8 Ιουνίου, 2023
Top News Χαλκιδική

Δήμος Κασσάνδρας: Τα Λουτρά Α. Παρασκευής χάνονται και αυτοί μαλώνουν

 
 
  • 13-13 στην ψηφοφορία παρωδία 
 
Σε μια συνεδρίαση όπου συμπολίτευση και αντιπολίτευση στον Δήμο Κασσάνδρας, φάνηκαν ανήμπορες να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης, τέθηκε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των Λουτρών Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού. Μάλιστα το θέμα αυτό είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα μας που το είχει πρωτοσέλιδο την προηγούμενη εβδομάδα. Δυστυχώς οι κοκορομαχίες και οι λεκτικοί διαξιφισμοί κυριάρχησαν για ένα θέμα στο οποίο θα έπρεπε να υπάρξει ενότητα. Αντιθέτως ακόμη και στην ψηφοφορία για το ζήτημα υπήρξε ισοψηφία (13-13) με αποτέλεσμα να περάσει η πρόταση της Δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει το θέμα. Βέβαια απο την μια έχουμε μια δημοτική αρχή που αδυνατεί να ενώσει και απο την άλλη μια αντιπολιτευση που λατρεύει να διχάσει. Έτσι το σκοινί τραβιέται και απο τις δυο πλευρές. Μόνο που εδώ το διακύβευμα είναι μεγάλο. Πως η πολιτεία και οι υπόλοιποι φορείς θα λάβουν σοβαρά υπόψιν τον Δήμο Κασσάνδρας που είναι ο καθολικός διαχειριστής των Λουτρών Αγίας Παρασκευής κόντρα στην πρόταση για ιδιωτικοποίηση; Διαβάστε παρακάτω τα δελτία τύπου της Δημοτικής αρχής αλλά και του συνδυασμού του κου Παπαγιάννη
  • Δημοτική αρχή Κασσάνδρας: copy paste η εισήγηση της αντιπολίτευσης με την πρόταση του Υπουργείου Τουρισμού
Με μεγάλη μας λύπη στη συνεδρίαση του Δ.Σ, με θέμα τις αντιδράσεις του Δήμου σχετικά με το καινούριο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις Ιαματικές Πηγές της χώρας,ο εισηγητής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ κ. Χάρης ΚΟΥΚΟΒΙΝΟΣ, με αρμοδιότητα μάλιστα τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, παρουσίασε μια εισήγηση που είναι ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ της Εισηγητικής Γνώμης του Υπουργείου που υποστηρίζει την πολιτική του ενάντια στους αυτοδιοικητικούς φορείς που διαμαρτύρονται και ζητούν βελτιώσεις, όπως η ΚΕΔΕ (μέτοχος στην προτεινόμενη εταιρία), ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ) αλλά και όλες οι λουτροπόλεις της Ελλάδος.
Το σχέδιο νόμου είναι ουσιαστικά μια ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ όλων των Λουτρών της Ελλάδος που διαχειρίζονται οι κατά τόπους Δήμοι.
Τις διατάξεις του νομοσχεδίου, στις οποίες αντιδρούν όλοι οι Δήμοι με Ιαματικά Λουτρά, μπορείτε να τις διαβάσετε στις συνημμένες φωτογραφίες.
Η πρωτοφανής COPY PASTE εισήγηση του δημοτικού συμβούλου κ. Χάρη Κουκοβίνου, την οποία ψήφισε σύμπασα η αντιπολίτευση,με εξαίρεση την κ. Ειρηνούλα Ανανίδου που γνωρίζει πολύ καλά τα Λουτρά, αποδεικνύεται ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ, αφού ΑΦΕΝΟΣ ο ίδιος δεν είχε δική του γνώμη και χρειάσθηκε να ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ τα επιχειρήματα του Υπουργείου που αντιστρατεύονται τα δικαιώματα του Δήμου Κασσάνδρας στα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, τασσόμενος ΥΠΕΡ της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης χωρίς αντάλλαγμα των Λουτρών Αγίας Παρασκευής, με απαξιωτικούς μάλιστα χαρακτηρισμούς εναντίον του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ), ΑΦΕΤΕΡΟΥ να βγάλει ανακοίνωση ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης μετά την ψηφοφορία με το εξωφρενικό ερώτημα: «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΑΛΗ, ΕΛΗΦΘΗ;» εννοώντας προφανώς ότι θα κάνει στείρα αντιπολίτευση ακόμη και εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου, με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΕΚΤΙΚΟ από την εισήγηση του κ. Χάρη Κουκοβίνου όμως, εμφανιζόμενος τιμητής των δικαιωμάτων του Δήμου στα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, ενώ πριν λίγο ψήφισε την εισήγηση του κ. Χάρη Κουκοβίνου τασσόμενος ουσιαστικά στο πλευρό του Υπουργείου και εναντίον των συμφερόντων του Δήμου !!!
Ευτυχώς το Δ.Σ δεν παρασύρθηκε από το αντιπολιτευτικό μένος και οίστρο των κ.κ Κ. Παπαγιάννη και Β. Κυρίτση, λαμβάνοντας, με ψήφους 13-13, τη σωστή απόφαση, ώστε να διαφυλάξει την ιδιοκτησία του από την απειλούμενη κρατική δήμευση.

 

  • K. Παπαγιάννης: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΑΛΗ.ΕΛΗΦΘΗ;
Σήμερα,η οριακή ψηφοφορία,13-13,και ένα παρών σας στέλνει ένα μήνυμα,και ερμηνεύστε το σωστά.Η αντιπολίτευση είναι ΕΔΩ,ιδιαίτερα όταν διακυβεύεται το συμφέρον του τόπου και στην προκειμένη περίπτωση τα ΛΟΥΤΡΑ της ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.Οι -13- ψήφοι,το ΠΑΡΩΝ της ΕΙΡΗΝΟΥΛΑΣ ΑΝΑΝΙΔΟΥ,που εδικαιούτο να έχει,ως πρώην διαχειρίστρια της πηγής,που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ξεκίνημα της πηγής,την οποία και ευχαριστώ για τη ξεκάθαρη θέση της ,σας λένε το εξής.
α. Πάρτε την απόφαση που θέλετε,με την υπεροχή της ψήφου του προέδρου ,για να μην γελοιοποιηθείτε παραπέρα και δεν σας δίνουμε περιθώριο παρερμηνειών της απόφασης.
β. ΕΙΜΑΣΤΕ κατά της κρατικοποίησης των ΛΟΥΤΡΩΝ
γ. Άμεσα,αναθέσετε σε ειδικούς,τη σύνταξη πρότασης,ελάτε όλες μαζί οι παρατάξεις,να ακολουθήσουμε μια γραμμή και να υποστηρίξουμε μία πρόταση.
δ. Καταλάβετε,ότι τα ΛΟΥΤΡΑ μας,δεν είναι ΘΕΡΜΗ,ή κάτι παρόμοιο,για να μας τσουβαλιάζουν όλους μαζί.
ε. ΤΑΧΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ άμεσα,το ιδιοκτησιακό.
ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ,
ΑΝΗΚΟΥΝ στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,μέσα από μια νέα στρατηγική που θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών.
Δεν θα σας περιμένουμε πολύ.Θα επανέλθουμε.Για την ώρα αναπνεύστε,απλά καταλάβετε τι έγινε σήμερα.ΕΠΙΣΗΣ,απαντούμε σε κάποιους αυτοδιοικητικούς ινστρούκτορες,ότι γνωρίζουμε τι είν η επικαιροποίηση,και τι ακριβώς ψηφίσαμε και γράψαμε.ΦΕΡΤΕ άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο,την κατάργηση της ανύπαρκτης επιτροπής για τον τουρισμό,που δυσχεραίνει τη λειτουργία της αντιδημαρχίας τουρισμού.Το τουριστικό προϊόν στην Κασσάνδρα,έχει αναπτύξει τεράστια δυναμική,και ΕΜΕΙΣ παρακολουθούμε από μακριά.Εάν τις επόμενες μέρες δεν φέρτε ΕΣΕΙΣ το σχετικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο,θα το φέρουμε με -14- υπογραφές.Για άλλη μια φορά,ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.