3 Δεκεμβρίου, 2021
Top News Θέμα Χαλκιδικής Τουρισμός Χαλκιδική

Γρ. Τάσιος: «Σημαντική η επανενεργοποίηση της συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στον Τουρισμό μετά από 10 χρόνια – Θα βοηθήσει τη Χαλκιδική η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης» 

 

Στην έξοδο από την αδράνεια μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού Τουρκίας – Ελλάδας αλλά και στα οφέλη που προσδοκά να αποκομίσει η Χαλκιδική, αναφέρθηκε με δηλώσεις του από τη Σμύρνη, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, με αφορμή την εκεί παρουσία του συνοδεύοντας τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας που αποτελείτο από τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Βίκυ Λοΐζου, κυβερνητικούς αξιωματούχους, τον Πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, τεχνοκράτες, επαγγελματίες και στελέχη αεροπορικών εταιρειών.

«Είναι πολύ σημαντική η επανενεργοποίηση της συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στον Τουρισμό σε ανώτερο επίπεδο, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Μετά και τη συμμετοχή μου στη Σύνοδο της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού και στις εργασίες του 9ου Ελληνοτουρκικού Φόρουμ, εκτιμώ ότι η Χαλκιδική μπορεί και πρέπει να ωφεληθεί από αυτή την επαναπροσέγγιση μέσα στο 2022», δήλωσε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε:

 

«Ως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, πιστεύω ότι η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης που ανακοίνωσε η Aegean από τον ερχόμενο Ιούνιο, θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς την περιοχή μας, με ποιοτικούς επισκέπτες. Αναμένεται να προσελκύσει τουρίστες μεγαλύτερης οικονομικής δυνατότητας και να τους δώσει την ευκαιρία να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα όχι μόνο στα ξενοδοχεία, αλλά και στην αγορά, στα καταστήματα, στην εστίαση κ.α. με αποτέλεσμα να επωφεληθούν όλοι οι επαγγελματίες. Να θυμίσω ότι το 2017 είχαμε περισσότερες από 5.000 αφίξεις και σήμερα, θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτό το νούμερο.  Προτείναμε μάλιστα, την επέκταση της χρήσης βίζας 72 ωρών στην ηπειρωτική Ελλάδα καθώς, τόσο οι αεροπορικές συνδέσεις όσο και οι οδικές δίνουν τη δυνατότητα για πραγματοποίηση τριήμερων ταξιδιών με προορισμό τη Χαλκιδική μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *