27 Ιανουαρίου, 2023
Απόψεις Αφιερώματα

     Κύπρος! Νέα τουρκική εισβολή

           

                                         Γ. Ι. Ζωγραφάκης              

Ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, σήμερα, 47 χρόνια από τότε, ο νεοσουλτάνος Ερντογάν πατά την Κύπρο, ως νέος Αττίλας. Συνεχίζοντας, πιο επιθετικά αυτός, την επιχείρηση της δημιουργίας και αναγνώρισης ανεξάρτητου και ισότιμου κρατιδίου, τεμαχίζοντάς την οριστικά , για να την καταστήσει νομό της Τουρκίας.

Θέλει να πατήσει «νόμιμα» στην Κύπρο, για να επιβάλει την κατοχή, την οποία, τώρα και 47 χρόνια, αντίθετα στο διεθνές Δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, ασκεί στην Κύπρο, με τους 40.000 στρατό, τα άρματα μάχης, το αεροδρόμιο και τον πολεμικό ναύσταθμο που ετοιμάζει. Ολοκάθαρο σχέδιο ένταξης της μισής Κύπρου τώρα, και ολόκληρης αργότερα, στην Τουρκία. Ήδη συμπεριφέρεται στην Β. Κύπρο, ως εάν πρόκειται για τουρκικό νομό. Μάλιστα φέρεται να ανακοινώνει αναγνώριση του ψευδοκράτους – το οποίο, ως σήμερα, μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει – και από το Αζερμπαϊζάν, για να εξοφλήσουν προφανώς οι Αζέροι τη μεγάλη ένοπλη βοήθεια που τους παρέσχε πρόσφατα με τους μισθοφόρους του, στον, νικηφόρο λόγω αυτής της βοήθειας, πόλεμό τους κατά της δύστυχης Αρμενίας.

  Αυτά συμβαίνουν, σε επιβεβαίωση του ότι, στις διεθνείς σχέσεις, πολύ συχνά ισχύει το «δίκαιο του (έστω νομιζόμενου) ισχυρού», όταν την πολιτική αυτή ασκούν ηγέτες φασίστες.

 Σημείωση: Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ακριβώς αυτές τις μέρες που συμβαίνουν όλα αυτά, την ώρα του πιο μεγάλου «Δεν ξεχνώ!»,    βρήκαν κάποιες εκατοντάδες (χλιάδες;) Κύπριοι, να διαμαρτυρηθούν σε επιθετικά συλλαλητήρια –ακόμη και εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου -, όχι για τα έργα του Ερντογάν, αλλά για τα μέτρα κατά του …κορονοϊού! Αρνητές αυτοί κατά του φονικού ιού και του σωτήριου εμβολίου, βάζουν πάνω από τα εθνικής σημασίας συμβαίνοντα, τη …μάσκα και τα εμβόλια.

  Χωρίς άλλα σχόλια…    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.