3 Δεκεμβρίου, 2021
Θέμα Χαλκιδικής Χαλκιδική

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ αποκτά ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ στις ΚΑΛΥΒΕΣ.

Το ΠΡΩΤΟ ΠΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ στη Χαλκιδική δημιουργείται στο ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ. Το «Πράσινο Σημείο» που -μεταξύ άλλων θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων,  θα είναι μια πρότυπη περιβαλλοντική υποδομή, που θα κατασκευαστεί στην περιοχή «Σταυρί βερυκοκιάς» σε έκταση 7 στρεμμάτων και θα έχει αποθηκευτική ικανότητα 100 τόνων μηνιαίως.

Εκεί, οι πολίτες θα αποθέτουν στους ανάλογους οργανωμένους και ασφαλείς χώρους ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, όπως ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα (κλαδιά και κορμούς), ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χαρτί και χαρτόνι, καθώς και βρώσιμα λίπη και έλαια αλλά και μελάνια εκτυπωτή, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, απλούς λαμπτήρες και λαμπτήρες φθορισμού, κεριά, μπαταρίες, βιβλία, CD, ανάμικτες συσκευασίες, ρούχα, υφάσματα και παπούτσια.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ θα προωθεί τα υλικά αυτά για ανακύκλωση ή και για επαναχρησιμοποίηση υλικών, όπως βιβλία, πιάτα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ποδήλατα, παιχνίδια.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης δράσεις δημοσιότητας, εκπαίδευσης και πληροφόρησης του κοινού.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου τριακοσίων ογδόντα χιλιάδων, επτακοσίων σαράντα πέντε ευρώ (1.380.745)  και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» της Π.Κ.Μ.

Το Πράσινο Σημείο αποτελεί τη ναυαρχίδα του συστήματος διαχείρισης αποβλήτων στο Δήμο Πολυγύρου κι έναν από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου μας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου , σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής καθώς και της αποδοτικότερης διαχείρισης των πόρων.

Αποχετευτικό Δίκτυο Ολύνθου- 1.930.000 ευρώ.

Αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες, από το νόμο, δημόσιες διαγωνιστικές διαδικασίες, υπογράψαμε στις 9-11-21 τη σύμβαση κατασκευής του έργου ¨Συλλογή και μεταφορά λυμάτων Τ.Κ Ολύνθου¨, με συνολικό προϋπολογισμό 1.930.000 ευρώ.

Με την παραπάνω σύμβαση, προβλέπεται να ολοκληρωθούν όλα τα αποχετευτικά δίκτυα της Ολύνθου, με χρονικό ορίζοντα 24 μηνών. Ενώ θα καταλήγουν στο βιολογικό σταθμό, του οποίου η υπογραφή για την κατασκευή του αναμένεται άμεσα, με συνολικό προϋπολογισμό 1.445.000 ευρώ.

Με τα παραπάνω έργα ( Αποχετευτικά δίκτυα- Βιολογικός) επιλύεται ένα σοβαρό πρόβλημα της Ολύνθου, που ταλάνιζε χρόνια τους κατοίκους. Τέλος μετά το πέρας των εν λόγω έργων θα γίνουν και οι σχετικές ασφαλτοστρώσεις.

Πρόθεσή μας είναι να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών μας. Τα αποχετευτικά δίκτυα, καθώς και οι βιολογικοί σταθμοί, είναι έργα ουσίας για μας με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα οποία συμβάλλουν, τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και της δημόσιας υγείας.

ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ στις ΚΑΛΥΒΕΣ.

Μετά τις επιτυχημένες γεωτρήσεις σε Γαλάτιστα, Ταξιάρχη, Γερακινή, Όλυνθο, Πολύγυρο, Βράσταμα και Άγιο Πρόδρομο και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ξεκίνησαν δύο νέες γεωτρήσεις στην περιοχή των Καλυβών καθώς και η παράλληλη κατασκευή νέου υδρευτικού δικτύου, το οποίο θα συνδέει τις εν λόγω γεωτρήσεις με την κεντρική δεξαμενή. Επίσης θα κατασκευασθεί μια μικρή δεξαμενή που θα λειτουργεί ως αντλιοστάσιο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.100.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση του Δήμου μας.

Ευχή όλων μας είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης των Καλυβών.

Τέλος, ενεργώντας προληπτικά και αφού ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες δημόσιες διαγωνιστικές διαδικασίες, υπογράψαμε τη σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 520,000 ευρώ  για τη συντήρηση όλων των αντλιοστασίων του Δήμου μας.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις πετυχαίνουμε καθημερινές νίκες.

Συνεχίζουμε..

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *