13 Απριλίου, 2021
Top News Χαλκιδική

Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων στον Δήμο Αριστοτέλη 

 

Χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων είχαμε το προηγούμενο διάστημα στον Δήμο Αριστοτέλη μεταξύ του Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αργύρη Τσακνή, της Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Μαρίας Ενεχηλίδου και του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, Αυτή η κόντρα έρχεται να προστεθεί στην βεντέτα που ξεκινήσει μεταξύ του πρώην Δημάρχου και της Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου. Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις τους και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:
Α. Τσακνής: Οι μεθοδεύσεις της προέδρου ΔΣ και η νέα (παλιά) ΑΕΠΟ ..
Σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι του Ισχυρού Αριστοτέλη έγιναν μάρτυρες ενός χυδαίου παραληρήματος της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή ανάρτηση της σελίδας “Φίλοι της δημοτικής παράταξης Ισχυρός Αριστοτέλης”, για την οποία θεώρησε ότι θίχτηκε προσωπικά (!) λόγω αναφοράς σε δράση του Δήμου Αριστοτέλη με χορηγό την Ελληνικό Χρυσό.
Η πρόεδρος δε σεβάστηκε ούτε τη θεσμική της θέση, ούτε τους συναδέλφους της και με έναν λόγο (που της είχαν γράψει)
35 λεπτών στην αρχή της συνεδρίασης, ανάγκασε τους συμβούλους του Ισχυρού Αριστοτέλη να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι και μη αποδεχόμενοι τη στάση της προέδρου, που ενάντια στον Κανονισμό που η ίδια θα έπρεπε να υπηρετεί θέλησε να προσβάλει, να συκοφαντήσει και να βγάλει έναν λόγο τάχα “επί του προσωπικού”, ο οποίος ανέδειξε μόνο το κόμπλεξ και την ηθική της.
Πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει τις προσωπικές της αναφορές στην Πρόεδρο της Κοινότητας Νέων Ρόδων, η οποία να σημειωθεί ότι δεν ήταν καν παρούσα στη συνεδρίαση!
Η ουσία όμως της στάσης και της μεθόδευσης αυτής, ήταν προφανώς ότι η δημοτική αρχή θέλησε να αποφύγει ερωτήσεις των συμβούλων του Ισχυρού Αριστοτέλη, όπως :
– Για την ΑΕΠΟ που παρατάθηκε για 4 χρόνια, ενώ ο δήμαρχος “παραμύθιαζε” πριν από λίγες μέρες τους πάντες από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων και του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας ότι καταθέτει τις προτάσεις του για τη σύμβαση, ώστε να αποτελέσουν πεδίο διαπραγμάτευσης της νέας ΑΕΠΟ !
– Για το τι έχει να πει ο δήμαρχος στους μεταλλωρύχους την επομένη της υπογραφής της νέας αποικιοκρατικής σύμβασης.
– Για το τι έχει να υποστηρίξει η δημοτική αρχή για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει τίποτα με τις υπηρεσίες και τη μεταφορά τους στην έδρα του Δήμου, παρά την Απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου.
Αυτά και άλλα πολλά απέφυγαν τεχνηέντως σήμερα, αλλά να μην μένουν ήσυχοι γιατί
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!
ΥΓ Για αυτούς και αυτές που έτρεχαν στα μπλόκα και στο βουνό με τα μπλουζάκια “SOS Χαλκιδική”
και τώρα -ενώ το παίζουν αντιμεταλλευτικοί- είναι οι καλύτεροι υποστηριχτές του Βαλιάνου,
τα λόγια έχουν στερέψει και μόνο η περιφρόνησή μας τους αξίζει!
Ιερισσός, 31 Μαρτίου 2021
Γραφείο Τύπου
Δημοτικής Παράταξης Δήμου Αριστοτέλη
ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Στέλιος Βαλιάνος: ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ, Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΥΣΙΑΣ
📌 Για μια ακόμα φορά, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης θεώρησε σκόπιμο να αποχωρήσει από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
📌 Δεν θα σταθούμε σε χαρακτηρισμούς και προσβολές με τις οποίες προσπάθησαν να συγκαλύψουν την αδυναμία ουσιαστικής απάντησης σε επιχειρήματα και γεγονότα που παρέθεσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Απλώς θα τονίσουμε ότι στηρίζουμε και δικαιολογούμε απόλυτα την ανάγκη της – για πρώτη φορά από την αρχή της θητείας της –να λάβει το λόγο ως απλή δημοτική σύμβουλος, αμυνόμενη απέναντι σε ψεύδη και σε απόπειρα στοχοποίησής της, δήθεν από διαδικτυακούς «φίλους» της μείζονος αντιπολίτευσης, που νομίζει ότι με τέτοια παλαιολιθικά κόλπα μπορεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα κατά το δοκούν και να διαχέει κάθε είδους ακραίο ψεύδος, χωρίς να επωμίζεται την ευθύνη της πατρότητάς του.
📌 Δεν θα στεκόμασταν ίσως, ούτε καν σ` αυτή την ίδια την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, αν στο πλαίσιο αυτής δεν καλούμασταν να συζητήσουμε σοβαρά θέματα, όπως η υποστελέχωση του ταχυδρομείου της Ιερισσού για την οποία καταλήξαμε σε ψήφισμα διαμαρτυρίας και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου προς εκπόνηση μελετών για το μεγάλο έργο αναβάθμισης έξι λιμανιών μας.
📌 Το γεγονός ότι σε συνέχεια της δικής τους αποχώρησης, κατηγορούν την Διοίκηση του Δήμου για την δική τους αποχή από τον ρόλο τους να θέτουν ερωτήματα στον Δήμαρχο, είναι ανάξιο σχολιασμού, αφού ξεπερνά την κοινή λογική.
📌 Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως την αποφασιστικότητα με την οποία εκπροσωπεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας -ακόμα και τους συμπολίτες μας που εκφράστηκαν διαφορετικά στις εκλογές- στο πλαίσιο ενός συνειδητού ενωτικού ρόλου του Δήμου και του χρέους προστασίας συμφερόντων και αναγκών του κοινωνικού συνόλου χωρίς διακρίσεις.
📌 Όμως, δεν θα πάψουμε ποτέ να τονίζουμε την δημοκρατική ανάγκη να εκπροσωπούνται όλοι οι συμπολίτες μας και από τους Δημοτικούς Συμβούλους που οι ίδιοι επέλεξαν.
📌 Το γεγονός ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, θεωρεί πως είναι χρησιμότερη… απουσιάζοντας, ας το εξηγήσει η ίδια στους πολίτες.
🔸 Άλλωστε, σοβαρότερη της φυσικής απουσίας, είναι η διαρκής έλλειψη ουσίας στον πολιτικό λόγο.
🔸Πόσο μάλλον, όταν αντί της ουσίας επιλέγει, όλο και συχνότερα πια, διχαστικές συνθηματολογίες και συκοφαντικές επιθέσεις και στοχοποιήσεις αντιπάλων της σε προσωπικό επίπεδο, σε μια προφανή προσπάθεια αναβίωσης πληγών, που μόνο ο τόπος πλήρωσε και ουδείς άλλος.
🔸 Νομίζαμε κάποτε ότι απλώς αδυνατούν να αντιληφθούν, την κοινωνική ανάγκη για ουσιαστικές, πιεστικές και αποτελεσματικές διεκδικήσεις, χωρίς τεχνητούς διχασμούς που εξυπηρετούν μόνο τους λάτρεις του «διαίρει και βασίλευε» όπου κι αν βρίσκονται.
🔸Φαίνεται τελικά, πως απλώς δεν θέλουν, γιατί δεν ξέρουν άλλο τρόπο. Κρίμα…

Μ. Ενεχηλίδου: Η ΑΛΗΘΕΙΑ…

Παραθέτω τα 18 λεπτά του τελευταίου
Δημοτικού Συμβουλίου, που σύμφωνα με τον κ. Τσακνή και την παράταξή του, έδειξαν το «κόμπλεξ και την ηθική μου», παρατήρηση που δεν χρειάζεται καν να του επιστρέψω, αφού το βίντεο είναι αδιάψευστο αποδεικτικό στοιχείο, για να διακρίνει ο κάθε καλόπιστος θεατής του, και την ηθική των πρωταγωνιστών του και από που προέρχονται ενδεχόμενες κομπλεξικές συμπεριφορές.
Ενδεχομένως, στη ΜΟΝΗ φορά που από την αρχή της θητείας μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησα να τοποθετηθώ ως Δημοτική Σύμβουλος, για να αντικρούσω, ψεύδη, προσβολές και ασυναρτησίες που διακινούνται, υπερέβην το χρόνο.
Μάλλον όμως ήταν ενδιαφέροντα όσα έλεγα, γιατί χρειάστηκαν πάνω από 12 λεπτά (και κάποιες συνεννοήσεις με κλειστές κάμερες ), για να αντιδράσουν οι καλοί συνάδελφοι της μείζονος μειοψηφίας και ο επικεφαλής.
Ακόμα και τότε: στα επιχειρήματα, στα έγγραφα και στα καταγεγραμμένα γεγονότα που παρέθεσα, είχαν να αντιπαραθέσουν μόνο ύβρεις, χαρακτηρισμούς, τη δημοκρατικότατη απαίτηση να σωπάσω, προσβολές, λοιδορίες, και εντέλει αποχώρηση.
Έχουν την κατανόησή μου. Συμβαίνει συχνά, οι σκληρές αλήθειες, ελλείψει σοβαρής απάντησης, να προκαλούν τέτοιες σπασμωδικές αντιδράσεις.
Έχουν την κατανόησή μου επίσης, για το γεγονός ότι διαμαρτύρονται, οι αποχωρήσαντες, λόγω του ότι… έχασαν την ευκαιρία που οι ίδιοι στέρησαν από τον εαυτό τους, να θέσουν ερωτήματα για σοβαρά θέματα.
Ακόμα και για τους χαρακτηρισμούς και το ύφος που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν είτε οι ίδιοι, είτε οι «φίλοι» πίσω από τους οποίους κρύβονται τελευταία (έτσι νομίζουν δηλαδή), έχουν επίσης την κατανόησή μου και τις ευχαριστίες μου. Επιβεβαιώνοντας μόνοι τους τις διαφορές της συμπεριφοράς μας, με βγάζουν από τον κόπο να τις επισημαίνω. Ο κόσμος τις καταλαβαίνει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *