13 Απριλίου, 2021
Χαλκιδική

Στον Άγιο Γεώργιο Ν. Μουδανιών ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Συνέσιος Στάθης 

Με απόφαση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημου, ο  Αρχιμανδρίτης πατήρ Συνέσιος Στάθης έχει εγκατασταθεί  στην ενορία των Νέων Μουδανιών και θα κατικοεδρεύει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέων Μουδανιών. Θυμίζουμε πως τα Νέα Μουδανιά έχουν μια ενορία ενώ φυσικά συμπεριλαμβάνεται και ο Ιερός Ναός Παναγίας Κορυφινής.  Ο Πατέρας Συνέσιος αναλαμβάνει και την θέση του Ιερατικού προϊσταμένου ως  πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πνευματικός πατέρας της ενορίας. Βέβαια το κενό που καλείται να καλύψει είναι μεγάλο μιας και ο Πατέρας   Αθανασίος Ραμανδάνης που εκοιμήθει, ήταν αγαπητός με τεράστια και πολυποίκιλη προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Το βιογραφικό του Αρχιμανδρίτη Συνέσιου Στάθη είναι το ακόλουθο:

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Στάθης γεννήθηκε το 1987. Πήγε δημοτικό στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και στη συνέχεια (Γυμνάσιο και Λύκειο) φοίτησε στην Αθωνιάδα εκκλησιαστική Ακαδημία.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι, επίσης, πτυχιούχος του Μεταπτυχιακού Τμήματος τού Δ.Π.Π.Σ Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλά την αγγλική γλώσσα.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ έχει πτυχία στη Βυζαντινή Μουσική, στην καλλιγραφία και στην αγιογραφία.

Το 2009 χειροτονήθηκε διάκονος και υπηρέτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Παράλληλα διετέλεσε αρχιδιάκονος του μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και διευθυντής του γραφείου γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας.

συνεσιος-3

Στις 14 Ιουλίου του 2013 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και έλαβε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου.

Υπηρέτησε μέχρι σήμερα ως ιερατικός προϊστάμενος και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Οσίας Παρασκευής Ν. Καλλικρατείας. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου στον Ιερό Ναό της Οσίας Παρασκευής Ν. Καλλικράτειας.

Στις ενορίες Πολυγύρου και Ν. Καλλικράτειας είχε αναπτύξει πλούσια πνευματική, φιλανθρωπική, νεανική, πολιτιστική και ανακαινιστική δραστηριότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *