19 Ιανουαρίου, 2022
Άρθρα

7 τρόποι για να κάνετε low budget ανακαίνιση μπάνιου

 

Το μπάνιο και η κουζίνα έρχονται πρώτα στην προτίμηση των ιδιοκτητών για ανακαίνιση. Και τα δύο projects μπορεί να κοστίσουν ακριβά, αλλά στην ανακαίνιση μπάνιου μπορείτε να πετύχετε πιο εύκολα αποτελεσματικές αλλαγές σε λογικές τιμές. Εξαιτίας του ότι πρόκειται για ένα μικρό δωμάτιο, τα έξοδα μπορεί να είναι ελεγχόμενα.

Ας δούμε μερικά πράγματα που δεν θα εκτοξεύσουν το κόστος:

 

Κρατήστε ίδια την διαρρύθμιση

Αν αποφασίσετε να γκρεμίσετε και να χτίσετε νέους τοίχους ή να αναδιαμορφώσετε το χώρο, το κόστος αυτόματα ανεβαίνει καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος για μια τόσο περίπλοκη εργασία. Όπως επίσης και το να αλλάξετε την διάταξη στους υδραυλικούς σωλήνες. Αν δεν υπάρχει βλάβη ή άλλος συγκεκριμένος λόγος για να προχωρήσετε σε τέτοιες εργασίες, καλό θα ήταν να μην το κάνετε αν θέλετε να διατηρήσετε το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Τους τοίχους καλό θα ήταν να τους ρίξετε μόνο αν έχουν μούχλα και υγρασία.

 

Αλλάξτε τις μπαταρίες εφόσον χαλάσουν

Αν απλά δεν σας αρέσει πλέον το design στις μπαταρίες, σκεφτείτε το καλά πριν τις αλλάξετε. Αν στάζουν ή αν έχουν σκουριάσει τότε πρέπει να προχωρήσετε σε άμεση αντικατάσταση. Επίσης, πριν επιλέξετε την πιο όμορφη βρύση, δείτε κι άλλες επιλογές που θα είναι εξίσου καλαίσθητες αλλά σε καλύτερες τιμές. Όποια επιλογή και να κάνετε, διαλέξτε μπαταρίες που δεν θα επιτρέπουν την σπατάλη νερού και μακροπρόθεσμα, θα υπάρξει και μείωση της κατανάλωσης.

 

Μην αλλάξετε τις ηλεκτρικές συνδέσεις

Στα παλιά σπίτια η συνδεσμολογία δεν εξυπηρετεί και δεν υποστηρίζει τους μοντέρνους τρόπους φωτισμού του μπάνιου. Όμως, αν μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κάποιο βραχυκύκλωμα και όλα λειτουργούν σωστά, αλλάξτε τις λάμπες χωρίς να αλλάξετε τις καλωδιώσεις.

 

Μην αλλάξετε όλα τα πλακάκια

Αν θέλετε να κάνετε το χώρο πιο αντιολισθητικό, αλλάξτε μόνο τα πλακάκια στο πάτωμα σε πρώτη φάση και σε επόμενη ανακαίνιση αλλάζετε και τα υπόλοιπα.

 

Αν έχετε σκοπό την απόκτηση επιπλέον αποθηκευτικού χώρου αλλά και την τοποθέτηση νέου νιπτήρα, αγοράστε ένα ενιαίο έπιπλο που θα κοστίσει φθηνότερα από ότι αν τα παίρνατε ξεχωριστά.

 

Κατάλληλο συνεργείο

Αναθέστε όλες τις εργασίες ανακαίνισης σε μία εταιρεία αντί για πολλούς μάστορες χωριστά. Εμπιστευθείτε τις σε ειδικούς, που διαθέτουν εμπειρία και καλής ποιότητας υλικά. Καλό θα ήταν να γνωρίζετε κάποιον που έχει ήδη χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους ώστε να έχετε πιο ολοκληρωμένη άποψη. Μαζί θα συζητήσετε τον τελικό σας στόχο και θα μπορέσετε να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό budget αλλά και το μπάνιο των ονείρων σας.

 

Κρατήστε το WC απλό

Αν στο σπίτι υπάρχει μπάνιο επισκεπτών και θέλετε να το ανακαινίσετε, επιλέξτε απλά και λειτουργικά πράγματα. Όσο και να μπαίνετε σε πειρασμό από περίτεχνους καθρέφτες, ωραία σχέδια στα πλακάκια και νιπτήρες ελεύθερης τοποθέτησης, σκεφτείτε πως αυτές οι επιλογές θα εκτοξεύσουν τον προϋπολογισμό σας. Για μπαταρίες, νιπτήρα και τουαλέτα, προτιμήστε να συνδυάσετε την καλή ποιότητα με το χαμηλό κόστος.

Δείτε εδώ για ανακαίνιση μπάνιο: https://www.dynamichome.gr/

Δείτε εδώ για ανακαίνιση σπιτιού: https://www.dynamichome.gr/anakainisi-spitiou/

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *