13 Απριλίου, 2021
Χαλκιδική

Προχωρούν οι διαδικασίες για την προσθήκη κατ’ επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας

 

 

Πιστός στη δέσμευση του, ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, στους γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας για προσθήκη κατ’ επέκταση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στεγαστικές ανάγκες του σχολείου, ξεκίνησε εδώ και καιρό τις απαιτούμενες διαδικασίες, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και χρονοβόρες.

Ένα από τα βασικά και απαραίτητα βήματα είναι η συγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας, ακινήτων, που θα εισηγηθεί στο Υπουργείο Παιδείας. Αν η εισήγηση είναι θετική, θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκπόνηση κτιριολογικού προγράμματος. Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα συντάσσεται μελέτη, εκδίδονται οι απαιτούμενες άδειες και το έργο είναι έτοιμο για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να υλοποιηθεί.

Δυστυχώς, τα περιοριστικά μέτρα δυσκόλεψαν για αρκετό καιρό τη συγκρότηση της επιτροπής, που τελικώς συστάθηκε με την 613/2021 Απόφαση Δημάρχου και αποτελείται από:

α) την κα Μυλωνά Ζαφειρούλα, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, ως Πρόεδρο ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση του υπό εξέταση ακινήτου.

Την Πρόεδρο απούσα ή κωλυόμενη αναπληρώνει ο Διευθυντής της άλλης βαθμίδας εκπαίδευσης ο κ. Νικολαϊδης Αλέξανδρος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής.

β) τον κ. Τσομπανάκη Κων/νο, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Σαρόγλου Χαράλαμπο, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου.

γ) την κα Κούγκουλου Κωνσταντίνα, Πολιτικό Μηχανικό Π.Ε. του Οργανισμού “Κτηριακές Υποδομές” Α.Ε. ως μέλος, με αναπληρωτή της, τον κ. Συμεωνίδη Αβραάμ, Πολιτικό Μηχανικό Π.Ε. του Οργανισμού “Κτηριακές Υποδομές” Α.Ε.

δ) την κα Δαρείου Ευγενία, Προϊσταμένη, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ως μέλος με αναπληρώτρια την κα. Πάσχου Μαρία, Επόπτη Δημόσιας Υγείας.

ε) τον κ. Τσιούμα Ιωάννη του Δημητρίου, ΠΕ Α Εφοριακός, προϊστάμενος Φορολογικής Συμμόρφωσης και σχέσεων με τους φορολογουμένους, Αναπληρωτής Προϊστάμενος τηςΔΟΥ Ν. Μουδανιών ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Σαμαρά Μάριο του Παναγιώτη.

Η επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, προκειμένου να αποφασίσει επί του αιτήματος, που κατέθεσε ο Δήμος και να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *