18 Απριλίου, 2024
Θέμα Χαλκιδικής

Κ. Μάλαμα : Να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία σε σχέση με τα κονδύλια που δόθηκαν στους Δήμους και στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, για να δοθούν στη Βουλή και να δημοσιοποιηθούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν σε χρηματοδοτήσεις που έλαβαν οι Δήμοι κι η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για αντιπλημμυρικά έργα. Όπως επισημαίνεται, καλούνται οι υπουργοί να καταθέσουν όλα τα στοιχεία που διαθέτουν σε σχέση με τα κονδύλια που δόθηκαν από κάθε πηγή, είτε αυτά αφορούν εθνικούς πόρους, είτε κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε αφορούν κονδύλια από ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα, στους Δήμους και στην Περιφερειακή Ενότητα της Χαλκιδικής από το 2019 μέχρι σήμερα για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Η Κυριακή Μάλαμα στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες αν έχουν δωθεί χρήματα, αν αυτά τα χρήματα αξιοποιήθηκαν κι αν δεν δόθηκαν επαρκής χρηματοδοτήσεις να γνωρίζουν οι πολίτες ποιος έχει την ευθύνη για την καταστροφή των περιουσιών τους.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων :

 

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2021

 

Προς τους κ. Υπουργούς :

 

– Εσωτερικών

– Υποδομών και Μεταφορών

– Περιβάλλοντος κι Ενέργειας

 

Θέμα : Να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία σε σχέση με τα κονδύλια που δόθηκαν στους Δήμους και στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Παρακαλούνται οι κύριοι Υπουργοί να καταθέσουν στο Σώμα όλα τα στοιχεία που διαθέτουν σε σχέση με τα κονδύλια που δόθηκαν από κάθε πηγή, είτε αυτά αφορούν εθνικούς πόρους, είτε κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε αφορούν κονδύλια από ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα, στους Δήμους και στην Περιφερειακή Ενότητα της Χαλκιδικής από το 2019 μέχρι σήμερα για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

Οι αιτούντες βουλευτές

Μάλαμα Κυριακή

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Παππάς Νικόλαος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.