22 Ιανουαρίου, 2021
Editorial

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για των άνω των 85 στην Χαλκιδική

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

To 2021 εκτός από ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, εκτός από τις απευθείας αναθέσεις Δήμων της περιοχής μας που εκτός από ηθικά ζητήματα έχουν και θέματα νομιμότητας, έχει φέρει μια νέα πιο σημαντική προτεραιότητα: Αυτή του εμβολιασμού. Ήδη από την Δευτέρα άνοιξε  η πλατφόρμα για την αίτηση πολιτών άνω των 85 ετών, ώστε να εμβολιαστούν.

Στην Χαλκιδική και στο νοσοκομείο Πολυγύρου, έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί. Ήδη έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου 177 υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της υγείας από το νομό. Το νούμερο βέβαια είναι πολύ μικρό μιας και η Χαλκιδική πέρασε δύσκολα, ενώ βρίσκεται στην θέση 51 θέση έχοντας από κάτω μόνο 7 περιοχές.

Βέβαια πρέπει να ξέρουμε ότι αρκετοί υγειονομικοί νόσησαν και έτσι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο άμεσα, άρα και ο αριθμός αυτός προσαρμόζεται.

Ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και στην Χαλκιδική θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου. Πως γίνεται όμως η διαδικασία;  Όσοι υπερήλικες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν αυτόματα τη Δεύτερα μήνυμα στο κινητό τους με το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα εμβολιαστούν καθώς και με τις προτεινόμενες ημερομηνίες εμβολιασμού.
Προσοχή λοιπόν στα μηνύματα του κινητού σας, όσοι ανήκετε στην κατηγορία των 60.000 εγγεγραμμένων. Όσοι δεν είστε εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, εγγραφείτε σύντομα.

Έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθείτε και το σχέδιο της Κυβέρνησης καθώς και τα επόμενα βήματα της τα οποία είναι τα ακόλουθα:

Σχέδιο προτεραιοποίησης εμβολιασμών πληθυσμιακών ομάδων
► Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
► Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας
► Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης
► Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης
► Άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτωςιστορικούνοσημάτων).

Περαιτέρω προτεραιοποίηση:
• Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω
• Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω
• Άτομαηλικίας 75 ετών και άνω
• Άτομαηλικίας 70 ετών και ανω

►Ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19 ανεξαρτήτως ηλικίας
► Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους
► Άτομα 60 έως 69 ετών(ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων)
► Ασθενείς18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19
► Άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Γνωρίζουμε όλοι ότι το τρίτο κύμα το οποίο είναι και πιο ισχυρό βρίσκεται εδώ. Χρειάζεται προσοχή καθώς όλες οι προβλέψεις αναφέρουν πως εμείς στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα στην Χαλκιδική, θα δεχτούμε το πλήγμα τέλος Φεβρουαρίου και τα ταλαιπωρηθούμε μέχρι το Πάσχα. Άρα επί της ουσίας το πρώτο εξάμηνο του χρόνου είναι επί της ουσίας χαμένο. Νηφαλιότητα και προσοχή χρειάζεται. Όλα τα άλλα έρχονται. Ας κάνουμε όλοι υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *