3 Δεκεμβρίου, 2021
Top News Θέμα Χαλκιδικής Πολιτική & Οικονομία

ΝΕΑ ΔΙΟΚΗΣΗ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 

Εκλογές με πολλά μηνύματα για Δήμους και Βουλευτικές

 

Επανεκλογή Α. Τζηρίτη με 57%

Σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά των τελευταίων χρόνων  εσωκομματική μάχη όπου η προεδρία  της ΔΕΕΠ Χαλκιδικής (πρώην ΝΟΔΕ Χαλκιδικής) εξελίχθηκε σε θέατρο αναμέτρηση-και καταγραφής ισχύος προσώπων με την προσοχή στραμμένη σε Βουλή και Δήμους, έληξε την Κυριακή στα εκλογικά κέντρα της περιοχής.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο νυν πρόεδρος Απόστολος Τζηρίτης που εξασφάλισε την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΕΕΠ, επικρατώντας του πρώην προέδρου της ΔΗΜΤΟ Πολυγύρου και υποψηφίου Προέδρου κου Τσακνή.

Η νίκη του κ. Παπαδόπουλου δεν αμφισβητείται καθώς στις κάλπες της Χαλκιδικής  επικράτησε με 445 ψήφους έναντι 328 του κ. Τσακνή. Για όλες τις  άλλες θέσεις σε νομαρχιακό και δημοτικό επιπεδο εκλέχτηκαν όσοι κατέθεσαν υποψηφιότητα καθώς δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Συνολικά ψήφισαν 773 μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Συνολικά ο κ. Τζηρίτης έλαβε 57,5%   έναντι 42,5% του κ. Τσακνή.

Άξιο αναφοράς πως στον Δήμο Νέας Προποντίδας, ο νυν πρόεδρος κος Τζηρίτης έλαβε 170 ψήφους έναντι 34 του κου Τσακνή που επί της ουσίας έδωσε και την μεγάλη διαφορά που έκρινε το αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι την Κυριακή στις γαλάζιες κάλπες συγκρούστηκαν δυο κόσμοι. Με τον χαρακτήρα που έλαβε η αναμέτρηση κυρίως στη μάχη της Προέδρείας στη ΔΕΕΠ Χαλκιδικής,  η σύγκρουση δεν περιορίζεται στο κομματικό επίπεδο

Εκτείνεται μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές σε Πολύγυρο και Νέα Προποντίδα και στις βουλευτικές οποτε προκηρυχθούν.

Γι’ αυτό λοιπόν καλέστηκαν  οι  εκλέκτορες να ζυγίσουν λίαν καλώς έως διπλοζυγίσουν τις επιλογές τους. Ως ανυποψίαστοι λογίζονται οι εκλέκτορες οι οποίοι απλώς ενεγράφησαν στο μητρώο του κόμματος, χωρίς να κουνήσουν το χέρι τους. Το κούνησαν άλλοι, οι οποίοι άλλοι έβαλαν και βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.Και προσοχή: Απαγορεύεται δια ροπάλου η ψήφος σε αλλότριους εκείνων που έβαλαν το χέρι στην τσέπη. Αποτελεί έγκλημα καθοσίωσης. Για να μην επαναλάβουμε το δημώδες: αλλού τρώει και πίνει κι αλλού πάει και …ψηφίζει. Ή κάπως έτσι. Τέλος καλο όλα λοιπόν και η μικρή μας πολιτεία συνεχίζει τον δρόμο της με εκλεγμένα όργανα, όποτε χρειάζεται σταυρός. Πάντως μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής βγήκε μια υγεία καθώς μετά από πολλά, πάρα πολλά χρόνια, εκλέχτηκε ένας πρόεδρος με την βοήθεια των πολιτών και όχι ως διορισμένος μιας και οι υπόγειες διαδρομές των προηγούμενων αναμετρήσεων επέβαλαν μόνο μια υποψηφιότητα. Άξιοι λοιπόν να συνεχίσουν το ίδιο έργο τους!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *