14 Ιουνίου, 2021
Χαλκιδική

Δήμος Αριστοτέλη: Ξεκινά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Ιερισσού

 

Τη σύμβαση ύψους 175.925,22 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Ιερισσού, υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, θέτοντας στην αφετηρία υλοποίησης το έργο που είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Ιανουάριο του 2019.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την  τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης με πλάκα πετροβάμβακα πάχους τουλάχιστον 10cm σε όλες τις κατακόρυφες επιφάνειες των όψεων του κτιρίου και τη θερμομόνωση οριζόντιων δομικών στοιχείων, τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED με αυτοματισμούς ελέγχου της φωτεινότητας, βελτίωση του συστήματος θέρμανσης με κυκλοφορητή υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης (τύπου inverter) και σύστημα αντιστάθμισης με την εξωτερική θερμοκρασία στον λέβητα, αλλά και θερμοστατικές κεφαλές στα θερμαντικά σώματα.

Οι  βασικές λειτουργίες και των δύο κτηρίων θα ελέγχονται από σύστημα BMS που θα εγκατασταθεί, ενώ στη στέγη του δημοτικού σχολείου θα εγκατασταθεί σύστημα φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 7.92 kWp, στη δε στέγη του νηπιαγωγείου αντίστοιχο σύστημα φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 3.36 kWp.

Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά:

«Μαζί με τα έργα που εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση επί των ημερών μας, προωθούμε και έργα που είχαν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, πιστοί στη δέσμευσή μας, ότι δεν μηδενίζουμε το παρελθόν, αλλά αντίθετα αξιοποιούμε ό,τι θετικό παραλάβαμε. Άλλωστε οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των υποδομών του Δήμου, βρίσκονται στην καρδιά της φιλοσοφίας αυτής της Δημοτικής Αρχής για σταδιακή εξοικονόμηση πόρων με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ώστε οι πόροι αυτοί να διοχετευθούν στη συνέχεια σε άλλες παρεμβάσεις, πάντα προς όφελος των δημοτών όλων των οικισμών του Δήμου Αριστοτέλη.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *