3 Δεκεμβρίου, 2021
Θέμα Χαλκιδικής

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην “Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Female Entrepreneurial Week” που διοργανώνεται, στη Θεσσαλονίκη από τον Σ.Ε.Γ.Ε.

 

«Επανεκκίνηση της Οικονομίας»

 

 

Το καθιερωμένο πλέον, για τα δρώμενα της πόλης, Διεθνές Συνέδριο «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Female Entrepreneurial Week» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας – Σ.Ε.Γ.Ε., επανέρχεται φέτος για 4η συνεχόμενη φορά, στις 22-25 Νοεμβρίου, στο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα την Επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» αποτελεί ένα καινοτόμο project που επιδιώκει την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση και τη συζήτηση μεταξύ φορέων λήψης αποφάσεων, εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες προώθησης της επιχειρηματικότητας. Η Εβδομάδα λαμβάνει χώρο κάθε 2 χρόνια και αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την πορεία της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και της Οικονομικής Ενδυνάμωσης των Γυναικών στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Το Φόρουμ φέτος επικεντρώνεται στην Επανεκκίνηση της Οικονομίας, με θεματικές που αγγίζουν τα Δίκτυα Συνεργασιών, την Καινοτομία, την Πράσινη Ανάπτυξη, την Κυκλική Οικονομία, τις Εναλλακτικές Πηγές Χρηματοδότησης, την Αγροτική Οικονομία, και τις Χρηματοδοτήσεις, εμπλέκοντας τη διάσταση του φύλου, της συμπερίληψης και της κοινωνικής συμμετοχής. Ειδικές θεματικές θα αναπτυχθούν με συμμετοχή Γυναικών από την περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας.

Με αναμενόμενη Φυσική Συμμετοχή στο Συνέδριο από περισσότερες από 20 χώρες, θα δοθεί στους συμμετέχοντες για ακόμη μια χρονιά η ευκαιρία να παρουσιάσουν το σύνολο των επιχειρησιακών τους ικανοτήτων και δεξιοτήτων και να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες, αλλά και να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις για την ανάπτυξη και τη δικτύωση των επιχειρήσεών τους.

Στην φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθούν πλήθος εκπροσώπων εκ των σημαντικότερων φορέων που δρουν πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως για την ανάπτυξη και την υποστήριξη

της επιχειρηματικότητας με έμφαση στο Γυναικείο Επιχειρείν. Μερικοί μόνο από τους οργανισμούς που θα παραβρεθούν είναι το Eurochambers, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Women Entrepreneurship Platform – WEP, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και της Επιχειρηματικής Συλλογικότητας από όλη την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της «Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Συνεδρίου (https://few.sege.gr/) . Η παρακολούθηση του Forum είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν και εγκαίρως μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/e/female-entrepreneurial-week-restart-economy-edition-registration-196504790117 .

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο πλαίσιο της “Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας” διοργανώνει δύο ημερίδες που αφορούν τη δημοσιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμμετέχει.

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου θα διοργανώσει ημερίδα για τα αποτελέσματα του προγράμματος SMART FARMING 4.0 ALL που αφορά τεχνικές και τεχνολογίες της ευφυούς γεωργίας.

Ενώ στις 24 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί από ώρα 09:00 έως 17:00, η τελευταία συνάντηση όλων των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος ERIAS.

Το ERIAS είναι η απάντηση των ευρωπαϊκών επιμελητηρίων στο ζήτημα που αφορά την ενσωμάτωση των υπηκόων τρίτων χωρών (TCN), συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, στην αγορά εργασίας. Το ERIAS προτείνει μια μεθοδολογία για την ενσωμάτωση των υπηκόων τρίτων χωρών στην αγορά εργασίας, με βάση τις αρχές της πληρότητας (από την αξιολόγηση δεξιοτήτων έως την απασχόληση) αλλά και την προσέγγιση πολλών ενδιαφερόμενων. Οι εταίροι από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία δοκιμάζουν την προσέγγιση ERIAS, και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες απασχόλησης των επιχειρήσεων, προσφέρουν δυνατότητες ενσωμάτωσης στους υπηκόους τρίτων χωρών.

Το έργο συμβάλλει στη δημιουργία ενός καταλόγου ελέγχου για επιχειρήσεις, που θα βοηθήσουν να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια ενσωμάτωσης, προσφέροντας πληροφορίες και καθοδήγηση. Το έργο θα εξετάσει επίσης την ανάπτυξη ενός εγχειριδίου θετικών παραδειγμάτων ενσωμάτωσης, ως ένα σημαντικό βήμα για την αλλαγή της νοοτροπίας στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Στις 24 Νοεμβρίου, που είναι και η τελετή λήξης του ERIAS , θα είναι μια ανοιχτή συγκέντρωση όπου καλούνται να παρευρεθούν όσα από τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής επιθυμούν τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα .

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο :

Ι. Πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή

ΙΙ. Πιστοποιητικού νόσησης,

Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας.

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικά και αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία, λόγω της συμμετοχής ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *