21 Οκτωβρίου, 2021
Πολιτισμός

Παρουσίαση βιβλίου: “Πόσες είναι οι εποχές;”

Παρουσίαση βιβλίου: “Πόσες είναι οι εποχές;”
Το βιβλίο της νεαρής αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχας συγγραφέως, Στέλλας Λειβαδιώτη, η οποία κατάγεται από τον Δήμο μας, παρουσιάστηκε στα Ελαιοχώρια, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού.
➡Για το βιβλίο μίλησαν: η Μαρία Κουζίνα (υπάλληλος του Δήμου) και ο Κων/νος Παπαδόπουλος (υπάλληλος του Δήμου).
Η συγγραφέας απευθυνόμενη στο κοινό μίλησε για το βιβλίο της και τα ερεθίσματα για να ξεκινήσει η συγγραφική της προσπάθεια, ενώ απάντησε με ιδιαίτερη προθυμία και στις ερωτήσεις που της υποβλήθηκαν.
Το βιβλίο αποτελείται από διηγήματα που κατανέμονται στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ο γλαφυρός και περιγραφικός τρόπος γραφής της γεννά έντονα συναισθήματα, διαφορετικά κάθε φορά που αγγίζουν τον καθένα, όταν το διαβάζει, καθώς βρίσκει να ταυτίζεται με κάποια ή “κάποιες εποχές”. Κάθε μία ξυπνά και διαφορετικά συναισθήματα. Άλλοτε χαράς, άλλοτε θλίψης, άλλοτε απογοήτευσης κι άλλοτε ελπίδας, που για τον καθένα μας μπορεί να είναι δείγματα “διαφορετικής” εποχής στη ζωής μας, που όμως τακτοποιεί ορθολογικά η συγγραφέας στο τέλος και νικά η αισιοδοξία.
Όπως και η ίδια γράφει χαρακτηριστικά: “Η μοναξιά φέρνει μοναξιά, μα το χαμόγελο χαρίζει την ευτυχία.
Καλοτάξιδο Στέλλα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *