20 Απριλίου, 2024
Θέμα Χαλκιδικής Κοινωνία Υγεία

Πρόβλημα με τα πιστοποιητικά αρνητικών rapid test το Σάββατο και την Κυριακή 

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

Συμπολίτες μας που είχαν διαγνωστεί αρνητικοί το βράδυ της Πέμπτης, είδαν τα πιστοποιητικά τους με την ένδειξη «άκυρο» από τις 15:00 του Σαββάτου, δηλαδή νωρίτερα από 48 ώρες

Πρόβλημα με τα πιστοποιητικά αρνητικών rapid test εντοπίστηκε το Σάββατο σε αρκετούς συμπολίτες μας, που δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι ανεμβολίαστοι οφείλουν πλέον να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test σχεδόν για το σύνολο των εμπορικών, ψυχαγωγικών κι εργασιακών δραστηριοτήτων της καθημερινότητάς τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να κάνουν δύο τεστ εβδομαδιαίως, ενώ όσοι θέλουν να κάτσουν στον εξωτερικό χώρο καταστημάτων εστίασης ή να εισέρχονται εντός εμπορικών καταστημάτων, οφείλουν να επιδεικνύουν αποτέλεσμα αρνητικού rapid test, η εξέταση του οποίου έχει γίνει εντός 48 ωρών.

Ωστόσο, το μεσημέρι του Σαββάτου 13/11 συνέβη κάτι για το οποίο… δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εξήγηση ή κάποια επίσημη δικαιολόγηση. Περί των 15:00 όλα τα πιστοποιητικά αρνητικών τεστ που είχαν ληφθεί το βράδυ της Πέμπτης 11/11 έβγαζαν την ένδειξη «άκυρο». Δηλαδή, πιστοποιητικά που έφεραν –για παράδειγμα- ημερομηνία Πέμπτη 11/11 κι ώρα δείγματος 20:00, που θα έπρεπε να παραμένουν λειτουργικά έως το Σάββατο 13/11 κι ώρα 20:00, βγήκαν άκυρα από τις 15:00.

Κατά δεκάδες έσπευσαν εκείνη την ώρα συμπολίτες μας σε φαρμακεία, προκειμένου να βγάλουν νέο rapid test.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.