4 Δεκεμβρίου, 2022
Συνεντεύξεις Χαλκιδική

Αποκλειστική Συνέντευξη του Γ.Τράγκα στο Halkidikipost και την εφημερίδα Χαλκιδική

Στο www.halkidikipost.gr μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος και επικεφαλής του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Γιώργος Τράγκας. Ο ίδιος μίλησε στον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη και αναφέρθηκε στα σχέδια του, άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση, ενώ κάλεσε κανονικούς ανθρώπους να προστρέξουν στο Κίνημα από την Χαλκιδική για να κάνει ένα βήμα εμπρός αυτός ο αδικημένος τόπος.

Ακόμη έκανε λόγο για τα βαρύγδουπα πρωθυπουργικά διαγγέλματα [που ούτε αναχαιτίζουν τον μεταδοτικό ιό, ούτε μαγειρεύονται με…κριθαράκι στο φούρνο για να χορτάσει μια οικογένεια. Στην Χαλκιδική οι κάτοικοι θεωρούν χαριστική βολή για τις επιχειρήσεις εστίασης και το εμπόριο και τον όποιο τουρισμό τα μέτρα που εξήγγειλε ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πολίτες της Χαλκιδικής γελάνε με τα πληρωμένα δελτία των πανελλαδικών καναλιών που μιλάνε για ανάπτυξη. Ακόμη και τα καφέ καθημερινά παρουσιάζουν μικρότερη κίνηση.

Ποιος πάει να πιει ένα καφέ με 3 ευρώ προσθέτοντας στο κόστος 8 ευρώ που κάνει ένα rapid test στα κεντρικά φαρμακεία των Νέων Μουδανιών, της Νέας Καλλικράτειας, της Κασσανδρείας, του Πολυγύρου και της Αρνίας; Και εδώ οι άνθρωποι χαμογελούν όταν σου λένε, ότι λίγο έξω από αυτές τις πόλεις η τιμή του rapid test πέφτει στα 5 ευρώ! Όλοι υποπτεύονται ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν προστατεύει την δημόσια υγεία αλλά κάνει μπίζνες.
Η ανεργία στην περιοχή είναι ιδιαίτερα υψηλή. Το βιοτικό επίπεδο έχει πέσει και ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να επισκεφθεί τα εμπορικά καταστήματα, που τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι άδεια. Τα παιδιά χάνουν 2 και 3 ώρες από τα μαθήματά τους, διότι είναι χρονοβόρα η διαδικασία του rapid test και του ελέγχου των αποτελεσμάτων.
Η λειτουργία του νοσοκομείου έχει χτυπήσει το «κόκκινο» αφού νοσηλευτές, γιατροί και διοικητικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρνούμενοι να κάνουν το εμβόλιο. Αυτοί οι άνθρωποι τα είχαν δώσει όλα στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν δεν υπήρχαν τα εμβόλια, και είχαν σώσει ανθρώπους, είχαν αρρωστήσει, καταχειροκροτούμενοι ως ήρωες. Σήμερα δεν έχουν μισθό, δεν έχουν να ζήσουν και αύριο πρόκειται να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία.
Δείτε παρακάτω όλο το podcast μέσα από το www.halkidikipost.gr:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.