14 Ιουνίου, 2021
Χαλκιδική

Αίτημα χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κατέθεσε ο Δήμος Νέα Προποντίδας για Υποδομές Ύδρευσης

 

 

Η πρόταση περιλαμβάνει: 1. Τη βελτίωση και ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης μέσω της αντικατάστασης υφιστάμενων και την κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των οικισμών του Δήμου (δίκτυα διανομής – εσωτερικά – και δίκτυα μεταφοράς – εξωτερικά – ύδατος). Για τις ανάγκες του έργου προβλέπεται η κατασκευή υπόγειου αντλιοστασίου(booster) καθώς και οικίσκου Η/Ζ στον οικισμό των Ν. Πλαγίων. Επιπλέον, κατά μήκος των δικτύων στα μεν τοπικά χαμηλά σημεία διέλευσης του αγωγού θα κατασκευασθούν φρεάτια καθαρισμού του δικτύου με διατάξεις καθαρισμού, στα ψηλά δε σημεία φρεάτια εξαερισμού με βαλβίδες εξαερισμού.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής και αντικατάστασης αγωγών στις Κοινότητες Αγ. Παύλου (οικισμός Ν. Ηράκλειας), Λακκώματος, Ν. Γωνιάς και Ν. Σιλάτων, Ελαιοχωρίων, Πετραλώνων, Κρήνης, Ν. Τενέδου και Πλαγίων, Ν. Φλογητών, Σημάντρων, Πορταριάς, Αγ.Μάμαντος και Ν. Ποτίδαιας.

  1. Την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας και αυτοματισμού στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών των Κοινοτήτων των Δ.Ε. Τρίγλιας και Δ.Ε. Καλλικράτειας και περιλαμβάνει: την ανάπτυξη δικτύου τηλεμετρίας, ώστε να εφαρμοσθεί ο Έλεγχος Διαρροών, ο τηλεέλεγχος- τηλεχειρισμός και η αυτοματοποίησή τους, καθώς και την εγκατάσταση οργάνων μέτρησης παροχής και στάθμης στις εξόδους των δευτερευουσών δεξαμενών των Κοινοτήτων, όπου σε συνδυασμό με τα μετρητικά όργανα των τοπικών σταθμών θα καταγράφεται το σύνολο του παραγόμενου και διατιθέμενου νερού στην κατανάλωση.

Επίσης, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση νέων οικιακών ψηφιακών υδρομετρητών για την παρακολούθηση του υδατικού ισοζυγίου λαμβάνοντας υπόψη και την κατανάλωση στις οικίες, καθώς και ασύρματο δίκτυο για τη επικοινωνία των έξυπνων υδρομέτρων με τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ), όπως και την εγκατάσταση νέων πινάκων αυτοματισμού.*

3.Μονάδα αφαλάτωσης στα Ν. Μουδανιά δυναμικότητας 2.000m3/ανά μέρα, που περιλαμβάνει: Υδροληψία νερού από υφιστάμενες γεωτρήσεις, απολύμανση, προκατασκευασμένη δεξαμενή παραμονής του υφάλμυρου νερού σε δεξαμενή αποθήκευσης – εξισορρόπησης, άντληση του υφάλμυρου νερού από την δεξαμενή, φίλτρανση σε πολλαπλά στρώματα άμμου, αποχλωρίωση, προσθήκη αντικαθαλατωτικού, φίλτρανση μέσω φίλτρου φυσιγγίων, άντληση σε υψηλή πίεση, αφαλάτωση με αντίστροφη ώσμωση, απομάκρυνση ιζήματος και απόρριψη στο δίκτυο αποχέτευσης, ανάμιξη με προκατεργασμένο νερό προς αύξηση της σκληρότητας, αλκαλικότητας, προσθήκη σόδας για τη διόρθωση του pH εφόσον απαιτηθεί , μεταχλωρίωση, αποθήκευση του πόσιμου νερού σε υφιστάμενη δεξαμενή και άντλησή του προς την υφιστάμενη Κεντρική Δεξαμενή Νέων Μουδανιών.

«Πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό έργο, που έχουμε καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης, κι είμαστε καθόλα έτοιμοι να το υλοποιήσουμε. Πίσω από αυτό οφείλω να πω πως υπάρχει σκληρή δουλειά, δουλειά μηνών και συντονισμός με όλες τις Κοινότητες του Δήμου. Χρειάστηκε να γίνουν συναντήσεις ωρών για να μπορούμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις ακόμη ένα έργο πνοής για τον Δήμο μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 

*Το έργο της τηλεμετρίας βρίσκεται ήδη σε στάδιο υλοποίησης για τη Δημοτική Ενότητα Μουδανιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *