19 Απριλίου, 2024
Κοινωνία

Ειδήσεις με ενδιαφέρον…

Μετεωρολογικοί σταθμοί στις φυλακές

  Το πουργείο Προστασίας του Πολίτη έστησε στις Φυλακές Τρικάλων έναν μετεωρολογικό σταθμό, με πρωτοβουλίατης Σοφίας Νικολάου. Τον σταθμό θα χειρίζονται κρατούμενοι, μαθαίνοντας πολλά και γεμίζοντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Την ίδια ώρα, σε τρεις φυλακές, στον Κορυδαλλό, στην Αλικαρνασσό κα ιστην Κασσαβέτεια Βόλου, κρατούμενοι έχουν φτιάξει πάνω από 100 σπιτάκια για αδέσποτα ζωάκια, που τα μοιράζουν σε φιλοζωικές οργανώσεις. Είδατε Που, όταν υπάρχει βούληση, μπορούν να γίνουν πολύ καλά πράγματα στο σωφρονιστικό σύστημα;
Στο κελί 33 ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός…
 Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα μεταφερθεί για να εκτίσει την ποινή του στις Φυλακές Δομοκού ο καταδικασθείς για εγκληματικές ενέργειες Γιάννης Λαγός. Προς το παρόν κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφάλειας στο Βέλγιο, μετά την απόφαση άρσης της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είναι στην Ελλάδα. Εάν, τελικά, οδηγηθεί στον Δομοκό, τότε θα προαυλίζεται ξεχωριστά από τους άλλους καταδικασμένους για εγκληματικές ενέργειες χρυσαυγίτες, αφού δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα
 Η Πίτσος, η Pyramis και ο Άδωνις
Σίγουρα η περίπτωση του εργοστασίου της Πίτσος είναι μια επένδυση που, αν τελικά καταλήξει σε βιώσιμη λύση, το θετικό πολιτικό πρόσημο θα το επωμιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φρόντισε να κάνει γνωστές τις εξελίξεις με ανάρτησή του στο Twitter. Στο παιχνίδι με τους Γερμανούς που έχουν την Πίτσος μπήκε, λοιπόν, ο Μπακατσέλος με την Pyramis. Επί της ουσίας, για να καταλάβετε, ο Μπακατσέλος θα αγοράσει τα μηχανήματα και τα καλούπια του εργοστασίου της Πίτσος στην περιοχή του Ρέντη, αλλά όχι για να βγάζει κουζίνες «Πίτσος». Ο επιχειρηματίας θα ξεκινήσει δική του επένδυση, με δική του μπράντα. Προφανώς μια τέτοια επένδυση πέρα από τη σημασία που έχει για την ίδια την εταιρεία Pyramis αλλά και για τους εργαζομένους οι οποίοι θα απασχοληθούν εκεί, αποκτά ιδιαίτερη σημασία συνολικά για την ελληνική μεταποίηση. Και αυτό διότι ουσιαστικά ξαναμπαίνει η Ελλάδα στο παιχνίδι της παραγωγής ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.
Προτάσεις Φώφης για τα σχολεία
Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα σχολική χρονιά, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννήματα είχε συνάντηση με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), με θέμα το άνοιγμα των σχολείων και τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση. Η κυρία Γεννήματα άσκησε οξεία κριτική για τον σχεδιασμό που υλοποιήθηκε φέτος στην Εκπαίδευση, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων». Και πρόσθεσε ότι «επέτρεψε τον συνωστισμό στις τάξεις, κινήθηκε χωρίς σχέδιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (που λειτούργησε μόνο χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών), ενώ και οι υποδομές της παραμένουν σε πολλά σχολεία προβληματικές. Με την πολιτική της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες. Τώρα τα σχολεία ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν». Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. παρουσίασε δέσμη προτάσεων για τη νέα σχολική περίοδο, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν το χαμένο έδαφος και η ταλαιπωρία των μαθητών. Ειδικότερα προτείνεται:
 ● Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σε αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).
● Πέραν των self-tests για εκπαιδευτικούς – μαθητές, είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ να προχωρεί σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.
● Η ύλη για τη νέα σχολική χρονιά να αναδιαταχθεί με την ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και να προβλεφθεί πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους απαιτείται, ώστε να αντιμετωπισθούν το μαθησιακό χάσμα και οι ανισότητες.
● Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να καλυφθούν τα κενά της Εκπαίδευσης, με την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών, και να εξευρεθούν πρόσθετες αίθουσες, ώστε με τη νέα σχολική χρονιά να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις.
● Να βρεθεί λύση με τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών, που γίνεται με διορισμένα μέλη.
 ● Η εφαρμογή της γενικευμένης δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης είναι σωστή, αλλά απαιτεί τις κατάλληλες υποδομές και να μη στοιβάζονται τα νήπια σε κοντέινερς που τοποθετούνται στις αυλές των δημοτικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.