30 Νοεμβρίου, 2022
Top News Πολιτική & Οικονομία Χαλκιδική

ΝΔ Χαλκιδικής: Οριστικά στις 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές  Ευκαιρία για επανεκκίνηση 

ΝΔ Χαλκιδικής: Οριστικά στις 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές 
Ευκαιρία για επανεκκίνηση 

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα διενεργηθούν, εκτός απροόπτου, οι «γαλάζιες» εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες τα μέλη θα ψηφίσουν μέσω του υπολογιστή τους.
Σχετικά ενημερώθηκαν με ηλεκτρονικό μήνυμα οι ΔΕΕΠ σ’ όλη την χώρα και στην Χαλκιδική ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των εκλογών όσο και για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων θα καθοριστούν σε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα. Η Νέα Δημοκρατία κινείται σε τοπικό επίπεδο ήδη σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών.
Τον Μάιο του 2018 ανακηρύχθηκαν τα μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) πρώην ΝΟΔΕ.
Οι εκλογές, βάσει καταστατικού αναμένονταν για τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή από θητεία 2 ετών, αλλά ο κορωνοϊός είχε άλλα σχέδια.
Σωστά τέθηκαν άλλες προτεραιότητες και παρατάθηκε η θητεία των μελών των ΔΕΕΠ, μόνο που η παράταση κοντεύει να γίνει μεγαλύτερη της θητείας.
Πριν από 3 μήνες, και συγκεκριμένα την 4η Ιουνίου, στο Διαγραμματειακό του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στα άλλα, δήλωσε ότι «πρόθεσή μου είναι να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο αυτού του έτους… Και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε καμία δυσκολία οργανωτικά να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε μετά να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα μας για τακτικό συνέδριο το Δεκέμβριο. Το 14ο συνέδριο θα γίνει το Δεκέμβριο του 2021. Το συνέδριο αυτό είναι εκλογικό, αλλά είναι και ένα συνέδριο που συμπίπτει με την εμβληματική χρονιά της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και τα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το συνέδριο με τη μορφή που θα επιλέξουμε και την προσέλευση που εμείς θα καθορίσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες εκείνης της εποχής, θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου».
Από την πρόθεση βέβαια μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Κι επίσης δεν ξεφεύγει της προσοχής η επισήμανση Μητσοτάκη για «να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες της εποχής». Δηλαδή τα κρούσματα του κορωνοϊού κι αν επιτρέψει η πανδημία την οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Στη Χαλκιδική παραμένει η ίδια σύνθεση και διοίκηση στην ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) μέχρι νεωτέρας εγκυκλίου και σχετικών ανακοινώσεων.
Οι εσωκομματικές διαδικασίες αφορούν, στην ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων σε ΔΗΜΤΟ (Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές) και ΔΕΕΠ (Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας).

Στην Χαλκιδική έχουμε 5 ΔΗΜΤΟ, Αριστοτέλη, Πολυγύρου, Σιθωνίας, Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας. Η σημερινή ηγεσία της Νομαρχιακής δεν έχει για πολλά να καυχιέται καθώς θυμίζουμε την αδυναμία η ΝΔ να εκλέξει 2 Βουλευτές το 2019 στην περιοχή ύστερα από λανθασμένη κατανομή υποψηφίων αλλά και των παρατραγουδων στις εκλογές του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που ο σημερινός Πρόεδρος Γιάννης Κουφίδης που ήταν μέλος της Νομαρχιακής είχε αρχικά διαγραφεί!!! Για να μην μπούμε και σε άλλες λεπτομέρειες που ίσως προκαλέσουν και νέες συζητήσεις. Τέλος άξιο αναφοράς η παντελής απουσία της Νομαρχιακής από δημόσιες τοποθετήσεις για θέματα τοπικού και μη ενδιαφέροντος, εν αντιθέσει με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής που πραγματικά σφυροκοπεί για διάφορα θέματα την κοινή γνώμη. Η διαδικασία αυτή με τον ορισμό των εσωκομματικών εκλογών πυροδοτεί εν καιρώ μια σειρά εξελίξεων, από την στιγμή που θα υπάρχει ένα όργανο και θα πρέπει να επανεξεταστεί με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει το κόμμα σε δημοτικές ενότητες, χωριά κ.λπ. Φαίνεται ότι ο νυν Πρόεδρος αν και δεν το έχει δηλώσει δημοσίως επιθυμεί άλλη μια θητεία, εντούτοις πολύ δύσκολα θα μείνει μόνος υποψήφιος όπως είχε γίνει την τελευταία φορά. Έτσι περιμένουμε τα επόμενα βήματα παραγόντων της Χαλκιδικής όπως ο Δημήτρης Τσούφης πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ αλλά και ο κος Μαντζούφας που παίζει με το μπλογκ των φιλελεύθερων. Τέλος ίσως έχουμε μια κίνηση από τον Βορρά που όλοι περιμένουν να δουν. Από την στιγμή που οριστικοποιήθηκαν οι εκλογές, οι εξελίξεις τρέχουν…
­

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.