21 Απριλίου, 2024
Top News Υγεία

Περίεργη αντίληψη για την δημοκρατία και την ευθύνη της διοίκησης έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ι. Γιώργος

Σφοδρή επίθεση του ιατρού Δ. Ευαγγελινού

 

 

Για “περίεργη αντίληψη για την δημοκρατία και την ευθύνη της διοίκησης” από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, κάνει λόγο ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής και πρώην Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πολυγύρου, Δημήτρης Ευαγγελινός, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση-δήλωση του πρώτου, τις προηγούμενες ημέρες.

Με νέα δήλωσή του ο κ. Ευαγγελινός επισημαίνει τα εξής:

“Δεν ισχυρίστηκε κανείς ότι τα πρόσφατα μέτρα που πάρθηκαν στον Νομό μας, τα αποφάσισε η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής.

Απευθύναμε δύο απλά ερωτήματα, στον θεσμικά ανώτερο τοπικό Άρχοντα του Νομού μας.

Αν γνωρίζει να μας πει:

Πρώτον ποια τα επιδημιολογικά στοιχεία της Χαλκιδικής που δικαιολογούν τα νέα μέτρα και δεύτερον εάν έγινε σύσκεψη στην Περιφέρεια (όχι στην Αντιπεριφέρεια) πριν ανακοινωθούν τα μέτρα, ποιοι ρωτήθηκαν, ποιοι συμφώνησαν (ή διαφώνησαν).

Τα περί “δημόσιας υγείας και αρμοδιοτήτων του ΕΟΔΥ” δεν δίνουν σαφής και πειστικές απαντήσεις για αυτό που ζει ο Νομός μας.

Όσο για τα υπόλοιπα τα αντιπαρερχόμαστε λόγω της κρισιμότητας των ημερών (Ο κόσμος της Χαλκιδικής γνωρίζει τις διαδρομές και την προσφορά του καθενός από εμάς)

Δυστυχώς αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτουν οι φορείς και οι πολίτες της Χαλκιδικής, κάνει μαθήματα υπευθυνότητας στους άλλους.

Δηλώνει ότι αγνοεί τα επιδημιολογικά στοιχεία της Χαλκιδικής, που οδήγησαν την κυβέρνηση να κατατάξει την Χαλκιδική στις πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα την επιβολή πρόσθετων μέτρων, που έδωσαν την χαριστική βολή για τον τουρισμό στην Χαλκιδική φέτος, και δεν νιώθει να τον ενοχλεί αυτό.

Αντί να μας ενημερώσει αν αυτός και ο Περιφερειάρχης διαβουλεύτηκαν με τους φορείς του τουρισμού, της παραγωγής των τοπικών προϊόντων και των εργαζομένων στην Χαλκιδική, για να αποτρέψουν τις αρνητικές αποφάσεις, δηλώνει, ότι είναι κατά της παράτασης των μέτρων, λες και μπορούσε να είναι υπέρ.

Από την απάντησή του αποκαλύπτεται, ότι επέλεξε το ρόλο του θεατή στην κρίση, και του απολογητή των κυβερνητικών αποφάσεων.

Πρέπει όμως να ξέρει ότι τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, και κάθε ημέρα που περνάει θα ζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες.

Οι άνθρωποι της Χαλκιδικής θα περιμένουν τις προτάσεις τους για τον περιορισμό των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων από την πολύπλευρη κρίση και το σχέδιό τους για τον επόμενο χρόνο.

Όπως και τις προτάσεις και τις ενέργειές τους για το ασφαλέστερο άνοιγμα των σχολείων”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.