Top News Ελλάδα

Τι θα ψηφίσει ο Γ. Βαγιωνάς   για τις συμφωνίες με τα Σκόπια; 

Οι 3 συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία
θα «δοκιμάσουν» την ηρεμία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.  Σε αυτή την δοκιμασία βέβαια θα μπει και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική Γιώργος Βαγιωνάς ο οποίος ήταν φανατικά εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και έδωσε τα παρόν στα συλλαλητήρια, ενώ τώρα μια θετική ψήφος του στις 3 συμφωνίες που θα έρθουν στην Βουλή, ίσως δημιουργήσουν ζήτημα στον ίδιο.
Αυτό το ξέρει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ο γνωρίζει ότι  χρειάζονται αριστοτεχνικοί χειρισμοί προκειμένου να μην προκύψουν… πολιτικά ζητήματα για τους βουλευτές της Μακεδονίας, ανάμεσα στους οποίους βεβαίως και ο Κώστας Καραμανλής, ή για τον έτερο πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που τάσσεται αναφανδόν εδώ και χρόνια κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τη γειτονική χώρα. Σε αυτούς λογίζεται και ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς που σας θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο με αποτέλεσμα να διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία, στη συνέχεια να επανέρχεται ενω λίγο πριν τις εκλογές του Μαϊου να αποκλείεται από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Χαλκιδική λόγω προσωπική διαφωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια το 2015 επανήλθε ύστερα από προσωπική απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι στην περίπτωση αυτή θα πάρει πάνω του το θέμα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί οι τοποτηρητές του στο Κοινοβούλιο δεν μπορούν να επιβληθούν ούτε στους νεοεκλεγέντες βουλευτές από την περιφέρεια.  Η συμφωνία αναμένεται να έρθει στην Ελληνική Βουλή άμεσα, στην αρχή στις επιτροπές και στη συνέχεια στην ολομέλεια με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ονομαστική ψηφοφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.