1 Ιουλίου, 2022
Άρθρα

Το  ΚΙΝΑΛ και η Χαλκιδική….

Του Χρήστου Δημητριάδη
 

Το ΚΙΝΑΛ  προσπαθεί να βρει το βηματισμό του στα πολιτικά πεπραγμένα της χώρας,  με τη διαδικασία των εσωκομματικών τους εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Αν και ο αρχηγός μόνος του,  προφανώς δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, σαφώς  διαμορφώνονται νέες συνθήκες και άλλες ισορροπίες,  δίνοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά στον αγώνα των στελεχών του για την προεδρία. Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε μια πολύ σημαντική συνέντευξη, την πρώτη του από την στιγμή που δήλωσε υποψήφιος Πρόεδρος, έδειξε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί. Ήταν ευχάριστος, έτοιμος, ζωντανός και φυσικά επίκαιρος!!!


Προς το παρόν βέβαια προσπαθούν να βρουν λύσεις το ποιος θα τους εκπροσωπεί κοινοβουλευτικά,  το αν θα αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών που συμπίπτει με το μνημόσυνο της πρώην αρχηγού.  Και οι τοπικές οργανώσεις όπως και στη Χαλκιδική,  συγκροτούνται και ορίζουν εκλογικές επιτροπές, υπευθύνους  για τη διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα στους δήμους.Και ίσως να μη γίνονται δημόσια κάποιες κινήσεις που θεωρούν ότι θα προκαλέσουν,  λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, αλλά παρόλα αυτά παρασκηνιακά κινούνται όλοι οι υποψήφιοι,  με τους συμπαραστάτες τους  τοπικά.

Ενδιαφέρον έχει όμως να εστιάσουμε στους υποστηρικτές των υποψηφίων στη Χαλκιδική. Σε   αυτούς που ήδη τοποθετούνται δημόσια, είτε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και όσους προσπαθούν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους προεκλογικά, για ευνόητους  λόγους. Με το Γιώργο Παπανδρέου ήδη συντάχθηκε φανερά ο   πρώην υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας. Ο Απόστολος Πάνας, εν ενεργεία Βουλευτής λογίζεται στους υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ ερωτηματικό αποτελεί το τι θα κάνει ο Πρώην Υπουργός Χρήστος Πάχτας, ο ιατρός Δημήτρης Ευαγγελινός και ο πρώην Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης. 
Από την Αυτοδιοίκηση στην Χαλκιδική, σήμερα το ΚΙΝΑΛ εκτός από κάποια στελέχη δημοτικούς συμβούλους που συνεργάστηκαν κυρίως με κεντροδεξιά ψηφοδέλτια όπως του Αστέριου Ζωγράφου στον Πολύγυρο, του Κ. Ντέμπλα στην Σιθωνία, του Στέλιου Βαλιάνου στον Αριστοτέλη και του Μανώλη Καρρά στην Νέα Προποντίδα, δεν υπάρχει κάποια βάση. Ίσως η Δήμαρχος Κασσάνδρας κα Χαλκιά να μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο αν και δεν φαίνεται στον ορίζοντα, όπως και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη Αργύρης Τσακνής.

Πάντως το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Χαλκιδική θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη, έχοντας ερείσματα στους παραδοσιακούς και ο Χάρης Καστανίδης, καθώς θεωρούν ότι η ανανέωση στο Κόμμα πρέπει να γίνει τώρα. Δεν πρέπει όμως να λησμονούμε πως το Ε9 της κεντροαριστεράς είναι στο τσεπάκι των Παπανδρέου με ότι αυτό συνεπάγεται!!!

Τέλος υπάρχουν και κάποια μεσαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην Χαλκιδική που στηρίζουν Ανδρέα Λοβέρδο. Ο ίδιος θα έρθει στον Πολύγυρο, ετοιμάζει μηχανισμό στήριξης τους και ομάδες που θα τον κουράρουν. Φέρνει ένα νεοτεριστικό προφίλ και μια σκληρή ιδεολογία στο Κόμμα, καθώς συσπειρώνει τους Σόσιαλ Φιλελεύθερους πολίτες οι οποίοι βαρέθηκαν στα μπρος πίσω της Κυβέρνησης και απεχθάνονται τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Εν κατακλείδι δεν πρέπει να ξεχνάμε, παραφράζοντας την ρήση του Γιάννη Ιωαννίδη για την καρδιά του Πρωταθλητή, μιλώντας για την καρδιά του Πρωθυπουργού, την δυναμική του Γιώργου Παπανδρέου 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.