22 Ιανουαρίου, 2021
Ελλάδα

Ανοίγει η αγορά, ξεκινά το «e-λιανικό»

 

Αν μέχρι την Παρασκευή, που θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και δεν έχουμε άσχημα επιδημιολογικά στοιχεία, τότε από Δευτέρα ανοίγουν με click in shop ένδυση, υπόδηση και κοσμηματοπωλεια.  Πιθανόν όλες οι άλλες δράσει θα λειτουργήσουν με  click away μέχρι νεοτέρας.

Ένα πολύ σημαντικό πίνακα που παρουσιάζει την σημαντική πτώση των κρίσιμων δεικτών της πανδημίας από την κορυφή του δεύτερου κύματος,24/11, μέχρι χτες δημοσίευσε ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Οι δείκτες που παρουσιάζουν σημαντική μείωση αφορούν τα κρούσματα, τους νοσηλευομένους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους θανάτους, αλλά και τον δείκτη θετικότητας.

Επίσης μεγάλη διαφορά υπάρχει και στα τετ που διενεργήθηκαν από τότε μέχρι σήμερα.

Πιο αναλυτικά τα στοιχεία για κρούσματα, τεστ, διασωληνωμένους, θανάτους

Αναλυτικότερα κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος (24/11) ο ημερήσιος δείκτης κρουσμάτων δείχνει πως την ημέρα είχαμε 2.336 κρούσματα ανά ημέρα.

Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει κατέβει στους 657. Μεταβολή -72%.

Όσον αφορά τους νοσηλευομένους από τους 4.431/ημέρα που είχαμε στις 24/11 πλέον έχουμε πέσει στους 1.738, ενώ στις 14/12 ο αριθμός αυτός ήταν ακόμη ανεβασμένος στους  3.524. Μεταβολή -61%.

Αργή μείωση ωστόσο φαίνεται να παρουσιάζει η μείωση διασωληνωμένων και θανάτων.

Συγκεκριμένα από τους 576 διασωληνωμένους που είχαμε κατά την κορύφωση του δεύτερου επιδημικού κύματος, πλέον έχουμε φτάσει τους 326.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα πως στις 14/12 ο δείκτης αυτός παρουσιάζει ελάχιστη μεταβολή κατά 5%. Ωστόσο πλέον φαίνεται πως έχει αρχική η αργή αλλά σταθερή καθοδική του πορεία.

Όσον αφορά τους θανάτους από τους 85 την ημέρα στις 24/11 πλέον έχουμε φτάσει τους 36, που σημαίνει πως έχουν μειωθεί πάνω από το 50%.

Τέλος ο δείκτης θετικότητας είναι 3,5 φορές μικρότερος από τέλη Νοεμβρίου, καθώς από 8,7% πλέον είναι 2,45%.

Όσον αφορά τα τεστ κατά το πικ του δεύτερου κύματος διενεργούνταν 28.000 τεστ την ημέρα, ενώ τώρα ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί φτάνοντας τα 42.674.

 

Παράλληλα το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοίνωσε την νέα δράση που είναι η ακόλουθη:

Προδημοσίευση της νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ: «e-λιανικό»

 

Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους.

Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ.

Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 80.000.000 ευρώ.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι της Δράσης  Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30.09.2019
  • Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.

Η Δράση αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του μηνός Ιανουαρίου 2021 και η περίοδος υποβολής θα ανακοινωθεί στην Πρόσκληση και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες.

Ηλεκτρονική Υποβολή

Για τη χρηματοδότηση από την παρούσα Δράση, απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, στην οποία θα επισυνάπτονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

  • Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr
  • Παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών για την δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης
  • Αποδεικτικά στοιχεία της δημιουργίας/αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος (πχ ηλεκτρονική διεύθυνση)
  • Φωτογραφίες του φυσικού καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησης αυτού.

 Η προδημοσίευση της Δράσης  είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/Prodimosiefsie-lianiko_F23403.pdf

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. (κατόπιν ραντεβού)

Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.

Εmailinfoepan@mou.gr

Ιστοσελίδεςwww.antagonistikotita.gr , www.espa.gr

Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & των Περιφερειακών Μονάδων τουςwww.efepae.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *