30 Σεπτεμβρίου, 2020
Πολιτισμός

Να συνεχιστεί και να εμβαθύνει η δημόσια συζήτηση για το θέμα των ανεμογεννητριών στην Ορμύλια”.

Σε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας, τον Πρόεδρο, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Ορμύλιας κι εκπρόσωπο της εταιρίας που θα κατασκευάσει το αιολικό πάρκο της Ορμύλιας, συμμετείχε και κλιμάκιο της Συνεργασίας Πολιτών, με πρωτοβουλία της οποίας, άλλωστε διοργανώθηκε η συγκεκριμένη ενημέρωση. Στο επίκεντρο βρέθηκε το σοβαρό θέμα της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στα 3 χιλιόμετρα από την Ορμύλια και το Βατοπέδι. Στη συνάντηση αναλύθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με πολλαπλές διαστάσεις του έργου.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για έργο, με μεγάλες τεχνικές και κατασκευαστικές παρεμβάσεις στο τοπίο, θα πρέπει να ενημερωθεί το σύνολο των πολιτών της περιοχής. Συνεπώς, η θέση μας, όπως θα την διατυπώσουμε και θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας είναι να διοργανωθεί ανοικτή συνέλευση στην Ορμύλια για το θέμα, ώστε να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματα του κόσμου. Κρίσιμο, επίσης, ζήτημα που θέσαμε είναι αυτό του ανταποδοτικού οφέλους για τον τόπο. Η επένδυση, όπως αναλύεται στις τεχνικές μελέτες, προβλέπει ένα πολύ μικρό ποσό ως έκπτωση στην ενέργεια για την τοπική κοινωνία. Τέλος, τέθηκαν και μια σειρά από ερωτήματα για πιθανή αναδιάταξη του έργου, ώστε να μειωθεί το μέγεθος των ανεμογεννητριών, θέματα πάνω στα οποία καλείται να απαντήσει η εταιρία.

Η Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνει τη θέση της ότι δεν είναι αντίθετη, επί της αρχής, με την αιολική ενέργεια, αρκεί να είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και να προκαλείται η μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο τοπίο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *