9 Μαρτίου, 2021
Top News Χαλκιδική

Κ. ΣΓΟΥΡΗΣ Vs Σ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

ΤΑΓΚΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

 

Άναψαν τα αίματα με ορατούς και αόρατους και στη μέση η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής…

 

Ρεπορτάζ:  Χρήστος Δημητριάδης

 

Περίπου ένα μήνα πριν τις προκαθορισμένες εκλογές της ΕΠΣ Χαλκιδικής που παραμένει άγνωστο αν θα πραγματοποιηθούν λόγω των έκτακτων υγειονομικών δεδομένων που επικρατούν στην Χώρα, φαίνεται ότι θα ζήσουμε μια ξεχωριστή, ενδιαφέρουσα και δυναμική μάχη ανάμεσα σε δυο υποψηφίους Προέδρους που θα δώσουν σκληρή μάχη για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής. Ο σημερινός πρόεδρος Σταύρος Σαρηγιαννίδης κατέχει το πόστο ως πρώτη θητεία καθώς ο ίδιος κατάφερε στις προηγούμενες εκλογές να ανατρέξει τον σχεδόν ισόβιο πρόεδρο κο Βούλγαρη μετά από έναν νυν υπέρ πάντων αγώνα που είχε δώσει. Τον Φεβρουάριο του 2017 είχε συγκροτηθεί σε σώμα και τότε είχαν ψηφίσει 60 από τα 63 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου. Ο ίδιος κινείται σε όλο το νομό Χαλκιδικής και το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωσε συνεχώς νέα ονόματα για τον συνδυασμό του. Αντίπαλο όμως θα έχει έναν γνήσιο ποδοσφαιράνθρωπο, τον πρώην πρόεδρο της Τρίγλιας, παλαιό ποδοσφαιριστή και προπονητή Κώστα Σγουρή που είχε διατελέσει Δήμαρχος Τρίγλιας ενώ κατήλθε υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κατά το παρελθόν. 

Με φόντο την ΕΠΟ;

Οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως αν πραγματοποιηθούν στην ώρα τους εκλογές της ΕΠΣ Χαλκιδικής, ότι δεν θα υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον  στις τοπικές εκλογές από την κεντρική πολιτική σκηνή. Κατά τα φαινόμενα οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου έχουν καταλήξει στην λύση Ζαγοράκη στην ΕΠΟ που μπορεί να αλλάξει πάρα πολλά σε αυτό. Άρα τα οποία σενάρια για στήριξη του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού δεν έχουν καμία απολύτως αξία.

Πότε θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΣ Χαλκιδικής;

Ένα βασικό όμως ερώτημα είναι το πότε θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Μέχρι 31-3-2021 με απόφαση της πολιτείας, όλες οι εκλογές των σωματείων αναβάλλονται. Η υγειονομική κρίση θα δώσει νέα παράταση; Μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος; Θυμίζουμε ότι επί της ουσίας θα έχουμε εκλογό απολογιστική διαδικασία  και έτσι θα χρειαστεί να έχουμε και γενική συνέλευση. Που μπορεί να γίνει αυτή; Σε ανοικτό χώρο δύσκολα όπως και στην αίθουσα του επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Ίσως το κλειστό θέατρο Πολυγύρου με τα μέχρι στιγμής δεδομένα για κάτι τέτοιο να είναι απαγορευτικά καθώς ακόμη και με τα πλέον περιορισμένα άτομα, θα ξεπεράσουν τους 100 οι συμμετέχοντες στην Γενική συνέλευση.

Με το καταστατικό της ΕΠΣ Χαλκιδικής οι εκλογές ή με το νόμο Αυγενάκη;

Άλλο ένα ερωτηματικό που τίθεται είναι μια ποιον τρόπο θα γίνουν οι εκλογές. Το καταστατικό της ΕΠΣ Χαλκιδικής αναφέρει συνδυασμούς με ψηφοδέλτιο ενώ ο νόμος Αυγενάκη αναφέρει ότι οι ενώσεις και ομοσπονδίες θα εκλέγουν τα διοικητικά τους συμβούλια με ξεχωριστό ενιαίο ψηφοδέλτιο για τους Προέδρους και ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τα μέλη των Δ.Σ. Το πιθανότερο σενάριο είναι η εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΣ Χαλκιδικής με το νόμο Αυγενάκη.

43 μέλη θα ψηφίσουν

Κατά τα φαινόμενα και όπως δείχνουν τα πράγματα, 43 ομάδες θα έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτές τις εκλογές. Αυτός ο αριθμός δείχνει και την κρίση που υπάρχει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μιας και το 2017 υπήρχαν 63 ομάδες. Η μείωση είναι της τάξης του 33%. Πλέον οι παράγοντες που ασχολούνται, καλούνται να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη ώστε να πληρώσουν υποχρεώσεις των ομάδων καθώς η πολιτεία είναι απούσα. Τέλος θυμίζουμε ότι σε επαγγελματικό επίπεδο από την Χαλκιδική αγωνίζεται η Τρίγλια στην Τρίτη στην τάξη ποδοσφαιρική κατηγορία ενώ στην τέταρτη στην τάξη κατηγορία είναι η Π.Ο. Νέας Καλλικράτειας και ο ΑΕΤΟΣ Βαρβάρας.

Ανακατεύονται και οι πολιτικοί

Ενδιαφέρον έχει να αναφέρουμε κάποιες πληροφορίες για εμπλοκή πολιτικών της περιοχής σε αυτές τις εκλογές. Φήμες για εμπλοκές Βουλευτών, πολιτευτών, Δημάρχων, συμβούλων και διαφόρων άλλων παραγόντων διατυπώνονται σε καθημερινή βάση. Δεν γνωρίζουμε αν έχουν αληθινή βάση αλλά και ίσως να βασίζονται στο πραγματικό ενδιαφέρον των εμπλεκομένων για το ποδόσφαιρο. Μακάρι αυτό το ενδιαφέρον θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Οξύμωρο πάντως το γεγονός ότι η Νομαρχιακή της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση για να αναφέρει τα αυτονόητα: Ότι δηλαδή δεν έχει καμιά εμπλοκή με τις εκλογές της ΕΠΣ. Μια νομαρχιακή που για σημαντικά θέματα δεν έχει βγάλει κιχ, έρχεται τώρα να δηλώσει απούσα από τις ποδοσφαιρικές εκλογές. Σίγουρα και μόνο ο τρόπος, ο χρόνος αλλά και η φρασεολογία φανερώνουν την έκδηλη ανάγκη για διάψευση.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Χαλκιδικής

Κρατώντας την αντικοινωνικότητα μας και για την ενημέρωση των πολιτών σας παρουσιάζουμε την ανακοίνωσης της Νομαρχιακής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας παρακάτω:

“Οφείλουμε να διασαφηνίσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι  η Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας νομού Χαλκιδικής, ουδεμία εμπλοκή έχει αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νομού μας και ως εκ τούτου, αποστασιοποιούμαστε πλήρως από κάθε είδους ανάμειξη ή στήριξη οιουδήποτε υποψηφίου.
Ως θεσμικός φορέας που ενδιαφέρεται για το τοπικό “γίγνεσθαι”, αναγνωρίζουμε αφενός το θετικό έργο που έχει διατελεστεί μέχρι τώρα από τη νυν διοίκηση της Ε.Π.Σ.Χ. και επικροτούμε όλες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και στάθηκαν πρωτόγνωρες για το ποδόσφαιρο στη Χαλκιδική.
Υπογραμμίζεται ωστόσο, ότι ως κομματικό όργανο, τηρούμε στάση ουδετερότητας απέναντι σε όλους τους υποψηφίους και συνδυασμούς οι οποίοι πρόκειται να κατέλθουν στις εκλογές.”

 

Η Ανακοίνωση του Κώστα Σγουρή

Τα αίματα πάντως άναψαν με την εμφάνιση του υποψηφίου Προέδρου Κώστα Σγουρή που προηγουμένως υπήρξαν διάφορες διαρροές για αόρατους συνδυασμούς και για φημολογίες. Τελικά ο κος Σγουρής έκανε την εμφάνιση του με κείμενο αλλά και με ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων:

“Με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνουμε την υποψηφιότητά μας για  την Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής.  Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, χρειάζεται άμεσα μια νέα διοίκηση με όραμα για το μέλλον. Μια διοίκηση που με βαθιά γνώση του αθλήματος και των αναγκών που έχουν αθλητές, προπονητές, διαιτητές και σωματεία, θα μπορέσει να δώσει λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα ετών και θα είναι ικανή να διαχειριστεί τις μελλοντικές προκλήσεις.

Μια διοίκηση που θα εργαστεί με ζήλο και με στρατηγικό σχεδιασμό προς την επίτευξη του σκοπού της. Μια διοίκηση που σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Αυτοδιοίκηση και την Ε.Π.Ο θα βάλει τα θεμέλια για την πραγματική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Χαλκιδική.

Φίλοι του ποδοσφαίρου, σας καλούμε  να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, που είμαστε σίγουροι ότι και εσείς ονειρεύεστε, ώστε το ποδόσφαιρο του νομού μας να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Με ακεραιότητα στις αποφάσεις μας και με πραγματική αγάπη για το άθλημά μας, μαζί θα τα καταφέρουμε!  Όλοι μαζί για την Χαλκιδική”

Ο Κώστας Σγουρής ανακοίνωσε και τους 10 πρώτους υποψηφίους:

  • ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ
  • ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • ΛΙΤΖΕΡΙΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
  • ΠΑΓΩΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
  • ΠΑΡΘΕΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΠΕΛΕΚΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
  • ΤΣΕΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
  • ΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  • ΧΟΥΤΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

 

 

Το Θέμα της Χαλκιδικής στην πρώτη γραμμή

Όπως κάνουμε πάντα, έτσι και τώρα θα κρατήσουμε ψηλά την σημαία της ενημέρωσης και στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής. Ας μην ξεχνάμε από το 2010 που έχουμε σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση, συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή τα επικαιρότητας και με πλούσιο κατά καιρούς αθλητικό περιεχόμενο. Το Θέμα της Χαλκιδικής, η μοναδική εβδομαδιαία έντυπη και έγχρωμη σε κάθε σελίδα της εφημερίδα, παρουσίασε φέτος εντελώς δωρεάν ένα πλούσιο αθλητικό οδηγό για το ποδόσφαιρο της περιοχής μας. Θα συνεχίσουμε την αντικειμενική σας ενημέρωση και στα επόμενα τεύχη μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *