18 Απριλίου, 2024
Θέμα Χαλκιδικής

Έναρξη εργασιών για 5+1 παιδικές χαρές στον Δήμο Αριστοτέλη

 

 

Την άμεση εκκίνηση εργασιών για 5+1 παιδικές χαρές σε κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη, προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος με εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 167.697,03 € που εντάχθηκε προς χρηματοδότηση σε επιχειρησιακό πρόγραμμα («Αστική Αναζωογόνηση») του Πράσινου Ταμείου τον Ιανουάριο του 2021, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση υποδομών σε πέντε παιδικές χαρές των οικισμών Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Στανού, Πυργαδικίων και Ουρανούπολης, καθώς και στην κατασκευή νέας παιδικής χαράς στον οικισμό της Μεγάλης Παναγίας.

Στους πέντε οικισμούς, η ολοκλήρωση των υποδομών περιλαμβάνει:

· νέες περιφράξεις σε σωστές θέσεις,

· επανακατασκευή ή συμπλήρωση χλοοτάπητα όπου χρειάζεται και τοποθέτηση νέου όπου προβλέπεται από τη μελέτη

· ράμπες για πρόσβαση ΑμεΑ όπου απαιτείται,

· συστήματα αυτόματης άρδευσης,

· εσωτερικούς διαδρόμους πλακόστρωτους ή με οπλισμένο σκυρόδερμα,

· νέο ηλεκτροφωτισμό όπου απαιτείται,

· φυτεύσεις δέντρων και θάμνων.

Ειδικά για τη νέα Παιδική Χαρά έκτασης 190 τμ που θα κατασκευαστεί στη Μ.Παναγία και συγκεκριμένα στη νότια πλευρά του οικισμού προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

· Κατασκευή περιτοίχισης από οπλισμένο σκυρόδεμα με μεταλλικά κιγκλιδώματα στη βόρεια, δυτική και νότια πλευρά της, ενώ στην ανατολική πλευρά κατασκευάζεται τοίχος αντιστήριξης.

· Περιμετρικά θα διαμορφωθεί παρτέρι για τις απαραίτητες φυτεύσεις δένδρων και θάμνων.

· Ο χώρος χρήσης των οργάνων θα κατασκευαστεί από ελαστικό δάπεδο ασφαλείας.

· Στον χώρο παιχνιδιού θα τοποθετηθούν 1 κούνια ξύλινη δύο θέσεων για παιδιά, δύο τραμπάλες με ελατήριο νηπίων, μία τραμπάλα ξύλινη δύο θέσεων και μία τσουλήθρα νηπίων με πατάρι.

· Ο υπόλοιπος χώρος είναι ενιαία διαμορφωμένος με έγχρωμους κυβόλιθους τσιμέντου.

· Στην ανατολική γωνία της Π.Χ. θα κατασκευαστεί βρύση από εμφανές οπλισμένο σκυρόδεμα.

· Στο χώρο θα κατασκευαστεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με από επτά φωτιστικά σώματα.

· Στην εξωτερική δυτική πλευρά της Π.Χ. προβλέπεται πεζοδρόμιο πλάτους 1,40μ,

· στην περιμετρική ζώνη πρασίνου θα κατασκευαστεί δίκτυο αυτόματης άρδευσης

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά:

 

«Υπέγραψα σήμερα στη Μεγάλη Παναγιά, μια σύμβαση, που εκτός από την έναρξη εργασιών για μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά στον οικισμό, και την αναβάθμιση πέντε άλλων σε ισάριθμες κοινότητες, εκπέμπει έναν ακόμη συμβολικό μήνυμα: πως όταν η δουλειά γίνεται μεθοδικά με σωστό συντονισμό και γνώμονα τη αποτελεσματικότητα, μπορείς να εντάσσεις νέα έργα στα χρηματοδοτικά προγράμματα και να ξεκινάς την υλοποίηση ακόμα και εντός του ιδίου έτους! Χαίρομαι για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν οι υπηρεσίες και οι συνεργάτες του Δήμου, χάρη στην εργατικότητα των εργαζομένων, αλλά και χάρη στη σωστή επικοινωνία μεταξύ διοίκησης και προσωπικού. Στην προκειμένη περίπτωση, χαίρομαι διπλά, γιατί το αποτέλεσμα θα το απολαμβάνουν σύντομα, οι μικροί μας δημότες και οι νέοι γονείς του Δήμου μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.