27 Σεπτεμβρίου, 2022
Top News Άρθρα

Γιατί να επιλέξω τη Διαμεσολάβηση…

ΕΙΡΗΝΗ Ι. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ    

                ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ   

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια 

  ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 28-ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ    

  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ             
       
ΚΙΝ 6973219024          

 

 

 

Η Διαμεσολάβηση είναι ένας νέος τρόπος επίλυσης διαφορών μεταξύ δύο ή περισσοτέρων προσώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα  μέσα στον εργασιακό τους χώρο, στο οικογενειακό περιβάλλον κατά τη διάσταση ή το διαζύγιο, στις εμπορικές συναλλαγές, στη ρύθμιση των χρεών με  τράπεζες, ακόμα και στις διαφορές στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας ( π.χ περιπτώσεις bulling).

 

Tα πλεονεκτήματα της Διαμεσολάβησης είναι πολλά:

 

– Ταχύτερη επίλυση της διαφοράς σε σχέση με τη Δικαστική οδό

-Οικονομικότερη λύση σε σχέση με την πολυετή διάρκεια της Δικαστικής επίλυσης

-Ασφαλέστερο και πιο ευχάριστο περιβάλλον, μακρυά από τα βλέμματα τρίτων

-Συμφωνία και λύση σύμφωνα με το προφίλ και τις ανάγκες του κάθε εμπλεκόμενου μέρους της διαφοράς.

-Διατήρηση ενός καλού ή και φιλικού κλίματος των προσώπων που εμπλέκονται, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις οικογενειακών διαφορών.

Η Διαμεσολάβηση ξεκινά και ολοκληρώνεται στο γραφείο του Διαμεσολαβητή, με πλήρη εμπιστευτικότητα, σε χρόνο και διάρκεια που τα μέρη επιλέγουν, με τρόπο που εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα  όλων. Η τελική συμφωνία αποκτά νομικό κύρος με τη συμμετοχή των πληρεξούσιων δικηγόρων σε όλη τη διαδικασία, ενώ με την κατάθεσή της στη Γραμματεία του αρμόδιου Δικαστηρίου, αποκτά την ισχύ μίας Δικαστικής απόφασης.

Με απλότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια, με εμπιστευτικότητα και σεβασμό στις ανάγκες των εμπλεκόμενων προσώπων, η Διαμεσολάβηση έρχεται να ανοίξει έναν νέο δρόμο για την επίλυση διαφορών στο παρόν και στο μέλλον… ένα δρόμο  πολιτισμού!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.