13 Απριλίου, 2021
Top News Πολιτική & Οικονομία

Γρ Τάσιος: Αγώνας για να ανοίξει ο τουρισμός το ΠΑΣΧΑ στην Χαλκιδική

Ζητήσαμε την άποψη του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, προέδρου της Πανελλήνιας ομοσπονδίας και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρη Τάσιο. Ο κος Τάσιος δήλωσε αποκλειστικά στην εφημερίδα μας τα ακόλουθα:

Το μεγάλο στοίχημα είναι η χώρα να ανοίξει για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Θα σηματοδοτήσει μια πρώτη  ανάσταση του τουρισμού, ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα και το νομό μας καθώς είναι δεδομένη η πρόθεση ομόδοξων γειτόνων από τις Βαλκανικές χώρες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως μετά από πρωτοβουλία μου,  ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ομολόγους του υπουργούς της Σερβίας και της Ρουμανίας με στόχο να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το  άνοιγμα ενόψει Πάσχα.

Ο τουρισμός δεν αντέχει να περιμένει άλλο.  Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί γρήγορα στην κατεύθυνση που πρώτος απ’ όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες έδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  βάζοντας πάνω στο “τραπέζι” την θεσμοθέτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού,  ένα είδος υγειονομικού διαβατηρίου που θα έχουν όσοι εμβολιαστούν για να ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα χωρίς περιορισμούς. Η πρόταση κερδίζει έδαφος συνεχώς είναι όμως ταυτόχρονα συνάρτηση του ρυθμού παραγωγής των εμβολίων και της επιτάχυνσης των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Γι αυτό σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμφωνηθεί χωρίς άλλη χρονοτριβή ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο για τα ταξίδια και τις μετακινήσεις,  το οποίο να περιλαμβάνει ένα “μείγμα” εμβολιασμού, μοριακών και γρήγορων τεστ . Ταυτόχρονα  με βάση το ίδιο τρίπτυχο πρέπει να προχωρήσουν οι διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, όπως έγινε με το Ισραήλ.

Αποδείξαμε το 2020 πως μπορούμε να εφαρμόζουμε με επιτυχία τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  προστατεύοντας την υγεία όλων και το ίδιο είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και τώρα προκειμένου να ανοίξει με ασφάλεια ο τουρισμός και να καταφέρουμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν. Είναι ζωτικής σημασίας να το πετύχουμε και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτή την προσπάθεια.

Γι αυτό ο Τουριστικός Οργανισμός  Χαλκιδικής και οι φορείς του ανακοινώσαμε την κάλυψη έως και του 50% του κόστους του  τεστ PCR  που θα είναι υποχρεωμένος να επιδεικνύει ο επισκέπτης μας περνώντας τα σύνορα. Κάνοντας “τσεκ ιν”  στο ξενοδοχείο θα δίνει και τη σχετική απόδειξη και θα έχει δύο επιλογές: Είτε να αφαιρείται το ποσό αυτό από το λογαριασμό του,  είτε να το λαμβάνει ως έξτρα υπηρεσία, π.χ γεύματα, κλπ.   Δίνουμε έτσι ένα κίνητρο στον επισκέπτη να επιλέξει τη Χαλκιδική και ταυτόχρονα ενισχύουμε την υγειονομική μας θωράκιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *