20 Μαΐου, 2022
Top News Κοινωνία

ΜΕΣΑ ΑΠΟ 7 μ.μ. στην Χαλκιδική!

Στο «βαθύ κόκκινο»  έως 22 Μαρτίου η Χαλκιδική

Κλειστά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα κομμωτήρια, χωρίς πιστούς οι Εκκλησίες

 

• Οι κάτοικοι της Π.Ε. Χαλκιδικής , από σήμερα και για ένα δεκαήμερο -τουλάχιστον- είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν σε ένα νέο τρόπο ζωής, αφού από τις 7 το απόγευμα θα πρέπει να μένουν σπίτια τους, καθώς ισχύει νέο ωράριο απαγόρευσης των μετακινήσεων.
Πρόκειται για ένα από τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή μετά την  ένταξη  της Π.Ε. Χαλκιδικής στην κατηγορία του «πολύ αυξημένου κινδύνου» -στο «βαθύ κόκκινο» .

Ομόφωνη απόφαση
Η απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων -όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς- ήταν ομόφωνη και αφορούσε και άλλες περιοχές της χώρας.
Εκτός όμως του περιορισμού των μετακινήσεων (7 μ.μ. – 5 π.μ.), από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου (6 το πρωί) επέρχονται και άλλες αλλαγές στην καθημερινότητα του κόσμου, καθώς οι Ιεροί Ναοί θα λειτουργούν δίχως την παρουσία πιστών, ενώ για κηδείες, μνημόσυνα κλπ επιτρέπεται η παρουσία μέχρι εννέα ατόμων. Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής.

Καθολικό κλείσιμο σχολείων
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης και το καθολικό κλείσιμο των σχολείων για τις επόμενες δύο εβδομάδες και τα μαθήματα στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Άνω του 4,5% ο δείκτης θετικότητας
Όπως ανέφερε η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου στη χθεσινή ενημέρωση, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος νέων κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.100 νέα κρούσματα την ημέρα, ενώ διενεργούνται 45.000 τεστ κορωνοϊού ανά ημέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης θετικότητας αγγίζει το 4,5% για πρώτη φορά μέσα στο 2021. Σε ό,τι αφορά στην πίεση στο ΕΣΥ, ο μέσος αριθμός των νοσηλευθέντων την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε σε 400 ανά ημέρα, ενώ τις τελευταίας δύο ημέρες ξεπέρασε τους 500. Σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 4.032 ασθενείς με κορωνοϊό.

Κρίσιμη εβδομάδα
Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά θα έχουμε μία πιο καλή εικόνα για το πόσο θα διαρκέσει το τρίτο κύμα της πανδημίας.
Ο ίδιος παρατήρησε ότι το τρίτο κύμα είναι βραδύτερο από το δεύτερο, αλλά η κόπωση του πληθυσμού είναι φανερή και από αυτό, όπως είπε, θα κριθούν όλα. Την πανδημία στη χώρα μας -σημείωσε- εξακολουθούν να «οδηγούν» ηλικίες 40 έως 65 ετών, ενώ είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όσοι νοσούν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία άνω των 65 ετών είναι λιγότεροι και υπάρχει βελτίωση της εικόνας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.