9 Μαρτίου, 2021
Κοινωνία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ & ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

 

 

 

Ευοίωνες  οι προοπτικές  για το άνοιγμα του Μουσείου τον Φθινόπωρο  του 2021.

 

Την πρώτη συνάντηση με το νέο Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγ. Όρους κύριο Γιώργο Σκιαδαρέση είχε σήμερα το πρωί στο Μουσείο, το προεδρείο της Εταιρείας φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης,(μέχρι πρότινος Προϊστάμενος της Εφορείας Πόλης Θεσσαλονίκης) που τοποθετήθηκε πριν λίγες μέρες στην Εφορία μας, μετά την ενημέρωση του, ανταποκρίθηκε  με χαρά στο αίτημα μας  για μια συνάντηση γνωριμίας, ενημέρωσης για την πρόοδο στων εργασιών στο Μουσείο  και ανταλλαγής  απόψεων και προτάσεων τόσο για τη λειτουργία του Μουσείου όσο και για γενικότερα θέματα ανάδειξης των αρχαιοτήτων της Χαλκιδικής.

Η Εταιρεία μας δια του προεδρείου, καλωσόρισε το νέο προϊστάμενο, τον ενημέρωσε για τους σκοπούς και την έως τώρα δράση μας και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για το όραμα του, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα της Εφορείας το Αρχαιολογικό μας Μουσείο. Είναι κοινό μας όραμα  να λειτουργήσει το συντομότερο και να αποτελέσει το βασικό κύτταρο ανάδειξης μέσω του αρχαιολογικού θησαυρού του, της ιστορίας και του πολιτισμού  του τόπου μας.

Ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη του τρέχοντος έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι προχωρά. Πρόκειται δε να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, περιλαμβάνοντας τρεις από τις τέσσερεις θεματικές ενότητες του Μουσείου, που θα αναπτυχθούν στην πρώτη αίθουσα (όπου θα προβληθεί η συλλογή Λαμπρόπουλου) και σε ένα τμήμα της μεγάλης αίθουσας.

Ταυτόχρονα, προχωρά ήδη, μετά την ένταξη του για  χρηματοδότηση με 950.000€ από το Π.Δ.Ε., η υλοποίηση της τελικής φάσης ολοκλήρωσης του Μουσείου που θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας. Τέλος, με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι μια πρόταση της Εταιρείας μας για την έγκαιρη διαμόρφωση και  αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου ήδη μελετάται και πρόκειται να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης  μας ευχαρίστησε  μας για τις  μέχρι τώρα προσπάθειες και δράσεις μας, τόσο για την  συμβολή μας στην υλοποίηση της  περιοδικής έκθεσης   τμήματος της Συλλογής Λαμπρόπουλου, όσο και την εν γένει προσπάθεια μας  για το ολοκληρωτικό άνοιγμα του Μουσείου. Συμφωνήσαμε δε για τακτική και εποικοδομητική  συνεργασία  στο μέλλον.

Για το Δ.Σ. της Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου Χαλκιδικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *