρία Παπαστεριαννού και κ. Χριστόδουλος Γιοβανάκης. Αναπληρωματικά μέλη, αναδείχθηκαν εκ μέρους της παράταξης «Ομοφωνία» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ελένη Καραντώνα και κ. Ιφιγένεια Χαϊδευτού και εκ μέρους της παράταξης «Ισχυρός Αριστοτέλης» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δήμητρα Μανωλούδα και κ. Ιωάννης Χαριστάς.

 

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος επισήμανε σχετικά:

 

«Μια διαδικασία που είθισται να αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης μιας συναινετικής αφετηρίας όλων των εκπροσώπων κάθε τοπικής κοινωνίας, ολοκληρώθηκε με χρήσιμα συμπεράσματα για όλους. Αισθάνομαι υπερήφανος για τους συμβούλους της παράταξής μας και των δύο παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που υπερψήφισαν όλους τους προτεινόμενους για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανωτερότητά τους και η καλοπροαίρετη συναίνεση ως πολιτική αφετηρία, αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο από την μικρότητα της επιλογής της μείζονος αντιπολίτευσης να καταψηφίσει την Πρόεδρο, εμμένοντας στον ρόλο της ως «ισχυρή παραφωνία» μιας κοινωνίας που προχωρά μπροστά, προσδοκώντας μια ακόμα παραγωγική διετία στον Δήμο Αριστοτέλη.»

 

 

Ο Θεόδωρος Μητράκας νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

 

 

Ο Θεόδωρος Μητράκας είναι ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, διαδεχόμενος τον κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, έπειτα από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του οργάνου σήμερα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο κ. Μητράκας ήταν η πρόταση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (παράταξη «Αλληλεγγύη»), ενώ οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης πρότειναν την συνέχιση της θητείας του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανόλη Λαμτζίδη (παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά») και του Γραμματέα, Χρήστου Τζιουβάρα (παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία»).

Η εκλογή του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, έγινε με ευρεία πλειοψηφία και υπερψήφισαν 58 Περιφερειακοί Σύμβουλοι των έξι από τις Περιφερειακές Παρατάξεις. Απείχαν τέσσερις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία», «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» και «ΑΝΤΑΡΣΙΑ».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, γιατί όπως είπε «κατάφερε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να αμβλύνει τις αντιθέσεις, να προάγει το διάλογο και να ανοίξει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πολίτες, φορείς και συλλογικότητες. Λειτούργησε με δημοκρατικότητα και πνεύμα συνεργασίας με όλες τις Περιφερειακές Παρατάξεις, επιτέλεσε στο ακέραιο το ρόλο του και για μας ήταν μεγάλη τιμή που αποδέχθηκε πριν δυο χρόνια την πρόταση μας για να αναλάβει τη θέση του Προέδρου στο πρώτο μισό της περιφερειακής θητείας».

Μετά την εκλογή του νέου Προέδρου, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Συγχαίρω τον νέο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρο Μητράκα, από τον οποίο περιμένουμε να είναι ένας αποτελεσματικός και συναινετικός Πρόεδρος, που θα συμβάλλει στην προώθηση του διαλόγου, στην ανάδειξη των ζητημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας και στην πιστή τήρηση της δημοκρατικότητας και της νομιμότητας των διαδικασιών του ανώτατου συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία τόσο στον νέο Πρόεδρο, όσο και στον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και στα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που εκλέξαμε σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν άριστα στα καθήκοντά τους, σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, όπως άλλωστε κάνουμε από την πρώτη στιγμή, πάντα σε όφελος των συμπολιτών μας. Η συνεργασία, η συναίνεση και η συνεννόηση, όπως αποδεικνύει και η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου μας, είναι ο μόνος δρόμος, που μπορεί να οδηγήσει την Κεντρική Μακεδονία με ασφάλεια σε ένα καλύτερο μέλλον».

Ο κ. Μητράκας ως νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την τιμητική πρόταση και τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους για την εμπιστοσύνη τους. Ως Πρόεδρος του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο στα νέα μου καθήκοντα. Ελπίζω και εύχομαι να συνεργαστούμε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την επόμενη διετία με υπευθυνότητα. Είμαι στη διάθεση όλων των Περιφερειακών Συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για να δούμε από κοινού πώς θα πορευτούμε για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τα τελευταία δυο χρόνια, όπως και τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη του. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλλω και να στηρίζω το σημαντικό έργο της διοίκησης της Περιφέρειας».

Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέλεξαν σήμερα σε ειδική συνεδρίαση, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η εκλογή των νέων μελών έγινε βάσει της αναλογικότητας στην εκπροσώπηση των Περιφερειακών Παρατάξεων, όπως προβλέπεται από το Νόμο, και η θητεία της Οικονομικής Επιτροπής με τη νέα σύνθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η παράταξη με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, «Αλληλεγγύη», εξέλεξε έξι τακτικά μέλη κι από ένα τακτικό μέλος εξέλεξαν οι παρατάξεις «Κοιτάμε Μπροστά», «Πράξεις για τη Μακεδονία», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ελληνική Αυγή».
Η νέα σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως αυτή προέκυψε από την ψηφοφορία των Περιφερειακών Συμβούλων, είναι (αλφαβητικά):

-«Αλληλεγγύη»
1.Παντελής Καζαντζίδης
2.Θανάσης Μαλλιαράς
3.Χρήστος Μήττας
4.Στέργιος Μουρτζίλας
5.Κώστας Πάλλας
6.Νίκος Τζόλλας
-«Κοιτάμε Μπροστά»
1.Δήμητρα Θωμά
-«Πράξεις για τη Μακεδονία»
1.Χρήστος Παπαστεργίου
-«Λαϊκή Συσπείρωση»
1.Γιώργος Χαβατζάς
-«Ελληνική Αυγή»
1.Νίκος Χρυσομάλλης.

 

 

Ορισμός Αντιδημάρχων Στο Δήμο Κασσάνδρας

 

 

 

 

Στον ορισμό νέων αντιδημάρχων με θητεία από 1/1/2022 ως 31/12/2023 προχώρησε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Ειδικότερα:
Ορίζεται αντιδήμαρχος η δημοτική Σύμβουλος Πλειοψηφίας, Φωτεινή Μίζογλου με αρμοδιότητες
– Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
– Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων και Αδειών Καταστημάτων
– Αυτοτελές Γραφείο Νομικής Υπηρεσίας
– Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών
– Τέλεση Πολιτικών γάμων

Ορίζεται αντιδήμαρχος ο δημοτικός Σύμβουλος Πλειοψηφίας, Παύλος Παντζίκης με αρμοδιότητες:
– Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος (Τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και
Περιβάλλοντος)
– Αυτοτελές τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
– Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας
– Κατά τόπο τις αρμοδιότητες στη δημοτική Ενότητα Κασσάνδρας

Ορίζεται αντιδήμαρχος ο δημοτικός Σύμβουλος Πλειοψηφίας, Βασίλειος Στακινός με αρμοδιότητες:
– Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος (Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήμα
Περιβάλλοντος – Κοιμητήρια, Σφαγεία, εξοικονόμηση ενέργειας κλπ)
– Αυτοτελές Τμήμα Πολεοδομίας
– Εποπτεία Θεμάτων Παιδείας
Τέλεση Πολιτικών Γάμων στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης

Ορίζεται αντιδήμαρχος ο δημοτικός Σύμβουλος Πλειοψηφίας, Ιωάννης Μιτελούδης με αρμοδιότητες:
– Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος (Ύδρευση, Άρδευση, Αποχέτευση)

Ορίζεται αντιδήμαρχος η δημοτικός Σύμβουλος Πλειοψηφίας, Στυλιανή Δάλλα με αρμοδιότητες
– Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής οικονομικής Ανάπτυξης (Αρμοδιότητες σε θέματα Τουρισμού)

Πρώτος Αναπληρωτής δημάρχου ορίζεται ο Βασίλειος Στακινός και δεύτερος ο Παύλος Παντζίκης.

 

 

 

 

 

 

 

Αλλαγές και στους Αντιδημάρχους του Δήμου Σιθωνίας

 

 

 

«Ορισμός Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων-Αναπλήρωση Δημάρχου».

 

 

 

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπ. Ντέμπλας αποφασίζει και ορίζει τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Σιθωνίας με θητεία από 10-01-2022 μέχρι 31-12-2023 μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητές του, ως εξής :

1.Τον κ. Δαλδογιάννη Γεώργιο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο, και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες :

 • Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης
 • Ελέγχου Νομιμότητας, Καθαριότητας, υπαγομένων στον Κ.Ο.Κ και κατασκηνωτών
 • Ύδρευσης
 • Υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων.

Πλέον των ανωτέρω καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων, του μεταβιβάζει και τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες :

 • Πολιτικής Προστασίας ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Σιθωνίας
 • Διαχείρισης οχημάτων και μηχανημάτων ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Σιθωνίας
 • Τέλεσης πολιτικών γάμων ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Σιθωνίας
 1. Τον κ. Χριστοδούλου Νικόλαο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο, και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες :
 • Διοικητικής Μέριμνας και ΚΕΠ
 • Εποπτείας Πολιτικών Οργάνων του Δήμου
 • Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων.

Πλέον των ανωτέρω καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων, του μεταβιβάζει και τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες :

 • Δημοτικής Κατάστασης, Αλλοδαπών και Ληξιαρχείου ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Σιθωνίας
 • Πολιτικής Προστασίας ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Σιθωνίας
 • Τέλεσης πολιτικών γάμων ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Σιθωνίας
 1. Την κα. Γιουβαρλάκη Αικατερίνη καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο, και της μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες :
 • Οικονομικών, ήτοι:

Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών, καθώς και της υπογραφής των αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης.

 • Εσόδων και Περιουσίας
 • Ταμείου
 • Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών
 • Ηλεκτροφωτισμού
 • Διαφάνειας
 • Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα
 • Υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων.

Πλέον των ανωτέρω καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων, της μεταβιβάζει και τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες :

 • Τέλεσης πολιτικών γάμων ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Σιθωνίας
 1. Τον κ. Ζήσιο Βασίλειο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο, και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες :
 • Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης
 • Αθλητισμού και Νέας γενιάς
 • Υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων.

Πλέον των ανωτέρω καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων, του μεταβιβάζει και τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες :

 • Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών •Δραστηριοτήτων ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Σιθωνίας
 • Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών •Δραστηριοτήτων ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Τορώνης
 • Δημοτικής Κατάστασης, Αλλοδαπών και Ληξιαρχείου ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Τορώνης
 • Πολιτικής Προστασίας ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Τορώνης
 • Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Τορώνης
 • Τέλεσης πολιτικών γάμων ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Τορώνης

Ειδικότερα, ο εν λόγω Αντιδήμαρχος αναλαμβάνει,

 • Την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα Τορώνης καθώς και την εποπτεία του ανθρώπινου δυναμικού τοποθετημένου στην Δ.Ε Τορώνης.
 • Την παρακολούθηση της εξέλιξης έργων και εργασιών καθώς και την ορθή λειτουργία της καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα καθώς και την διαχείριση των οχημάτων και των μηχανημάτων Δ.Ε Τορώνης.
 • Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα.
 • Την υπογραφή με εξουσιοδότηση του Δημάρχου βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων, τα οποία εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας
 1. και τον κ. Μαλλίνη Ιωάννη ως καθ’ ύλην Αντιδημάρχο του Δήμου Σιθωνίας με θητεία από 10-01-2022 μέχρι 31-12-2023 μεταβιβάζοντας σε αυτόν συγκεκριμένες αρμοδιότητές του, ως εξής :
 • Πολεοδομίας
 • Χωροταξίας
 • Προγραμματισμού & Πληροφορικής
 • Προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας
 • Πολιτισμού, Απασχόλησης και Τουρισμού
 • Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
 • Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών ισότητας των φύλων
 • Υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων.

Πλέον των ανωτέρω καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων, του μεταβιβάζει και τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:

 • Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού ‘’κατά τόπον’’ για την Κοινότητα Αγ.Νικολάου
 • Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού ‘’κατά τόπον’’ για την Κοινότητα Νικήτης
 • Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού ‘’κατά τόπον’’ για την Κοινότητα Ν.Μαρμαρά
 • Τέλεσης πολιτικών γάμων ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Σιθωνίας

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Δαλδογιάννης Γεώργιος που αναπληρώνει τον Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Χριστοδούλου Νικόλαο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *