13 Απριλίου, 2021
Χαλκιδική

Ανοίγουν αύριο τα μαγαζιά στην Χαλκιδική!!!

Χαράς Ευαγγέλια για εκατοντάδες επιτηδευματίες της Χαλκιδικής καθώς από αύριο μετά από άδεια των υγειονομικών και απόφαση της Κυβέρνησης, ανοίγουν όλα τα μαγαζιά στην Χαλκιδική. Ήδη τις προηγούμενες μέρες, έκαναν διάφορες ετοιμασίες οι καταστηματάρχες με σκοπό και στόχο να είναι έτοιμοι για το άνοιγμα την Δευτέρα. Ο εμπορικός σύλλογος Νέων Μουδανιών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Άνοιγμα λιανεμπορίου από Δευτέρα 5 Απριλίου
Στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει η Χαλκιδική σύμφωνα με το ΦΕΚ 1308/Β/3-04-2021 και οι αλλαγές που επιφέρει από Δευτέρα 5 Απριλίου έως και την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 είναι οι ακόλουθες:
Επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 05:00 έως τις 21:00
Για τα καταστήματα εστίασης επιτρέπονται μόνο οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) , διανομής προϊόντων (delivery) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive – through ) χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων.
Για καταστήματα τροφίμων (πχ σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία , πρατήρια υγρών καυσίμων , καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων, προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από Δευτέρα έως Σάββατο ορίζεται από 07.00 έως 20.30. Στα καταστήματα τροφίμων η λειτουργία της υπηρεσίας της διανομής (delivery) επιτρέπεται έως ώρα 01.00. Το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας του Σαββάτου, ισχύει και για την Κυριακή, στην περίπτωση των καταστημάτων που η λειτουργία τους επιτρέπεται την ημέρα αυτή, πλην των σούπερ μάρκετ που παραμένουν κλειστά. Επιτρέπεται όμως να λειτουργούν αποκλειστικά προς τον σκοπό της αποστολής ηλεκτρονικών παραγγελιών.
Για το λιανεμπόριο η λειτουργία της αγοράς θα γίνεται από Δευτέρα έως και Σάββατο με α) τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away), και β) με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside ) με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από 07.00 έως 20.30 .
Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα περιποίησης άκρων θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Σάββατο με το προαναφερθέν ωράριο (07.00 έως 20.30).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *