3 Δεκεμβρίου, 2021
Top News Ελλάδα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ 174 Εκ. Ευρώ!!!

Έπεσε πολύ χρήμα στην περιοχή το 2020
4 χρηματοδοτικά εργαλεία έλαβαν επιχειρήσεις και πολίτες της περιοχής 

Στα 174 εκατομμύρια  ευρώ ανέρχεται μέχρι σήμερα η συνολική στήριξη της πραγματικής οικονομίας από χρηματοδοτικά εργαλεία, σε επιχειρήσεις και πολίτες του νομού Χαλκιδικής,  όπως είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το Κεφάλαιο Κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσαν λίγο πριν δοθεί και η νέα επιστρεπτέα προκαταβολή, η πρώτη για το 2021,  όπως επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

“Η Κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έθεσε ως μία από τις βασικές προτεραιότητές της, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία”, αναφέρουν οι δύο υπουργοί και προσθέτουν:

“Ενίσχυση η οποία έγινε πράξη μέσω της δημιουργίας νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και της βελτίωσης ή επέκτασης αυτών που προϋπήρχαν.

Εργαλεία όπως είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το Κεφάλαιο Κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Μέχρι σήμερα, η συνολική στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τα τρία αυτά χρηματοδοτικά εργαλεία ανέρχεται στα 7,9 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, μέσα σε περίπου 6 μήνες, έχουν διοχετευθεί:
-3,1 δισ. ευρώ μέσω των τριών κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής,
-3,1 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, και
-1,7 δισ. ευρώ μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Εκτιμούμε ότι, έως το τέλος του έτους, θα διατεθούν επιπλέον πόροι συνολικού ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, τη δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, την ολοκλήρωση του 3ου κύκλου και τη δρομολόγηση και υλοποίηση του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Έτσι, η συνολική “ένεση” ρευστότητας θα διαμορφωθεί περίπου στα 11 δισ. ευρώ, σε χρονικό διάστημα 9 μηνών.

Και σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται άλλα προγράμματα, όπως η αποζημίωση ειδικού σκοπού για μικρές επιχειρήσεις, που διαμορφώνεται, μέχρι σήμερα,  περίπου στα 500 εκατ. ευρώ.

Αποδεικνύεται, επομένως, έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τις δυσκολίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ακούει τον σφυγμό τους, και αντιδρά με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.

Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε και αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, με όσο το δυνατόν λιγότερες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Και με τη μέχρι τώρα πορεία μας, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!”.

Τα στοιχεία στο νομό Μας

Σαφώς και στα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, δείχνουν με σαφήνεια πως η περιοχή μας έλαβε τα περισσότερα χρήματα από όλες της άλλες της Βορείου Ελλάδας με εξαίρεση μόνο την Συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη.  Η Χαλκιδική βρίσκεται λοιπόν στην πρώτη θέση χωρίς να υπολογίζεται η 5η επιτρεπτέα προκαταβολή που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ περιμένουμε και την 6η που θα είναι η τελευταία. Αυτή αναμένεται να δοθεί με βάση τον τζίρο απο τους μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος του 2021.  Αυτά τα χρήματα επί της ουσίας είναι η ασπίδα της πολιτειας προς τον νομό μας για να μπορέσει να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση. Σαφώς και αυτή η καταγραφή είναι πολύ σημαντική

Περιοχή συνημμένων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *