6 Ιουλίου, 2022
Top News Χαλκιδική

Διαμαρτυρία του Δ.Σ. της Νέας Προποντίδας για το φυσικό αέριο

Διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου για τον αποκλεισμό της Χαλκιδικής από την επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου αποφασίστηκε. Θυμίζουμε βέβαια πως το ζήτημα αυτό το είχε αναδείξει η εφημερίδα μας Θέμα της Χαλκιδικής και μάλιστα είχε έρθει προς συζήτηση σε προηγούμενη συνεδρίαση από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Αλέξη Ασβεστά Κωσταντινίδη. Διαβάστε τι έγραψε παρακάτω:

 

Την έντονη διαμαρτυρία του αποφάσισε να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο με την 317/2020 απόφασή του προς κάθε αρμόδιο φορέα για την ακύρωση της απόφασης μη ένταξης της Χαλκιδικής στην επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου ζητώντας ταυτόχρονα τη λήψη νέας απόφαση ένταξης του Νομού μας στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020- 2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Επιπλέον, αποφάσισε τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου για τη διεκδίκηση της επέκτασης των υποδομών φυσικού αερίου.

“Στο πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), η Χαλκιδική δεν εντάσσεται σε αυτό, παρά τη δέσμευση της ΡΑΕ να ανοίξει πρόσκληση για τον Νομό Χαλκιδικής, προκειμένου να βρεθούν εταιρείες για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Μια τέτοια απόφαση είναι κατάφωρα άδικη, καθώς η επιλογή άλλου είδους καύσιμης ύλης συνεπάγεται επιβαρυμένο κόστος και δυσκολότερη προμήθεια.

Όλοι γνωρίζουμε πως το φυσικό αέριο προσφέρει ποιοτικότερη και ασφαλέστερη θέρμανση, οικονομία στα έξοδα θέρμανσης και συντήρησης αλλά και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον της περιοχής. Εξάλλου, η Χαλκιδική είναι όμορος νομός με τη Θεσσαλονίκη και είναι μικρές οι χιλιομετρικές αποστάσεις που καλούνται να καλυφθούν, προκειμένου να φτάσει το φυσικό αέριο στην περιοχή” ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του για το θέμα ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.