28 Σεπτεμβρίου, 2021
Απόψεις Υγεία

Με μεγάλη δυστυχώς καθυστέρηση , πάρθηκε η απόφαση για λήψη μέτρων , σε οτι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, στην Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ,στο τελευταίο διάγγελμα ,με τον κ. Τσιόρδρα παραδέχτηκε πως κάναμε λάθη, λέγοντας ,Σωτήρη ,αν γύριζε ο χρόνος πίσω, θα ήμουν πιο πιεστικός για πιο έγκαιρη, λήψη μέτρων , σε οτι αφορά την Θεσσαλονίκη.
Όταν δε είχαμε Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ,στην Θεσσαλονίκη , έγινε έκτακτη ,σύσκεψη , μεταξύ κ.Χαρδαλιά , Περιφέρειαρχη, και φορέων, όπου αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τον Νομό Χαλκιδικής.
Η αιτιολόγηση της απόφασης ήταν πως άφηνε ισχυρό επιδημιολογικό αποτύπωμα στην Θεσσαλονίκη.
Τα αποτελέσματα στην συνέχεια γνωστά σε ολους.
Η Χαλκιδική σχεδόν με μηδενικά κρούσματα και μια συνεχώς επιδεινούμενη εικόνα στην Θεσσαλονίκη.
Μετά δε το τριήμερο ,τετραήμερο απ τις 26 Οκτώβρη ,η κατάσταση έγινε σχεδόν μη αναστρέψιμη, και την πλήρωσε και η Χαλκιδική.
Με βάση τη δυναμική που είχε καταγραφεί εδώ και αρκετές ημέρες, τα μέτρα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη από πολύ νωρίς, όπως σωστά είχαν επισημάνει απ τον Σεπτέμβρη φωνές, όπως του καθηγητού κ. Δερμιτζάκη.
Δυστυχώς βλέπουμε επίσης να λαμβάνονται μέτρα στις καθυστερήσεις σε οτι αφορά και την θωράκιση του ΕΣΥ.
Δυστυχώς ενώ οι πολίτες τήρησαν <<πολύ σχολαστικά>> τα μέτρα στο πρώτο lock down ,έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για σωστή και ασφαλή λήψη μέτρων για την επόμενη μέρα , αυτό με λύπη βλέπουμε, πως δεν έγινε.
Έτσι λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε να αδειάζουν άρον άρον τριτοβάθμια Νοσοκομεία διακομίζοντας τους ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές η σε αλλα νοσοκομεια της Περιφέρειας .
Έτσι ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο μετατρέπεται σε νοσοκομείο μιας νόσου με ότι αυτό συνεπάγεται για τα υπόλοιπα σε κατάσταση γενικής εφημερίας.
Η ατομική ευθήνη παραμένει και γίνεται πιο επιτακτική.
Συνεχίζουμε τηρώντας τα μέτρα , σεβόμενοι τους γύρω μας, έτσι ωστε να ξεπεράσουμε αυτήν την σκληρή δοκιμασία, με τις λιγότερες απώλειες, σε ανθρώπινες ζωές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *