11 Αυγούστου, 2022
Αγροτικά Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

ΑΚΚΕΛ για ΤΕΡΝΑGate: Αν είσαι πεθερός υπουργού της ΝΔ μπορείς να πληρώνεσαι χωρίς να δουλεύεις

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

akkel.president@gmail.com, akkel.press@gmail.com

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

22/1/2022

Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. του πεθερού του υπουργού Επικρατείας και δεξί χέρι του Μητσοτάκη, θα πληρώνεται, για την όποια καθυστέρηση της κατασκευής των υπερδομών σε Θόλο Χίου, Βάστρια Λέσβου, καθώς και στο Φυλάκιο του Έβρου, από το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το μόνο που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό είναι το πόσο θα αποτιμηθούν αυτές οι καθυστερήσεις, στον τελικό λογαριασμό του έργου των 164 εκατ. ευρώ.

Επικαλούμενη προφανώς την αποτροπή εκφόρτωσης των μηχανημάτων της στη Χίο αρχικά και στην Μυτιλήνη εν συνεχεία, αλλά και την δυναμική αντίδραση των Εβριτών στο Φυλάκιο, η ΤΕΡΝΑ υπέβαλε στις 14 Ιανουαρίου 2022 αίτημα στο υπουργείο για παράταση της πρώτης αποκλειστικής προθεσμίας του έργου κατά ένα μήνα.

Μετά και την σχετική εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας το αίτημα αυτό έγινε δεκτό με απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, ο οποίος ενέκρινε την χορήγηση παράτασης της πρώτης αποκλειστικής προθεσμίας του έργου κατά ένα μήνα, ήτοι έως την 18η Φεβρουαρίου 2022, «δεδομένου ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα της αναδόχου».

Δηλαδή αν αύριο έχει χιόνια ή βροχή και τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ δεν θα μπορούν να δουλέψουν, εμείς (το Ελληνικό δημόσιο) θα πρέπει να πληρώνουμε αποζημίωση πολλές χιλιάδες ευρώ στον πεθερό του υπουργού επικρατείας Γεραπετρίτη, γιατί η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει ευθύνη που έβρεξε ή χιόνισε; Δηλαδή βρέξει – χιονίσει η καραβάνα θα γεμίζει για την ΤΕΡΝΑ; Γαλάζια λαμόγια λεηλατούν χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Φυσικά δεν έχει να κάνει με τις κινητοποιήσεις για μια εργολαβία μέσα στον χειμώνα, με μια καλή βροχή τα λαμόγια δεν θα δουλεύουν αλλά θα πληρώνονται. Η ΝΔ είναι μερικές οικογένειες μαφιόζων και μερικά λαμόγια στις κατά τόπους κοινωνίες που κλέβουν και λεηλατούν με κυβερνητική ανοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.